Hoppon maradtak a sörre szomjazó neonácik Szászországban

2019. június 23. 13:38
Egy jobboldali extremizmusáról híres rockfesztivál környékén élők felvásárolták a helyi szupermarket sörkészletét.

Minden szomjúság egy hatósági alkloholtitalommal kezdődött, amit a helyi hatóságok a lengyel határ menti Ostritz nevű településen megrendezett Pajzs és kard elnevezésű fesztivál területén rendeltek el, ennek során 4400 liter alkoholtartalmú italt foglaltak le, és szállítottak el abból a hotelből, amelynek a területén megrendezték a koncertet – olvasható a Spiegel szombati cikkében.

Ezután következett a helyiek akciója, számolt be róla a hetilap digitális kiadása: 120 rekesz sört vásároltak fel helyiek a helyi kolostor segítségével, egyrészt azért, hogy tiltakozzanak a neonácik jelenléte ellen, másrészt, hogy így előzzék meg az alkohol túlzott fogyasztásának tipikus következményeit.

A Spiegel információ szerint egyébként 600, magát szélsőjobboldalinak, de akár neonácinak is valló ember van a fesztiválon, amely ellen helyiek mintegy 300 fős békés demonstrációt szerveztek. Magán a fesztiválon egyébként történt rendőri intézkedés: szombat este egy koncertet kellett félbeszakítaniuk a rendőrőknek.

Összesen 65 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Akkor az itt tiltakozok tobbsege meg latens naci ugyanezen logikat alkalmazva

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában