Elveszített igazság

2019. július 16. 8:58

Kondor Katalin
Magyar Hírlap
Azt hittük, hogy a véleményszabadság magától értetődő jog, amiért nem jár büntetés, és lehet róla vitázni.

„Azok számára, akik végig élték az ötvenes-hatvanas éveket Magyarországon, nem ismeretlen annak a Németországból érkező hírnek az eredője, miszerint a Német Szociál­demokrata Párt (SPD) ismert politikusát, Thilo Sarrazint kizárták a pártból.

Megbocsáthatatlan bűnei vannak ugyanis, amelyeket az elmúlt esztendőben világgá is kürtölt, ugyanis könyveket írt az iszlámról, mégpedig sikerkönyveket. Az egyik Németország felszámolja magát címmel jelent meg, csaknem tíz évvel ezelőtt, a másik nem olyan régen, Ellenséges kivásárlás: hogyan hátráltatja a haladást és veszélyezteti a társadalmat az iszlám? címmel. Mindegyikből sikerkönyv lett, az állítólag bevándorláspárti Németországban.

A Der Spiegel most, hogy pártja kizárta Sarrazint, rögvest lerasszistázta a politikust, természetesen nem észérvekkel cáfolva nézeteit. Nos, arról, hogy valakit a véleménye miatt üldöznek, sőt megölnek, nekünk, magyaroknak könyvtárnyi irodalmunk van a kommunista, szocialista időkből. Velünk és bennünk élnek azok a szívszorító tragédiák, amelyekről sokan hittük, hogy nem ismétlődhetnek meg. És azt is hittük, hogy a véleményszabadság magától értetődő jog, amiért nem jár büntetés, és lehet róla vitázni.

Ám Sarrazint – anélkül, hogy vitatkoznának vele – olyan nézetei miatt bélyegzik meg, amely nézetekről, és a bevándorlás okozta számos problémáról nálunk, a sok nehézséget átélt Magyarországon nyíltan beszélhetünk. Odaát, a magára oly büszke és roppant demokratikus Németországban nem lehet. Csak elítélni lehet. (Azt azért nem árt tudni, hogy a politikus könyvei milliós példányszámban keltek el.) Itt tartanak. Ki hitte volna még pár évvel ezelőtt is, hogy eljön az idő, amikor mi, magyarok vitázhatunk mindarról, amiről nyugatabbra tőlünk nem illendő.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Sarrazin szerintem elégedett lehet. Ez a kizárás erkölcsi igazolással ér fel. Remélem, Sargentini asszony ás társai aggódnak a német szabadságjogok miatt. Bár őket ismerve, inkább az immár az "európai demokratikusok" közé is befészkelődő xenofóbia miatt veri kő őket a hideg veríték. És elégedetten tapsolnak az SPD döntésének.

Nem liberalizmus van arrafelé, hanem liberálfasizmus.
Az EP is így működik. Aki nem ért velük egyet, kiszorítják a pozíciókból.
Már komoly ideológiai harc folyik, egyre nyíltabban, tán azt érzik, hogy ez a harc lesz a végső, osszebis fogott a szoci, a liberalis és a zöld.

Majd meglátjuk, ki nevet a végén.
Biztosan nem tudsz róla, de lengyel, spanyol és olasz jelölteket sem szavaztak meg. Érdekes módon mind jobboldali.
Ugyanakkor nem olvastam hírt arról, hogy ballibet vagy zöldet ne szavaztak volna meg.

Értve, szemétke, a gondolkodásmódod:
A kádári bolsevik rendszer működtetői, haszonélvezői:
NEM VOLTAK ÜGYNÖKÖK.
Akik szembementek, mennek a bolsevik bűnbandával, mint Kondor is, azok mind ennek a hatalomnak a szolgái- ügynökei voltak.

'Oh, East is East, and West is West, and never the twain shall meet' (Kipling)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés