Európai értékeink

2019. július 12. 7:23

Veczán Zoltán
Magyar Hírlap
Igazi diadaljelentést tett közzé a minap a momentumos Donáth Anna.

„Azzal büszkélkedett, hogy az ő javaslatukra és hathatós munkájuk eredményeképpen a Renew Europe képviselőcsoport tagjai bojkottálják az összes fideszest, akit az Európai Néppárt jelölt a különböző európai parlamenti tisztségekre. Ugyanezt tervezik a lengyel kormánypárt, a Jog és Igazságosság jelöltjeivel szemben. Donáthék hiányolják ugyanis az európai értékeket az említett pártok részéről, és emellett persze legitim eszköznek tartják, hogy a belpolitikai konfliktusaikat az Európai Parlament padsoraiban vívják meg.

Szögezzük le: az ilyen konfliktusok exportja nem idegen a magyar politikum egyik oldalától se, így önmagában azt, hogy az első perctől kormányellenes agitációra szűkítik az Európai Parlamentben eléjük táruló lehetőségeiket, nem kell a szemükre hányni. Lelkük rajta, elvégre a hazai pályán nem sikerült idejekorán megvetniük a lábukat, hátha majd kvázi emigrációból, az EP harmadik legnagyobb, a magyar kormányban ugyancsak ellenséget látó frakciójából döntik meg a rendszert. Ez sem új, továbbá a taktikázás és a szövetségesek keresése is megszokott dolog.

Ellenben a szövetségesek megválogatásában már lehetnének finnyásabbak a lila logós hölgyek; például a mai napig nem kaptunk választ azokra a kérdésekre Donáth Anna szintén momentumos kolléganőjétől, a frakció vezetőhelyettesi posztjáig feljutó Cseh Katalintól, amelyeket az ő főnöke magyarellenes múltja kapcsán tettünk fel – szóra sem méltattak minket.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 38 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Fidesz mögött itthon mindenképpen többség áll. A DK és Momentum egyelőre a nyomába sem ér,nek, a többiek halódnak. Fideszék egészen egyszerűen sokkal jobban kormányoznak, mint a privatizációs bajnok MSZP-SZDSZ kormányok.

Amit ezek a fiatal nők művelnek, az nemcsak vérlázító a többség számára, de számukra valószínűleg kontraproduktív.

Jó lenne, ha néha eszükbe jutnának a Békemenetek. Az utólsón is több százezren voltunk.Nagyon jó hangulatú volt.

Donáth Anna előtt másféle otthoni példák is álltak. Sajnálom, h. erre a most talán volnzónak tűnő, mert egy másik, bár kisebb körben népszerű, útra lépett. Lehet a nélkülözők mellé állni, de sohasem szabad elfeledkezni az egyéni felelősségről, kötelesség teljesítésről.

Az sem jó, ha valakit a saját hazájában a többség kimondottan megútál. Jobb lenne egy normális, átlagos szakma gyakorlása. Amit csinál, annak szakmához semmi köze, legfeljebb önjelölt népboldogítás, kellő körültekintés nélkül, nemtelen eszközökkel.

Megszavazták.
A frakciók előre megállapodtak a bizottsági elnökök és alelnökök személyében és megszavazásában. Ahogy szoktak.
Ezt a megállapodást rúgta jel az EP ballib és zöld frakcioja.

Minden médiában megjelent, meg a ballibben is.
Ha nem szavazták volna meg a fideszesek az ellenzéki jelölteket, akkor az ellenzék erre hivatkozna, hogy ők ezért nem.....de nem mondják:-))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés