Tarlós: A világ vicce metrónak nevezni a HÉV-et

2019. július 19. 18:22
A budapesti főpolgármester szerint Bús Balázs kérésére történt az átnevezés, ami a tervezőasztalon jól mutat, a valóságban viszont közröhejes a használata.

Az utóbbi napok egyik legnagyobb visszhangot kiváltó híre volt, hogy egy fővárosi döntés értelmében – amit az óbudai önkormányzat a honlapján foglalt össze – a Budapesti Mobilitási Terv jelenlegi állása szerint szeptembertől a szentendrei HÉV nem HÉV lenne, hanem 5-ös metró egy fővárosi döntés értelmében.

Most az ügyben megszólalt Tarlós István főpolgármester is, aki az Indexnek elmondta: az átnevezésre nincs is jogosítványa a fővárosnak, ugyanis a HÉV-et visszaadták az államnak, az teljes egészében a MÁV tulajdonában van. Hozzátette az Indexnek: szó sincs az átnevezésről szakmailag sem. A HÉV-ek tervezett összekötése ugyanis nem klasszikus metróépítés, csak egy minimális szakaszon mélyépítés, és még akkor se nevezné metrónak, amikor megvalósul. „Ez ellen tiltakozom, ez kezelhetetlen, ez így egy ostobaság”. 

Arra a kérdésre, miszerint a főváros elfogadott egy olyan határozatot, ami arra utal, hogy mégis 5-ös metró lesz, Tarlós azt válaszolta a lapnak: Bús Balázs, óbudai polgármester kezdeményezte, hogy majd a tervezésnél metróként vegyék figyelembe a szentendrei HÉV-et.

„De ezt így használni, az közröhej” – mondta el az Indexnek. Szerinte az 5-ös metró név még Demszky Gábor idejéből ered, akkor emlegették így az összekötött szentendrei és csepeli-ráckevei HÉV-et. Mint elmondta: felőle a tervezők a tervasztalon nevezhetik metrónak a HÉV-et, de így nevezni valójában, az a világ vicce. Ez egy jó hecc, mert minden épeszű ember röhög rajta, csak éppen nem igaz – közölte végezetül.

Összesen 76 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Milyen történeteid vannak arról, hogy nem normális?

Lehet, hogy összetéveszted Demszkyvel? Mert akkor értelek. Ő ugyanis tényleg többször úgy viselkedett, mint akinek elment az esze.
https://www.youtube.com/watch?..

Néhány példát a "nem normálisra", légy szíves.
9 éve főpolgármester, nyilván van mintád...

A háttérben az lehet, hogy az utasok kb. 80%-a fővárosi a lakótelepek miatt, ami metroszerű működést tenne szükségessé. Viszont több szintbeni kereszteződése is van, átjárókkal, ami metronál elképzelhetetlen, zárt pálya kellene.

Válaszok:
DrPepper | 2019. július 20. 7:17

Tarlós rászolgált a tiszteletre, bár nem nyújtogatja a nyakát, hogy akasszanak bele nagy kitüntetést.

A terv szerint ezért akarják Békásmegyertől a föld alá vinni.

elolvastam a három utolsó kommentedet, eddig se olvastalak, ezután meg már látni sem foglak.

Hiába tértél vissza, így se sok értelme volt. Szia X

Egyetértek. (Az én életem a női kézilabda nélkül is elég izgalmas. A 2000-es olimpia óta szakítottam a nézésével is. Ehhez nyugodtabb élet kell. )

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés