Miért nyert Karácsony?

2019. június 27. 8:13

Böcskei Balázs
Azonnali.hu
Az utolsó napokra felpörgette a kampányt, amit teljesen MSZP-telenített.

„1. Karácsony Gergely aktivitása

Az IDEA Intézetnek az előválasztásra vonatkozó közvélemény-kutatásai, ha predikcióval nem is élhettek – mint ahogyan minden kétséget kizáróan egyetlen kutatás se –, de azt mutatták, hogy a két adatfelvétel között Karácsony aktivitásának a növekedésével a »nyakára ment« Kálmán Olgának. Aktivizálta magát és (potens) szavazóit, és fontos, hogy a második adatfelvétel esetében egy, az egy héttel az előválasztás befejezése előtti időszakról beszélünk. A kampány érdemi mozgósító szakasza június 20-án indult. Karácsony az esetében ritkán tapasztalható aktivitással, napi – pörgethető – tartalommal lépett fel, és ez a jellemzője végig fent is maradt kampányában.

2. Karácsony MSZP-telenített kampánya

Amellett, hogy Karácsony győzelme az MSZP számára politikai létkérdés volt, a párt (szimbolikájában) teljesen hiányzott Karácsony kampányából. Tulajdonképpen a párt budapesti vezető politikusa, Kunhalmi Ágnes kivételével Karácsony egyik ismert MSZP-s politikust sem vette „arcára”. Kampányának színvilága, elemei és nyelve teljesen másnak tűnt az MSZP-P 2018-2019-as kampányaihoz képest. (Az, hogy MSZP-s politikusok milyen Facebook-megosztásokkal éltek, az jelen esetben nem különösebben számít.)
A DK kampánya esetében, ha nem is egy gyurcsánytalanított DK-t láttunk, de sokkal inkább egy dobrevesítettet, ehhez képest Karácsonyéból látványosan »hiányzó« elem volt az MSZP. Minden bizonnyal ez lesz Karácsony számára a jövőben is a siker egyik lehetséges kulcsa.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 38 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Karácsony egy közvélemény kutatást és az előválasztást meghekkelte, ugyan sikertelenül, de a szándék megvolt. Erre gondolhatott a nem normális országgal.

Kampányban még csak lehet MSZP-teleníteni, de esetleges győzelem esetén - amitől Isten mentse meg a budapestieket - előszivárognak majd a politikai kriptákból a "megújult" "európaiak és demokraták".

Az meg külön szórakoztató, hogy egy párt főpolgármester jelöltje szégyelli az őt jelölő szervezetet...

Válaszok:
pollip | 2019. június 27. 10:18

"Nem rossz ez az eredmény, legalább a böszme visszavesz az arcából."

Visszavesz??
Tán az anyaganalitikai laborokból el fog tűnni a minta arc-anyag?

Követelnének maguknak pozíciókat:-))))))
Karácsony meg gyenge....

Előválasztást. Örülök, hogy segíthettem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés