Miért nem hülyeség a közlekedési alapjövedelem?

2019. június 19. 19:35

Tóth Csaba
Azonnali
Karácsony a parkolási problémát valamiért fővárosi szinten akarja megoldani, holott a probléma elsősorban a belváros ügye.

„Karácsony a parkolási problémát valamiért fővárosi szinten akarja megoldani, holott a probléma elsősorban a belváros ügye 
(illetve azon területeké, ahol van parkolási díj), ezért a problémát ott kell megoldani. A belvároson kívül a parkoló autók jóval kisebb problémát okoznak, mivel a lazább beépítés miatt ott van elég közterület és sok magántulajdonú zöldterület is. Nem hiába nincs a külvárosokban parkolási díj. A parkolási díj hiányában a külvárosban lakók támogatást se kapnak, ezért esetükben a támogatás szelektivitását meg se lehet szüntetni. Másképp mondva az ő parkolásukra semmilyen hatást nem fejtene ki egy pénzbeli támogatás.

Másik jelentős probléma, hogy a támogatás még mindig túl szelektív.

A javaslat alapján azt is gondolhatnánk, hogy a belvárosban csak autósok és tömegközlekedők léteznek.

Pedig van rengeteg olyan kerékpáros, gyalogos, esetleg nagyon keveset mozgó idős, vagy beteg ember, akiknek se autóra, se napi szintű tömegközlekedésre nincs szükségük, ellenben szükségük lenne például kerékpárra, gyógyszerre, vagy sok minden másra. Igazságtalan, hogy ők nem kapnak támogatást, különösen, ha a parkolási díjakra kompenzációként tekintünk a kevesebb rendelkezésre álló köztérért.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés