Szijjártó: Magyarország és Olaszország stratégiai szövetségesek

2019. július 5. 14:10

Magyarország és Olaszország stratégiai szövetségesek, mert mindketten a nemzeti identitásához, történelméhez és vallási örökségéhez ragaszkodó, erős nemzetállamokból álló Európai Uniót (EU) képzelnek el – mondta a külgazdasági és külügyminiszter pénteken Triesztben, miután tárgyalt Matteo Salvini olasz belügyminiszterrel.

Szijjártó Péter az olasz belügyminiszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján kiemelte, olyan EU-t szeretnének, amely tiszteletben tartja a nemzetállamokat, és olyan brüsszeli vezetést, amely erős külső határokat hoz létre, nem támadja azokat az államokat, amelyek védik ezeket a határokat, és nem akarja bevándorlókkal elárasztani Olaszországot.

A miniszter sokkolónak nevezte, hogy támadják azokat az országokat, amelyek óvják a határaikat és állampolgáraikat, hogy az EU bürokratái támogatják az illegális bevándorlást, és azok mellé állnak, akik megnyirbálják a tagállamok jogait.

Megdöbbentőnek nevezte továbbá, hogy egyes európai fővárosok és Brüsszel támadják a határokat és kikötőket védő hatóságokat.

Szijjártó Péter szerint Salvinit elismerés illet az olasz határok és állampolgárok védelméért. Kiemelte, az olasz belügyminiszter volt az első a nyugati politikusok között, aki a tengeri határok védelmére irányuló szabályozást vezetett be, és megdöbbentő, hogy emiatt támadások érik.

Emlékeztetett, Magyarország is támadások kereszttüzébe került, amikor egymilliárd eurós beruházással biztosította a határvédelmet az illegális bevándorlással szemben, és ezzel a schengeni és az uniós határokat is védte.

Magyarország és Olaszország is biztos abban, hogy az EU külső határait a szárazföldön és a tengeren is védeni kell, és bízik benne, hogy az Európai Bizottság majdani elnökével együtt tudnak működni – közölte a miniszter.

Hozzáfűzte, azt sikerült már megakadályozni, hogy Soros György egyik embere legyen a bizottság elnökjelöltje.

(MTI)

Összesen 113 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha Kovács Lacát, Balázs Pétert nem is, - ők ugyanis akkora, túl nagy nagyágyuk! - legalább a kócos asszonyt meghívhattátok volna, díszvendégként.
Adott volna előremutatást.

Igazigaz, ráadásul a Fidesz megint lopik...

"Szijjártó Péter Matteo Salvini olasz belügyminiszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján elmondta, Magyarország egy 300 méter hosszú partszakasszal rendelkező 32 hektáros területet vásárolt meg Trieszt kikötőjében 31 millió euróért, 60 éves koncessziós szerződés keretében.

A vámszabadkikötőben majdnem 100 millió eurós infrastrukturális beruházást is terveznek, hogy a magyar vállalkozások innen bonyolíthassák le exporttevékenységüket, amely várhatóan mintegy kétmillió tonna, avagy 78 ezer konténer lesz évente - ismertette a miniszter.

A kötőről aláírt megállapodás az elmúlt évek egyik legfontosabb szerződése, amely stratégiai fontosságú a magyar vállalatoknak és Magyarországnak."

Tehát: a Fidesz megint lopik..., Magyarország megint ráb.szik, az átlagbérek dupla növekedésével, az emberek egyre szegényebbek lesznik

+, ha még az MTA ellopikolását ide számítom, a magyar átlagbérek rövidesen háromszorosára nőnek, a 2010-es államcsődhöz viszonyítva.
Hát, így sosem válunk a spekulánsok kedvencévé, hisz a Fidesz "lopásával" ők rövidülnek.

Épp itt mozgok Trieszt környékén. Jelentem az északi iparosodottabb kisvàrosokat elàrasztottàk négerekkel. Muszlim kevesebb van. Fehér egyre kevesebb. A niggerek bringàznak, öntöznek, de leginkább lődörögnek.

Ami nem Klein-Soros, az fasisztanàci. A Mozgalom ugye 2013-ra centrista néppàrti lett Heller tyúkagyàban.

Amikor a vörösök bejöttek Budàra, az állomásfőnök azonnal tárcsàzott, hogy bejöttek a vörösök. Ha a Te házadat, lakodat megadóztatjàk, elveszik, azt nem bànom. Egyenes pogram. A mienket inkàbb ne! A hazànkat meg plàne ne! Ha azt gondolod hogy fél Afrikàt belakoltatod a hàzadba, az sem csupàn magánügyed. Làtom mi megy Taljánföldön. Az Akadémiát is komcsik àrasztottàk el komcsikkal. Mivel mérnöki, természeti tudomànyokhoz sem értenek, ezért társadalomtudomànyosban utaznak. Filozófusnak képzelik magukat.

Keress rà a lisszaboni szerződésre!

Nem azt akartad mondani - tudat alatt! -:
És miért egy spekulánssal tárgyal a "bizottsági elnök"?

Töriből egyes. Ülj le! A legutolsó fasiszta is becsületesebb volt, mint a Klein klàn. A Noszty Feriddel.

A Duce minisztertanàcs közben is kiment pár szépasszonyt lerendezni.

Mondod, majd röfögve cigányozod Orbánt a Jobbikos haverjaiddal.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés