Teszt- és nyomáspróba alatt Salvini

2019. július 9. 08:56

Bencsik Gábor
Magyar Nemzet

Amit Carola Rakete tett, az bűncselekmény. Nem csupán Olaszország, az olaszok ellen, hanem azok ellen a szerencsétlenek ellen is, akik a jobb élet reményében illegális utakon Európába indulnak.

„Hatalmas külföldi pénz- és médiatámogatással a hátuk mögött újabb és újabb migrán­s­szállító hajók indulnak az olasz kikötők felé, hogy letörjék az olasz kormány ellenállását és újranyissák a betelepítés minden eddiginél szélesebb csatornáját.

Ezt azért tehetik, mert az olasz állam egyelőre még nem egységes a migránsbetelepítés elutasításában. Az olasz kormányt egy furcsa koalíció vezeti, amelynek nagyobbik pártja, az Öt Csillag mögött nincs valódi támogatottság, a szavazók – mondhatni – hirtelen felindulásból voksoltak rájuk a legutóbbi parlamenti választásokon. A tényleges támogatottság, amint ez az EP-választásokon kiderült, a Liga mögött áll, de egyedül ők sem alkotnak többséget, a baloldal erős.

A kormány cselekvőképességének korlátait világosan mutatja a Carola Rakete-ügy. Ő az a hajóskapitány, aki az olasz törvényeket tudatosan megsértve, az olasz hatóságok felszólítását semmibe véve, migránsszállítmányával kikötött Lampedusa szigetén. Ezért a tettéért börtön járna, ehelyett – a nemzetközi nyomásnak engedve – csupán kiutasítják az országból.

Holott amit Rakete tett, az több mind törvénysértés, az bűncselekmény. És nem csupán Olaszország, az olaszok ellen, hanem azok ellen a szerencsétlenek ellen is, akik a jobb élet reményében illegális utakon Európába indulnak.

Ez a nő már most, előre bűnös mindazoknak a halálában, akik a jövőben azért indulnak alkalmatlan eszközökön tengeri útra, azért kockáztatják az életüket, mert abban bíznak, hogy a hozzá hasonló ráérő gazdag nyugat-európaiak majd felveszik őket és áthozzák Európába. Ezeknek az embereknek egy részét valóban felveszi valami hajó, egy részük viszont vízbe fúl majd, mielőtt valamelyik ráérő gazdag nyugat-európai odaérne. Az ő haláluk Carola Rakete és a hozzá hasonló ráérő, gazdag nyugat-európaiak lelkén szárad majd.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/151326

Ajánljuk még a témában