Teszt- és nyomáspróba alatt Salvini

2019. július 9. 8:56

Bencsik Gábor
Magyar Nemzet
Amit Carola Rakete tett, az bűncselekmény. Nem csupán Olaszország, az olaszok ellen, hanem azok ellen a szerencsétlenek ellen is, akik a jobb élet reményében illegális utakon Európába indulnak.

„Hatalmas külföldi pénz- és médiatámogatással a hátuk mögött újabb és újabb migrán­s­szállító hajók indulnak az olasz kikötők felé, hogy letörjék az olasz kormány ellenállását és újranyissák a betelepítés minden eddiginél szélesebb csatornáját.

Ezt azért tehetik, mert az olasz állam egyelőre még nem egységes a migránsbetelepítés elutasításában. Az olasz kormányt egy furcsa koalíció vezeti, amelynek nagyobbik pártja, az Öt Csillag mögött nincs valódi támogatottság, a szavazók – mondhatni – hirtelen felindulásból voksoltak rájuk a legutóbbi parlamenti választásokon. A tényleges támogatottság, amint ez az EP-választásokon kiderült, a Liga mögött áll, de egyedül ők sem alkotnak többséget, a baloldal erős.

A kormány cselekvőképességének korlátait világosan mutatja a Carola Rakete-ügy. Ő az a hajóskapitány, aki az olasz törvényeket tudatosan megsértve, az olasz hatóságok felszólítását semmibe véve, migránsszállítmányával kikötött Lampedusa szigetén. Ezért a tettéért börtön járna, ehelyett – a nemzetközi nyomásnak engedve – csupán kiutasítják az országból.

Holott amit Rakete tett, az több mind törvénysértés, az bűncselekmény. És nem csupán Olaszország, az olaszok ellen, hanem azok ellen a szerencsétlenek ellen is, akik a jobb élet reményében illegális utakon Európába indulnak.

Ez a nő már most, előre bűnös mindazoknak a halálában, akik a jövőben azért indulnak alkalmatlan eszközökön tengeri útra, azért kockáztatják az életüket, mert abban bíznak, hogy a hozzá hasonló ráérő gazdag nyugat-európaiak majd felveszik őket és áthozzák Európába. Ezeknek az embereknek egy részét valóban felveszi valami hajó, egy részük viszont vízbe fúl majd, mielőtt valamelyik ráérő gazdag nyugat-európai odaérne. Az ő haláluk Carola Rakete és a hozzá hasonló ráérő, gazdag nyugat-európaiak lelkén szárad majd.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hamis illúziókat keltve embereket arra biztatni, hogy kockáztassák az életüket, szerintem bűn.

De ha már ott vannak a tengeren, egyszerűen tilos nem kimenteni őket.

Azt kell megakadályozni, hogy tengerre szálljanak. Mondjuk úgy, hogy élhető országot teremtünk nekik. Velük.

Válaszok:
Kvasztics Fedor | 2019. július 9. 10:41

Felháborító, amit az olaszok ellen tesznek!!!!!
Hol tart az EU, ha még Svájc is tiszteletet kér ( van egy nagy vita köztük ).

Ezeket a Soros-típusú kalózhajókat egyszerűen elsüllyeszteni, kalózkodásért, és a költségeket kipostázni G. Soros négy méter magas kerítéssel körbevett házába.
Vagy az akciót pénzelő NGO-éra, ill. mindkettőre.

Persze, hogy ki kell menteni őket. De ezután jön a lényeg, hová viszik őket? A közelebbi afrikai partra, vagy európai kikötőbe?

Azzal lehet megakadályozni őket abban hogy elinduljanak, ha azt látják, nem érhetnek célba. Mert a tiltás nem ér semmit, az élhető országra pedig évtizedekig kell várniuk.

Carola Rakete kórrajzát érdekes módon a 444 egyik komentjébe találam:
"A hölgy azt mondta, ‘azért önkénteskedek, mert fehérnek, gazdagnak és németnek születtem
Vérző szívű, messiás komplexusos, öngyűlölő, felső-középosztálybeli, harmincas, egyedülálló, gyermektelen fehér nő. Ez annyira sztereotipikus, mintha én írtam volna.
Van a kínaiaknak egy kifejezése erre: baizou, vagyis "fehér balos". Egy, a saját kultúráját megvető, az identitástalanságát politikai aktiviskodással pótolni próbáló, saját magát és a kulturális közeget, amiben szocializálódott mélységesen gyűlölő, jobbára európai, de tulajdonképpen bármely fehér, nyugati ember, aki elhitte azt a mesét, hogy minden fehér egy gonosz kizsákmányoló rabszolgahajcsár, de ők, mint büszke baizou-k majd jól példát mutatnak a sok romlott fehérnek azzal, hogy ők egyfajta fehér megváltóként (lásd. white saviour complex azaz 'fehér megváltó komplexus) felkarolják a sok elesett, kiskutya szemű színes embert és elvezetik őket a Kánaánba, miközben a nyugati kultúra bukását és romlását ünneplik, amire ők amúgy se tekintenek másként, mint gusztustalan, elnyomó fertőre..
Ironikus, hogy pont Kína, vagyis egy totalitárius, kommunista rendőrállam az, aki képes volt kitalálni egy ilyen roppantul találó kifejezést. "

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés