Holokauszt az Instagramon?

2019. június 19. 21:11

Mihályi Fruzsina
20on
Való igaz, a történelemkönyvek száraz tényei nem elegek arra, hogy a holokausztról beszéljenek. Az Instagram viszont alkalmas lehet.

„Az eva.stories egy 1,7 millió követővel rendelkező Instagram profil, mely Magyarország 1944-es németek általi megszállását és Heyman Éva, a 13 éves zsidó származású kamaszlány személyes történetét meséli el. Milyen lett volna, ha a holokauszt alatt létezett volna az Instagram? Hogyan dokumentálták volna az eseményeket az áldozatok? A négy hónap történéseit Instagram-sztorikon keresztül elmesélő projekt igyekszik minél élethűbben és hitelesebben megválaszolni a kérdéseket.

Miért zseniális az eva.stories ötlete?

»Ha azt szeretnénk, hogy a holokauszt története a mai fiatal generációkhoz is eljusson, abba a világba kell emelnünk a történetet, amelyben ők élnek. A mai fiatalok pedig az Instagramon vannak jelen« – fogalmazott Mati Kochavi, a projekt vezetője.

Való igaz, a történelemkönyvek száraz tényei nem elegek arra, hogy a holokausztról beszéljenek. Sőt, véleményem szerint a tankönyvek önmagukban alapvetően semmire sem elegek. A technológiai bumm gyermekei már teljesen máshogy tanulnak, szükség van rá, hogy a tananyagokat és a taneszközöket egyaránt modernizáljuk, máskülönben nem jut el hozzájuk a tudás. Az eva.stories egyszerre épít a történetmesélés erejére és aknázza ki a közösségi médiában rejlő oktatási potenciált.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

TE, a DK már meg is nyerte a választást!!!!

Hüje!

DDD

Végre egy jó ötlet. A törökdúlás magyarokat pusztító holokausztjáról, 4,5 millió ember 1,5-ra való leredukálásáról modern formában társaloghatunk.

Megszüntetik az összes fiókot? Felőlem...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés