Engedélyezte a Parlament Amerikának, hogy katonái hazánkban állomásozhassanak

2019. július 2. 12:28
Kedden elfogadta az Országgyűlés azt a javaslatot, amely szerint állandó jelleggel állomásozhatnának amerikai katonák Magyarország területén.

A döntéssel, amellyel az Országgyűlés jóváhagyta az Egyesült Államok és Magyarország közötti védelmi együttműködési megállapodást, mindkét ország nyer – közölte David Cornstein budapesti amerikai nagykövet kedden az MTI-vel.

Azt írta, ez a megállapodás „még jobban elmélyíti majd a már most is erőteljes biztonsági együttműködésünket és segít felkészülnünk a szövetségesekként előttünk álló 21. századi közös kihívásokra”.

A diplomata hangsúlyozta: „szövetségünk még erősebb lesz” az elkövetkező hónapok és évek során, ahogy Magyarország egyre közelebb kerül a védelmi kiadások tekintetében a NATO felé tett kötelezettségvállalásai teljesítéséhez, és „előmozdítja haderejének modernizálását NATO-kompatibilis felszerelések vásárlásával, beleértve az Egyesült Államokból származó korszerű technológiát”.

A parlament kedden döntött arról, hogy engedélyt ad az Amerikai Egyesült Államok fegyveres erői magyarországi állomásozására. Az engedély megadása a magyar és az amerikai kormány között létrejött, két hete ratifikált védelmi megállapodás életbelépésének egyik feltétele volt.

(MTI)

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Igazad van, nem olyan egyszerű ez, hiába berzenkedünk.

Erdélyért cserébe jöhetnek.

Velem lehet tárgyalni!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés