A Jobbik szerint „cigányútra” tévedt a romák integrációja

2019. június 25. 11:54
Az ellenzéki párt képviselője, Anger Balázs szerint új Trianonhoz vezethet a romák „cigányútra” tévedt integrációja. Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára úgy fogalmazott: visszautasítja a jobbikos képviselő kijelentést, szerinte külön versenyt vív egymással a Jobbik és a belőle kiszakadt Mi Hazánk Mozgalom.

Ander Balázs úgy fogalmazott, hogy a cigányság integrációjának, „a cigányútra tévedt integráció” elmaradása miatt szerinte ez a folyamat új Trianonhoz vezethet.

Azt is firtatta, miért tartotta a Fidesz és korábban a Horn-kormány Farkas Flóriánt. Szerinte az 1,6 milliárd forintos „Híd a lopás világába” projekt már a sokadik ügye Farkas Flóriánnak, a pénzt eltűntették, az egyáltalán nem szolgálta a cigányság integrációját. Hozzátette: a Farkas Flórián mindig a szavazatszerzéssel volt megbízva; a Fidesz pedig mindig a legkiszolgáltatottabb, legiskolázatlanabb és a legszegényebb településeken tarolt.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára visszautasította a képviselő azon mondatát, ami már-már „Bangóné-i mélységekbe” lökte a felszólalást, miszerint iskolázatlanok a Fidesz szavazói. Ezt minden Fidesz-szavazó nevében kikérte a képviselőtől. Az államtitkár szerint a Jobbik és a Mi hazánk verseng egymással a választókért.

Beszámolt arról, hogy a minisztérium elállt a Híd a munka világába projekttől és az Országos Roma Önkormányzat 2018 végén visszafizette az 1,6 milliárd forint utolsó részletét. A kormány szerepe ezzel lezárult – közölte, majd ismertette az elmúlt évek roma integrációt segítő programjait, például a Biztos kezdet-programot, vagy a három éves kortól kötelező óvodát.

(MTI)

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés