Saját halottjának tekinti a főváros Heller Ágnest

2019. július 19. 23:19
Heller Ágnes 2008-ban megkapta a Budapest díszpolgára címet.

Budapest saját halottjának tekinti a pénteken elhunyt Heller Ágnes filozófust – közölte a főpolgármester az MTI-vel.

Közleményében Tarlós István részvétet nyilvánított a családnak és emlékeztetett arra, hogy „a hazai és nemzetközi tudományos életben filozófusként betöltött kiemelkedő szerepe elismeréseként” Heller Ágnes 2008-ban megkapta a Budapest díszpolgára címet.

Heller Ágnes – a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, Széchenyi-díjas tudós – 90 éves korában halt meg.

Temetéséről a család később gondoskodik.

Összesen 263 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem mert gyalog átmenni a Margit-hídon, rögeszméje volt, hogy a Dunába löki valaki. A Balaton állóvize ragadta el.
Felhívása, hogy minden lumpen és technikai vörös Zázriwetz Mozgalmának jelöltjeire szavazzon hatástalannak bizonyult.
A Tudományos Akadémián viszont komoly tudományos deficit lehet, ha ezt a spinét beengedték az üdülőbe úszkálni.

"No one was shot"

57-ben önkritikát gyakorolt és a Párt megbocsátott neki.

Az utódpárt Mozgalmat egy ajánlásával is szét tudta verni.
A választás másnapján Zázriwetz leadta a kocsi és lakáskulcsot. Is.

Heller hosszú idő után találkozott Lukács Györggyel.
Jé, meglepi...
Életmű egy az egyben kidobva. Ateista volt.Köszönöm szépen!

Nem kell ezen kiakadni. Ő is rajtunk maradt mint az IMF hitel. Azt is nekünk kellett kifizetni. Heller kútmérgezőt nem a jobboldali városvezetés tette díszpolgárrá, de az eltemetése rámaradt.

Még a Falk Miksa utca népe sem tekinti saját halottjának.

"A honorárium is különböző. Furcsa, de Latin-Amerikában a legmagasabb. Ott sokkal többet kapok, mint New Yorkban. Hogy hová fogadok el meghívást, azt viszont négy szempont motiválja. Sorrend nélkül: az egyik, hogy mennyit fizetnek."

Annyit rettegett, hogy a Dunába dobják, hogy nem mert átmenni a Margit-hídon. A Dunát megúszta, a Balatont nem úszta meg.
90 év alatt semmire nem jött rá. Cionistaként nem alijázott, de talált magának egy még jobb szervezetet. A Kommunista Pártot.
Lőwingert nem értette ( nem csodálom), de megtetszett neki, hogy érthetetlen zagyvaságok írásából, előadásából polgári életvitel lehetséges a kommunizmusban is. A libacomb, a pezsgő, a táncikálás, a divatos szettek, utazgatás és persze a gyűlölködés érdekelte. Jelleme kiült a kinézetére is, felháborító agresszív szövege inkább csak erősítette az antiszemitizmust. Tanítani nem tudott, nem volt mit, semmit nem tudott. Magyarul sem tanult meg rendesen 90 év alatt. Ez nem baj.
Az már morbid humornak is gyenge, hogy erkölcsről, etikáról, morálról és szépségről (!), esztétikáról hadovált írásaiban.
Egy nagy életművész távozott.

"Nem az egész magyarságról beszélt dehonesztálóan, hanem arról a kártékony, más magyarokon élősködő, hatalomvágyó bandáról, aki még az alapvető szabadságjogokat is megnyirbalja, csak hogy még hatalmasabb és gazdagabb legyen."

De aztán 59-ben önkritikát gyakorolt. Még megvárta elvtársa - Vologya - kivégzését.
„Kérem az elvtársakat arra, hogy segítsenek hibáim kijavításában. Tudom, hogy anélkül, hogy a párt aktuális ideológiai harcaiban részt vennék, marxista filozófus nem lehetek. Szeretném, ha megmondanák, mivel tehetnék bizonyosságot – nap napi pártmunkámon kívül – elhatározásom őszinteségéről.”

"Miért nem az Akadémia?
Rendes tag volt, akkor tudósnak számít. "

Attól, hogy valaki az MTA tagja, még nem tudós.
A tudás nem ott kezdődik, hogy meglátom Lőwingert, meglátom benne a kommunizmust és ejtem a cionista egyletet. Minimum kételkedem , de a tényeket, főleg, ha ismétlődőek és reprodukálhatók, elfogadom.
Azt, hogy az "ellenforradalom" 50. évfordulóján mit rendeznek megint elvtársai a Belvárosban egy tudós nem intézheti el annyival, hogy "No one was shot". Mégha angolul annyira sem tud, mint magyarul.

"A Dunába lövés meglehetősen jól dokumentált."

A filozófus asszony megmondta: "No one was shot".

"Ezeken lovagol maga? Amit a vaksi szemével lát? A süket fülével hall? A tompa agyával gondol? Azt hiszi, fölér az a mi nagy céljaink igazságához?!"

"egyetlen gyerekként az apja elkényeztette (és elég sajátos módon rendszereresen együtt fürdött a lányával"

Anyja meg beadta a szegedi cionista árvalány neveldébe. Itt végleg elment neki a meccs. Ezt igen erős jellemek sem tudják lelki defektus nélkül kiheverni. Apja azt szerette volna, ha Ágnes filozófus, vagy zeneszerző lesz. Egyik sem sikerült.

Ha már így döntöttek, az mindenképp elvárható:
A saját halottas történjen említés arról, hogy Heller Brüsszelben elhazudta a budapesti szemkilövetéseket, rendőrségi kínzásokat!
"Heller március elején Brüsszelben haknizott, ahol az uniós parlamentben azt találta mondani 2006 őszéről: „senkit sem lőttek meg, senkit sem kínoztak meg.”

Tette mindezt úgy, hogy az ominózus időszak idején Amerikában tartózkodott. Nem az Astoriánál, nem is az Erzsébet híd lábánál, hanem több ezer kilométerrel arrébb egy másik kontinensen. Heller egyébként a liberális értelmiség nevében emelkedett szólásra Brüsszelben, azok nevében, akik eredetileg az emberi jogokért küzdenek. Vajon miként nevezhető e témakörök élharcosának az, aki alapvető tényeket tagad?

Az Országos Mentőszolgálat ugyanis 128, az ÁNTSZ 150 civil sebesültről adott tájékoztatást. Az utcai támadások következtében 134 esetben következett be súlyos sérülés: 14 szemkilövés, 39 fejlövés, 39 nyak-, nyakivéna-lövés, 16 esetben gerincsérülést okozó lövés történt egy alapítvány adatai szerint. Arról lehet moralizálni, hogy az áldozatok követtek-e el bármilyen törvénysértést, de a sérüléseket és a rendőri brutalitást letagadni? Elképesztő!"

Van még munkàsmozgalmi pantheon? A Kreml fala nem jàtszik. Kommunista férje mellé, ott a helye.

2008-ban Budapest díszpolgára lett.

Nyilas ruhába - bárki bújhatott.
A nyújjorki kazár diaszpóra mítoszaiba kiválóan beleillett a zsidók Dunába lövöldözése.
Esetleg, hogy biztosra menjenek, szervezést végeztek, pénzt - dollárt - is küldhettek, és a "nyilasok" megfelelően kárpótolva voltak ezzel...

Nektek nincs erkölcsi jogotok azt írni:
"Nyugodjon békében!"
Nektek a napfényhez sincs jogotok, azt is csak lopjátok.

Mennyi a túlélők száma?
MA, 75 ÉVVEL KÉSŐBB?
Ja, hogy azok nem magyarországiak?
Mert nem ide tértek vissza.
Izraelben cca 300 ezer a magyar származásúak száma.
Már akik vállalják, ennél nyilvánvalóan a valóság csak több lehet. Akkor?

Az tény, hogy ekkora tömeg erőszakos vonatoztatása, koncentrált összezárása komoly emberáldozattal járt.
Közülük akkor sokan meghalnak, ha maradnak a lakhelyükön, de ez semmire nem ad felmentést.
Mint ahogy a holokausztipar sem, ma.

Már az 1920-as években Montrealtól New Yorkig nyílt kazár titok volt, hogy a következő időszak az európai zsidóság halálát hozza.
Ennek mindenképp - ha másként nem ment-megy - "be kellett következnie, ha nem, hamis filozófusokkal történészekkel még inkább, bizonyítódnia kell.
Ennyire egyszerű.

Engedelmeddel, csak kontextusban, ha már idézel.
Tehát, helyesen:
"Mennyi a túlélők száma?
MA, 75 ÉVVEL KÉSŐBB?"

Nem én döntöm el, hanem az "erkölcs".
Már, ha érted...

A komoly emberáldozat, vonatoztatás, tábor nem önkéntes volt, mint a vonatoztatás szóból kiderül.
Így érthetetlen neked miért az "önszántukból" kifejezés jön a nyelvedre?
Te ott voltál, amikor gyerekeket, öregeket küldtek gázkamrába?
Kertész Imre ott volt.
És később, itt. Szerencsére, kiváló ember volt.
"Köves érzelemmentesen előadott törté­nete felháborítja a két öreg szomszédot, akik nem a személyes emlékezés nyelvén beszélnek a történtekről, hanem már a történelmi retrospekció kollektív, klisészerű szavaival. Velük ellentétben Köves, Auschwitzról beszélve, a következő ál­lításig is elmerészkedik: „nem vettem észre, hogy borzalmak voltak” (Kertész 2003, 326). A személyes emlék hitelessége és a kollektíven osztott történelmi ismeret hitelessége közötti ellentét paradoxona ez, a megtanult realizmus és az átélt realizmus különbsége. A személyes emlék és az írott történelem ezen eltérő referenciáját pokoli humorral példázza a deportálásból visszatérő Köves és egy civil beszélgetése egy pályaudvaron: „»hallott a gázkamrákról«, […] »Mindamellett […], Ön személy szerint, a saját szemével azonban mégsem győződött meg róla« –, s el kellett ismernem: nem” (Kertész 2003, 307). .. Köves válasza az érdeklődő úriember kérdésére legalábbis ambivalens, hiszen ő maga nem látta a gázkamrákat, aminek alapján azt is lehetne állítani, hogy ha egy ott raboskodó túlélő nem látta őket, akkor nem is voltak. Ám Kertész logikai játékában Köves állítása csak arról tudósít, hogy ő maga személy szerint nem látta ezeket. Olyasmit mond tehát, amiből hazugságot lehetne csinálni. Pedig ő nem hazudik. Az is igaz, hogy voltak gázkamrák, de az is igaz lehet, hogy a főhős, aki ott járt, mégsem látta őket."
Személyes véleményem, ami természetesen nem lehet releváns:
Lehettek gázkamrák, a halottak elégetésére, emellett a túlbuzgóság, minden hivatalos terrorisztikus helyen, szükségszerű.
Még pontosabban: a halálozási számok olvastán a nácik nem hullattak könnyeket, mindazonáltal hivatalos parancsról, hogy iparszerűen végezzenek a KZ-k lakóival: nincs prezentáció, pedig az Elie Wieselek mit nem adtak volna ilyesmiért.
Röviden: az európai, döntően ártatlan zsidóság embervesztesége legalább annyira a gátlástalan cionisták tudatosan kiprovokált műve, mint a náciké.
Az adatok pedig... 1948-as európai népszámlálási összesítés teljes mértékben cáfolja ama 6 milliós számot.
Szerencsére, és hála Istennek.

Egyszerű kérdés:
Ki húzta-húzza a döbbenetes hasznot-hatalmat ama holokausztból?
Még egyszerűbben, akkor: Cui prodest?

Tömeges kivégzések Ukrajnában voltak, a SZU más részein:
"Az Einsatzkommando 3 a Baltikumban és Belorussziában működő Einsatzgruppe A egyik alegysége volt. 1941. december 1-én a parancsnok, Karl Jäger SS-ezredes részletes összefoglalót készített alakulata addigi működéséről. Öt hónap alatt 113 kivégzést sorol fel, melyek során emberei összesen 133 346 embert öltek meg. Jelzi, hogy érkezésük előtt a helyi pogromok során még 4000 halott volt. Így a jelentés 6. oldalán szereplő végösszeg: 137 346 fő. Az áldozatok 99 százaléka zsidó.

Majd így folytatja: „Ma megállapíthatom, hogy a litvániai zsidókérdés megoldásának célját az Einsatzkommando teljesítette. Litvániában a dolgozó zsidókon és családjukon kívül nincsenek már zsidók… Ezeket a dolgozó zsidókat és családjukat is le akartam teríteni, de a civil hatóságok (Reichskommissar) és a Wehrmacht a legélesebben rám támadtak és kiadtak egy utasítást, amely megtiltotta ezeknek a zsidóknak és családjuknak az agyonlövetését…"

"Heller Ágnesnek nagyjából nulla befolyása volt a magyar politikai életre."

Szerencsére! Érdeme, hogy közvetlenül emberéletet sem oltott ki. Nem úgy ahogy elvtársai. Lőwinger is csak parancsot adott. Benne látta meg a kommunizmust, addig szimplán cionista volt.
Kohn Béla - Sámuel Tibor - Lőwinger - Rákosi Pajtás - Appel Henrik - Pető Iván - Zázriwetz Gábor kontinuitás . Magyar Bálintot már csak használta. Ugyanazt a hellászi antikvitásról, mint az EU előszobájáról írt himihumiját adta be a negyedmilliárdos EU pályázatra.
Várható volt, hogy feldobja a pacskert, hiányozni fog. Új idők új hellerei már itt vannak, ez egy végtelen harc.

Ilyen Einsatzkommando végzett a Magyarországról kitoloncolt hontalan zsidó emberekkel Kolomijában.
"1941-ben a zsidók keresztény oldalról alapvetően nem számíthattak segítségre. Ha sikerült itt-ott megelőzni egy pogromot, az többnyire a Wehrmacht támogatására bevonult magyar hadtesteknek köszönhető. A magyarok szigorúan felléptek az ukrán milícia részéről megnyilvánuló minden zsidóellenes terrorkísérlettel szemben. Egyik-másik településen, mint Kolomija környékén és a niezwiskói körzetben, még a magyar harci egységek megérkezése előtt sor került pogromokra. Ezzel szemben a magyaroknak az általuk elfoglalt Sztanyiszlavban sikerült lefegyverezniük a pogromra készülő milíciát. "

"Még a nyilasok sem tagadták, hogy ártatlan embereket hurcoltak ki a Duna partjára, és végezték ki őket."

Ágnes 3x megúszta, olyan ügyes volt. Talán akkor még ártatlan is volt. Viszont a "no one was shot", meg a neki már minden mindegy alapon a Mozgalomra szavaztatás? Nem nevezném dekonspirációnak, mert akkor már a leghülyébb is tudta, hogy Zázriwetz Mozgalma a Galileli körtől az SzDSz-ig futó szokásos kör. Most Momentum Mozgalom néven megy tovább.
Heller asszony a Dunától ( is ) rettegett. A Balatonban végezte.

"Tiltakozom, hogy a 2006 os szemkilövetés és gyurcsány szadista rendőreinek pártolója, a főváros pénzén legyen eltemetve."

Értem, de mi budaiak szívesen fizetjük. Belefér.

"No one was shot"

Amikor màr minden mindegy volt csak kibökte hogy Zázriwetz és Mozgalma hozza vissza az aranyidőket. A fickó most influenszer, az asszonyt elnyelte a viz.

A magyari nyelvhasznàlata egyenesen azt hozta fel, hogy ez honnan jött. Amúgy volt olyan nyelv amit tűrhetően 'bírt'? A nagy belső gondolatai milyen nyelven tólultak fel? Lőwinger legalàbb tűrhetően raccsolta a hoch- deutsche-ot. Ami írottan elment, csak senki nem olasta el.

Nekem annyi, hogy összehasonlítottad a hárfát, a sámfával. Nem ugyanaz!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés