Iraki-Kurdisztánt bombázza Törökország

2019. július 19. 12:01

A bombázás egyértelmű válaszreakció a török diplomatákat ért szerdai támadásra.

2019. július 19. 12:01

Légicsapásokat indított Törökország Irak északi, kurdok lakta területei ellen csütörtökön – írja az Al Jazeera. A bombázás válaszreakció a török diplomatákat ért szerdai támadásra, amelyben életét vesztette Törökország iraki alkonzulja. 

„Az erbíli támadást követően átfogó műveleteket hajtottunk végre Qandil ellen és súlyos csapást mértünk a [PKK] terrorszervezetre” – nyilatkozta Hulusi Akar török védelmi miniszter. A támadásban a Kurdisztáni Munkáspárthoz, a PKK-hoz tartozó harcállások és menedékhelyek semmisültek meg. 

A szerdai lövöldözésért egyelőre senki sem vállalta a felelősséget, de gyanítható, hogy a PKK áll mögötte, amelyet Ankara terrorszervezetként tart számon. A PKK és Ankara konfliktusa 1984 óta tart. Törökország május óta bombázza a kurdok harcállásait Irak északi részén. 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lazio154
2019. július 19. 18:13
Ez a sejtető rosszindulatú cím! Iraki -Kurdisztánt bombázta a török hadsereg. Az irakiak tudnak róla, hogy van a határaikon belül 1 másik ország is? De hallottam és olvastam már olyanokat, hogy Sziriában, Törökországban is van Kurdisztán. Pedig sehol sincs ilyen nevű állam.
Levi
2019. július 19. 15:57
Ez a cikk eléggé félreérthető. A megfogalmazásból úgy tűnhet mintha a törökök általában véve a kurdokat bombázzák ami nem igaz. A PKK nevű terrorszervezet állásait támadják, akiket az EU is terroristának tart.
sersem4
2019. július 19. 13:41
Helyes. Kár, hogy nincs atomjuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik