Miért van elegem a pride-ból?

2019. július 7. 10:51

Brendan O'Neill
Spectator
Mint szimbólum, a pride-zászló az én ünneplése. Ez nárcizmusra való biztatás. A pride, mint intézmény, antiszociális. Ma nem a homoszexuálisokat üldözik; hanem a kritikusaikat.
A brit Spectator szerzőjének írása.

„Kinek van még elege a pride-zászlóból? Mindenhol ott van. Szinte minden épületen ott lobog London belvárosában. A városházákat országszerte ez díszíti. Minden bank, vállalat, szupermarket és a celebek Twitterei szivárványossá váltak. Vannak pride-os szendvicsek, sörös dobozok, sütemények.  Jon Snow pride-színű zoknit viselt. Azt is hihetnéd, hogy elfoglalt minket egy idegen hatalom, ami minden sarokra kitette, minden repedésbe és nyílásba betűzte nemzete zászlaját.

Természetesen pride-hónap van. Azért egy egész hónap, mert az ötvenedik évfordulója van az 1969-es a New York-i Stonewall-zavargásoknak, amikor melegek, leszbikusok, dragqueenek és mások szembeszálltak a rendőrséggel, ami rendszeresen razziázott a melegbárokban és zaklatta a vendégeket. Ez már valami, ezt nagyszerű megünnepelni. A Stonewall-felkelés nagyon pozitív mozgalom volt. Lendületet adott a melegek szabadságért és egyenlőségért való küzdelmének. A melegjogi harcosok előző öt évtizedben sok lenyűgöző és fontos célt értek el. 

Az viszont nyomasztó, hogy ez a nagyszerű mozgalom mára oda jutott, hogy mára a pride kedvesen kötelező lett. S ez sokat mond a radikális politika örökségéről.  A hatvanas-hetvenes évek zavargó ellenkulturalistái szabadságot akartak. Nem nagyon érdekelte őket, hogy mit gondol róluk a »morális többség« – csak azt akarták, hogy a morális többség hagyja őket békén.

2019-re viszont ez a történelmet író emberi ösztön magára maradt, és a szabadságot felváltotta az elismerés terapeutikus politikája. Ma a melegaktivisták nem autonómiát követelnek – hanem megerősítést. Mindenkinek kötelező lobogtatni a zászlajukat és magáévá tenni azt a furcsa, új elképzelést, hogy a transznők a szó szoros értelmében nők, és ha nem fogadod ezt el, akkor átvitt értelemben a gulágra kívánnak.

Már nem elég hagyni a homoszexuálisokat, hogy éljenek, ahogy akarnak és elítélni bármiféle diszkriminációt vagy bármilyen rosszakaratú cselekedeteket feléjük, ami a szexualitásukat helyezi a középpontba, ami teljesen rendben van egy civilizált, liberális társadalomban. Nem; hanem ma pozitívan meg kell erősíteni az identitásukat és ünnepelni a döntéseiket. Ma meg kell emelned a kalapod az előtt a mindenhol jelen lévő, nyavalyás szivárványos zászló előtt. Ma nem a homoszexuálisokat üldözik; hanem a kritikusaikat, legyen szó Ann Widdecombe-ról vagy Tim Farronról, s meleg hancúr iránti viszolygásuk miatt, vagy a birminghami muszlim szülőkről, akik úgy gondolják, hogy a hat éves Mohamednek nem szükséges tudnia, hogy egyes férfiak férfiakkal alszanak.

Az új morális többség inkább melegpárti, semmint melegellenes. Ebben benne vannak a politikusok, a kapitalisták, a média és a celebek. Az ő zászlójuk a pride-zászló. Márkája és üzenete kikerülhetetlen. Ha igazán tökös gyerek vagy, akkor magadra aggatod az őj morális többség politikai felszereléseit, a pride-jelvényt, a pride-pólót, és a pride-zoknikat viseled a tévében (ugye, Mr. Snow?). Mindezzel mindenki tudtára adhatod, hogy jó ember vagy. Hogy a történelem jó oldalán menetelsz. Hogy benfenntes vagy.  

De jópár oka van, hogy miért is lehet mégis jó ötlet távol maradni a pride-konformizmustól, és elutasítani a pride-zászló előtti hajlongást. Ez a szivárványos zászló ugyanis megtestesíti korunk összes hibáját. Mert például azt üzeni, hogy legyél büszke arra, ami egyszerűen vagy – például mert úgy születtél, ahogy Lady Gaga énekli –, és nem arra, amit elértél.

Mint szimbólum, a pride-zászló az én ünneplése, a születési véletlenek ünneplése, és olyan hétköznapi dolgok ünneplése, hogy kivel alszol. Ez nárcizmusra való biztatás, és mint ilyen, tovább erodálja a társadalmi szolidaritást és közösségérzést, amire oly sokan vágyunk ma. A pride, mint intézmény, antiszociális.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 75 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem, nem :: A pride provokáció, joggal való visszaélés, a
társadalom szövetének felszaggatása, poltikai aberráció,
kultúrális környezetszennyezés.

Mindez így együttesen, aljas célok érdekében.

A kórusom neve csakazértis "Szivárvány" és csupa heteroszexuális nő alkotja (sajnos, férfiakat nem sikerült bevonnunk, ők inkább horgásznak, a halakat meg nem szabad zavarni).

A Pride a liberálfasizmus egyik terméke - a sok közül...

A liberofasizmus apja-anyja: a Párizs-környéki békeszerződések!

"...a gendervilágot ugyanazok zúdítják a nyakunkba, mint anno a párizsi békéket...
Azok pedig: elfajzott, gátlástalan, Amerikában, Londonban, Páriszban befészkelődött sémik, magyarul: Rothschildok (a könnyebb érthetőség kedvéért)... (Bizonyára közöttük is van rendes ember, még ha, talán csak egy is...)"

A homokosok is tudják, hogy perverzió, amit tesznek, ezért az egyetlen eszközük, hogy folyamatosan nyomást fejtsenek ki az egészségesekre, hogy azok egyre kevésbé merjenek ellentmondani . Ez amolyan Alinsky metodika, homokos témára alkalmazva.

"A pride, mint intézmény, antiszociális. Ma nem a homoszexuálisokat üldözik; hanem a kritikusaikat."

Ez itt a lényeg. És a probléma maga.

Mi bajod a genderzsidókkal?

Ez a központ: "éljenek békében a hajlamaikkal, de ne tolják az orrunkba..."
Érdekes kísérlet lenne: beperelni a Pride-vonulást engedélyező szervet, kiskorúak megrontása, pedofília, közbotrányokozás miatt!!!

Tudod mit?
Első lépésben kiderítem: mik egy per elkezdésének alapfeltételei.
Kösz, hogy ráirányítottad a figyelmet.
A Pride szervezésében különben kik vesznek részt, kik állnak a háttérben?
NGO-k, "jog"-védők, egytől egyig Soros emberei.

Akkor?
Mindez miért is lenne sunyi zsidózás, buzizás, genderezés?
Nincs ebben semmi sunyiság.

Tinédzserlányok szexuális zaklatási ügyében vették őrizetbe az amerikai milliárdost
ma 13:17
A szexuális visszaélések miatt is nyilvántartott amerikai milliárdost, Jeffrey Epsteint őrizetbe vették, írja a BBC.

Epstein was born in 1953 to a Jewish family in Brooklyn, New York, and grew up in Coney Island.

Roman Polanski, Harvey Weinstein..., tudod, a szőke európaiakat kedvelik...

Aha. Azért szólaltál itt meg :-)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés