Az ukrán nők szépségét vette a szájára Zelenszkij

2019. június 21. 20:20

Ha már szépek a lányaink, asszonyaink, akkor használjuk ki a turizmusban – gondolhatta az új ukrán elnök, akinek a kijelentése nem mindenkinek tetszett. Sőt.

Az ukrán elnök a héten Párizsban járt, és ha már ott volt, akkor többször beszélt az országa előtti kihívásokról. És persze a rejtett kincsekről, amelybe szerinte beletartozik az is, hogy az ukrán nők szépek, és ezt az ország idegenforgalmi brandje, azaz „márkázása” során ezt ki kell használni – jelentette a Szabad Európa Rádió honlapja.

Kijelentése azonban elhozta elnökségének első nagy tiltakozási hullámát: sok ukrán nő ugyanis sértőnek találta a komikusból lett elnök tréfásnak szánt megjegyzését, és elöntötte a közösségi oldalakat a #янетуристичнийбренд (#Iamnotyourtourismbrand) és a #янебренд (#Iamnotyourbrand) hashtagek.

A vérig sértett nők egyike arra figyelmeztette az elnököt, hogy a turizmusban a brand, a márka azt jelenti, hogy mit tud nyújtani az odalátogatónak az az ország, vagy város, ebben az olvasatban a kijelentés azt is jelentheti, hogy „az ukrán nők mindent megtesznek, hogy az országba látogatónak a kedvében járjanak”.

Az eset kísértetiesen hasonlít arra, amikor Joe Biden még 2009-ben azt közölte Janukovics akkori ukrán elnökkel, hogy „tele van az ország szép nőkkel” – jegyzi meg a rádió internetes kiadásának cikke.

 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/150458

Ajánljuk még a témában