Az érzelmi zsarolás nem vezet a migráció megoldásához

2019. július 2. 12:55
A következményekkel nem törődő, újbaloldali szentimentalizmus nem vezet sehová. Csak az eredeti jog és rend fenntartása, megőrzése jelent megoldást.

Orbán és Salvini az emberiség söpredéke, akik emberiség elleni bűntetteket követnek el? Akik nem mentik ki az embereket a Földközi-tengerből és letartóztatják a Sea-Watch 3 kapitányát, azok vízbefojtók és az emberiség ellenségei?

A szélsőbaloldaliak az ilyen hajókat „humanitárius hajónak” nevezik. Egyben hosszan taglalják, milyen viszontagságokon ment keresztül a Sea-Watch 3, utasai és kapitánya, Carola Rackete; s hozzáteszik: „az utóbbi egy évben, amióta Itália bezárta kikötőit a humanitárius hajók előtt, legalább 1151 férfi, nő és gyerek veszett a tengerbe a Földközi-tenger középső részén. További 10 ezer személyt erőszakkal vittek vissza Líbiába ugyanebben az időszakban”.

És persze minden Salvini és főleg a tengertől elzárt Kárpát-medence közepén regnáló Orbán lelkén szárad.

Nos, ez a tökéletesen ellentétes, kifordított értelmezése a felelősségi viszonyoknak. Feltűnik majd egyszer valakinek, hogy maguk az embercsempészet szervezői, elősegítői, haszonélvezői és hasznos idiótái vetik alá az érzelmi zsarolásnak Európát?

A nemzetközi jogot és az ősi tengerjogot kifacsarva próbálnak mindenkit erkölcstelen gazembernek láttatni, aki a nemzeti és nemzetközi rendet igyekezne fenntartani. Ez érzelmi zsarolás. Ezeknek a szerencsétlen embereknek a haláláért nem a nemzetközi rendet őrizni próbáló országok és vezetőik a felelősek, hanem azok, akik az életveszélyes útra felbujtják, elindítják és aztán tolják előre-előre őket – és persze ne feledkezzünk meg minden érintett – igen, maguk az életveszélyes tengeri útra induló migránsok – személyes, egyedi felelősségéről sem.

A pénzcsapokat el kell zárni, a jobb sorsra érdemes harmadik világbeli emberek Európába való szivattyúzását le kell állítani, a migrációt a kifogástalanul legális keretek közé kell visszaszorítani. Csak az eredeti jog és rend fenntartása, megőrzése jelent megoldást. A következményekkel nem törődő, újbaloldali szentimentalizmus nem vezet sehová. 

 

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A vélt morális felsőbbrendűségből adódó érzelmi zsarolás régi baloldali trükk. Előszeretettel minősítik magukat humanistának és filantrópnak, mindenki mást pedig nácinak, fasisztának vagy bűnözőnek. De csak annyira humanisták és filantrópok ők, amennyire Rudolf Höss az volt, amikor muzsikát szolgáltatott a kamrába vonuló áldozatoknak.

Válaszok:
Karvaly | 2019. július 2. 15:29
Gombóc XVI. Artúr | 2019. július 2. 20:14

Életemben nem volt a kezemben Népszabadság... A példa pedig egyszerűen arról szólt, hogy bármilyen aljasságot is követ el az ember, könnyebben teszi, ha közben humanistának és filantrópnak hiheti magát. Vesd össze Aronson és Zimbardo kísérletei...

Így van, csak átviszik a marketinget a politikába is: nekik mindegy, hogy padlókefét vagy politikát akarnak eladni, a lényeg, hogy a legmeggyőzőbb eszközük legyen hozzá. Ahhoz pedig az érzelmekre kell hatni, mert az sokkal gyorsabb és főleg olcsóbb, mint észérvekkel, vitában hatni.

A szentimentalizmus még semmilyen politikai problémát nem oldott meg.

Izé, ha ennyire szakértő vagy, azt elárulnád, hogy I.Viktornak mi köze van az "ősi tengerjoghoz"????

Mert a Szabad Nép szerzője ezt is megemlíti a Vezér kapcsán.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés