A hőségben tunyuló kormány

2019. június 19. 14:53

Lendvai Ildikó
Facebook

Madarat tolláról, embert stratégiai partneréről?

„Emlékeznek? »Ha Magyarországra jössz, tartsd be a törvényeinket!« Feltéve, ha nincstelen menekült vagy, és nem a kormány dúsgazdag stratégiai partnere, mint a számos kedvezményben részesülő Suzuki. Rajta nem kérik számon még a megtépázott Munka Törvénykönyvet sem. Ezért merte kirúgni azt a régi dolgozóját, aki helyi szakszervezet szervezésébe fogott. Megtehette, hogy nem tárgyal sem a Vasas Szakszervezettel, sem parlamenti képviselőkkel. Megengedheti magának, hogy a hírek szerint a hőségriadó idején nem biztosítja, ami a dolgozók egészsége érdekében másutt kötelező. 

A biztonsági őrök állítólag közölték, hogy nincs kivel tárgyalni, mert egy kivétellel a vezetés focimeccsre ment. Majd a magát a kerítéshez láncoló Imréhez rendőröket hívtak. Ezután (nyilván utasításra) egy busszal próbálták eltakarni őt, hogy ne lássák meg a műszakváltásra érkező dolgozók. Így is voltak bátrak, akik nedves törülközőt adtak neki a meleg ellen vagy köszönetet mondtak. 

Hőségriadó? A figyelemfelhívó akció talán riadóztatta a hőségben tunyuló kormányt. Ha már a nemzeti érdek őrének kiáltják ki magukat, itt az alkalom, hogy végre kiálljanak a magyar munkavállalókért. Vagy madarat tolláról, embert stratégiai partneréről?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/150325

Ajánljuk még a témában