Az érzelmi zsarolás nem vezet a migráció megoldásához

2019. július 2. 12:55

A következményekkel nem törődő, újbaloldali szentimentalizmus nem vezet sehová. Csak az eredeti jog és rend fenntartása, megőrzése jelent megoldást.

Orbán és Salvini az emberiség söpredéke, akik emberiség elleni bűntetteket követnek el? Akik nem mentik ki az embereket a Földközi-tengerből és letartóztatják a Sea-Watch 3 kapitányát, azok vízbefojtók és az emberiség ellenségei?

A szélsőbaloldaliak az ilyen hajókat „humanitárius hajónak” nevezik. Egyben hosszan taglalják, milyen viszontagságokon ment keresztül a Sea-Watch 3, utasai és kapitánya, Carola Rackete; s hozzáteszik: „az utóbbi egy évben, amióta Itália bezárta kikötőit a humanitárius hajók előtt, legalább 1151 férfi, nő és gyerek veszett a tengerbe a Földközi-tenger középső részén. További 10 ezer személyt erőszakkal vittek vissza Líbiába ugyanebben az időszakban”.

És persze minden Salvini és főleg a tengertől elzárt Kárpát-medence közepén regnáló Orbán lelkén szárad.

Nos, ez a tökéletesen ellentétes, kifordított értelmezése a felelősségi viszonyoknak. Feltűnik majd egyszer valakinek, hogy maguk az embercsempészet szervezői, elősegítői, haszonélvezői és hasznos idiótái vetik alá az érzelmi zsarolásnak Európát?

A nemzetközi jogot és az ősi tengerjogot kifacsarva próbálnak mindenkit erkölcstelen gazembernek láttatni, aki a nemzeti és nemzetközi rendet igyekezne fenntartani. Ez érzelmi zsarolás. Ezeknek a szerencsétlen embereknek a haláláért nem a nemzetközi rendet őrizni próbáló országok és vezetőik a felelősek, hanem azok, akik az életveszélyes útra felbujtják, elindítják és aztán tolják előre-előre őket – és persze ne feledkezzünk meg minden érintett – igen, maguk az életveszélyes tengeri útra induló migránsok – személyes, egyedi felelősségéről sem.

A pénzcsapokat el kell zárni, a jobb sorsra érdemes harmadik világbeli emberek Európába való szivattyúzását le kell állítani, a migrációt a kifogástalanul legális keretek közé kell visszaszorítani. Csak az eredeti jog és rend fenntartása, megőrzése jelent megoldást. A következményekkel nem törődő, újbaloldali szentimentalizmus nem vezet sehová. 

 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/150983

Ajánljuk még a témában