Deutsch Tamás az elsők között gratulált Von der Leyennek

2019. július 17. 7:42
Két képviselő kivételével minden magyar EP-képviselő igennel szavazott.

Az elsők között gratulált az újonnan megválasztott bizottsági elnöknek Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője – szúrta ki az Euronews. Bár a szavazás titkos volt, vélhetően a 21 magyar EP-képviselő közül valószínűleg csak ketten szavaztak nemmel Von der Leyen jelöltségére, vagyis mindenki más – így a Fidesz képviselői is – igent nyomtak a szavazáskor.

Akikről biztosan lehet tudni, hogy a „Nem”-feliratú gombot nyomta meg, az a szocialista Ujhelyi István, valamint a jobbikos Gyöngyösi Márton. Előbbi napközben egyébként kétértelműen fogalmazott: a jelölt programját igen, személyét és kiválasztásának módját viszont nem támogatta. Gyöngyösi pedig Twitter-oldalán „rövidnek és homályosnak” nevezte a parlamenti vitát, és arra panaszkodott, hogy Von der Leyen nem válaszolt egyetlen kérdésre vagy kritikára sem.

A DK már korábban döntött Von der Leyen támogatása mellett, az interneten, szavazói között szavaztatta meg a kérdést, vajon támogassák-e a német jelöltet. 50 ezren szavaztak, és többségük azt javasolta, hogy fogadják el, ezért a párt elnöksége – politikai okokat is figyelembe véve – Von der Leyen támogatása mellett döntött.

A Renew Europe frakció délutáni frakcióülésén határozott a támogatás mellett, így két magyar képviselője, a momentumos Cseh Katalin és Donáth Anna Júlia megszavazta Von der Leyent. A szavazás előtt nem sokkal kiadott közleményükben azt írták: Von der Leyen megszavazásával Orbán Viktor és populista elvbarátai további gyengülését várják.

Ha betartották a frakciófegyelmet, akkor így tett a 13, EPP-frakcióban ülő fideszes EP-képviselő is – kalkulál az Euronews, hiszen – mint ahogy emlékeztetnek rá – ők anyapártjuk márciusi felfüggesztéstől függetlenül továbbra is a képviselőcsoportban ülnek.

Összesen 75 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezzel a harangozó, ha jól számolom, hozzájárult ahhoz, hogy a Fidesz lehessen Leyen megválasztásában a harang - akarom mondani a mérleg nyelve. Köszönjük.

Meg nem erősített hí; Timmermans harmadfokú égéssel került kórházba. ;-)

Az Európa Bajnokságon az első második helyet érték el. Hátulról.
Most gombfociznak. Az állás döntetlen; 1:1

Nem Orbán, nem a Fidesz győzött, hanem Weber, akik a jó kampánnyal saját magát és Timmermanst is megbuktatta.
Ezzel beérte Ujhelyit, aki az MSZP-t buktatta meg az EP választás során. Ennek elismeréseképpen lehetett EP képviselő.

Megnéztem a képet, többen ülnek. Itthon meg lázadoznak, mert a Parlamentben nem akarnak felállni

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés