Ufóhívők rohannák le az 51-es körzetet

2019. július 15. 12:15
Az eseményre már több mint egymillió részvető és majdnem ugyanennyi érdeklődő jelentkezett.

A napokban hirdetettek meg egy Facebook-eseményt Storm Area 51, They Can't Stop All of Us – vagyis – „Rohanjuk le az 51-es körzetet, mindannyiunkat nem tudnak megállítani” címmel. Az esemény létrehozói szeptember 20-ra ígérik a támadást. Az 51-es körzet egyébként egy, a nevadai sivatagban elterülő, nagyjából 155 km² alapterületű földterület, amely az amerikai légierő Nellis nevű bázisához tartozik. A katonai bázis elsődleges célja a kísérleti repülőgépek és fegyverek tesztelése és fejlesztése.

Azonban az elcsigázott ufóhívők nem érik be a hivatalos közlésekkel, miszerint a bázison a légierő repülőeszközeinek fejlesztése zajlik. Bizonyos körökben közismert legenda, hogy itt tárolják a Roswellben lezuhant csészealjat, esetleg élő idegen lényeket is.

Úgy tűnik, hogy a humorosnak indult esemény kissé elszabadult, hiszen már több, mint egymillió felhasználó jelezte szándékát, miszerint ott lesz. Az amerikai légierő végül kénytelen volt egy közleményt is kiadni, aminek a lényege nagyjából az, hogy ez nem jó ötlet.

A The Independentben megjelent közleményben a légierő szóvivője, Laura McAndrews arra figyelmeztetett, senkinek nem javasolják, hogy egy fegyveres erőkkel védett területre merészkedjenek. Bár a szóvivő nem részletezte, hogyan állítanák meg a behatolókat, a közlemény hozzáteszi: „az Egyesült Államok légiereje mindig készen áll, hogy Amerikát megvédje”.

Az 51-es körzet környékén számos mozgásérzékelőt létesítettek, illetve kamerák pásztázzák a területet, nehogy bárki belógjon. Emellett táblák is vannak, amelyek tudtára adják az arra tévedőknek, hogy aki megpróbál behatolni, azt „lelövik”.

 

 

 

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés