Az előválasztás szimpla agitprop tevékenység

2019. június 20. 18:23

Tarlós István
Magyar Hírlap
A küszöbén állunk annak, hogy Gyurcsány Ferenc megsemmisítse az MSZP-t, és gyakorlatilag már átvette az ellenzék vezetését.

„Kezdődik az ellenzéki előválasztás második fordulója. Izgul?

Nemhogy az előválasztás, az őszi önkormányzati választás miatt sem izgulok. Ami az előbbit illeti: sok mindent elárul, hogy az egyik ellenzéki internetes újság a minap azt írta: sunnyogok. Felvetették ugyanis, hogy képzelem, hogy nem indultam az ellenzéki előválasztáson. Ez sok mindent elárul a szellemi színvonalról. Egyébként az előválasztás szimpla agitprop tevékenység, egyszerűen az a célja, hogy megpróbálják átárazni a szereplőket. Ha lenne közös, egységes jelöltjük, semmi szükség nem lenne erre. Amúgy nem írnám le a három résztvevőn kívül induló jelölteket sem, 2006 óta megtanultam becsülni az egy százalékokat.

Mégis, mit gondol az indulókról?

Kálmán Olgáról egyszerűen semmi nem jut eszembe. Illetve annyi látszik, hogy még az önkormányzati törvényt sem lapozta át. Ami a momentumos jelöltet illeti, fogalmam sincs, kicsoda, és nem találkoztam olyan emberrel sem, aki ismerné. Annyit tudunk róla, hogy kisvállalkozó, még külsős bizottsági tag sem volt soha sehol. Ugyanakkor nem egy szerény ember, paramétereihez képest elég bátran nevezte agyhalottnak a tőle különbözőképpen gondolkodókat, illetve fantáziátlan ügyintézőnek a Budapesten hatszor polgármesternek választott főpolgármestert. Karácsony Gergelyt ismerem a legjobban. Első ciklusos kerületi polgármester, elvileg képviselő a Fővárosi Közgyűlésben is, ám gyakorlatilag sem a testületi, sem a bizottsági munkában nem vett részt. Zuglóban közben teljes a káosz, májusban még adósságrendezési eljárást is kezdeményezett az önkormányzat ellen egy beszállító, ami példátlan. Annyit tudni még Karácsony Gergelyről, hogy számos párt és koalíció kezdeményezője és szétrobbantója volt. Számos pozícióra bejelentkezett, és nem egy nagy igazmondó. Közben – Kálmán Olgához hasonlóan – olyanokat ígér, amiket nincs jogi lehetősége betartani. Érdekesség még, hogy Gyurcsány Ferenc hol az egekbe emeli, hol megrugdossa.

Most éppen az utóbbi van soron. Mennyire aggasztó, hogy mintha még mindig a bukott miniszterelnök diktálna az ellenzéki oldalon?

Az aligha vitatható, hogy a baloldalt néhány éve Gyurcsány Ferenc szedte szét. Ugyancsak tény: a küszöbén állunk annak, hogy megsemmisítse az MSZP-t, és gyakorlatilag már átvette az ellenzék vezetését.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 132 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezek a jellemzések ütnek. :))))

Találóbb, mint bármely cikk, amit a témában olvastam.

Ígéretlicit - így hívják ezt, neo-jobbikos.

("Ütköztetés", LOL)

Nem ütközött semmi sem:-) vita sem volt, csak beszélgettek.

A fanyar humorát is szeretem:-)

Fárasztó vagy, neo-jobbikos.

Ugye nálatok, ellenzéki oldalon, évek óta megy ez a "program"-habzás. Lásd 444 kommentmezeje. Éveken át gúnyolódtak azon, hogy "nincs a Fidesznek programja".
Aztán amikor Kálmán Olgáról volt szó, és hogy kérdésre azt mondta, hogy nincs még programja, ugyanez a kommentmező 180 fokos fordulattal el kezdett azon bölcselkedni, hogy "de hát mindenki tudja, hogy a programoknak semmi értelme", és hogy micsoda fideszes ármány Kálmánt ilyen aprósággal támadni. :))))))

Aztán pár nap múlva úgymond lett "programja". Én is írok neked egy hasonlót egy fél délután alatt. ÉS?
Milyen súlya van egy ilyen papírfecninek? Amit aztán a "jelölt" (aki kis túlzással néhány hete azt sem tudta, mi az a Budapest) kezébe nyomnak? És milyen súlya van két teljes ciklus TÉNYLEGES főpolgármesteri TELJESÍTMÉNYÉNEK? Melyikre illik jobban a PROGRAM kifejezés?

Pistabá, magának kell nyernie, nincs mese! Az ellenfelei válogatott gazemberek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés