Lelepleződött a Momentum

2019. június 19. 18:33
Kaszab Zoltán
Vasárnap
Cseh Katalin ahelyett, hogy rájuk borította volna az asztalt, még vezető tisztséget is vállalt.

„Dacian Ciolos nem sokáig volt Románia kormányfője, de rövid idő alatt is sikerült károkat okoznia a magyarságnak. A RMDSZ szerint neki »köszönhető«, hogy a csíksomlyói búcsút nem vették fel az UNESCO világörökségi listájára. Az újdonsült frakcióvezető ráadásul miniszterelnökként az elsők között támadta meg az RMDSZ-nek azt a tervezetét, amely törvénybe foglalta volna a Gyulafehérvári Határozat kisebbségekre vonatkozó passzusait, jelentősen javítva ezzel a magyarság helyzetét.

Mindezek ellenére Dacian Ciolost megválasztották a harmadik legnagyobb európai frakció, a kisebbségi és emberi jogokra máskor oly érzékeny liberális csoport élére. Erre akár még azt is mondhatnánk, hogy megszoktuk. Megszoktuk azt a hűvös közönyt, amellyel Brüsszelből szemlélik a határon túli magyarok elleni jogsértéseket.

Azt a békát ugyanakkor nehezen nyeljük le, hogy a nemzetcsonkítás után más országokba került honfitársaink mellett 2017-ben még oly hevesen kiálló Momentum képviselőnője ahelyett, hogy rájuk borította volna az asztalt, nemcsak csöndben maradt, hanem még vezető tisztséget is vállalt ezek között az emberek között.

Ennyit a politikai haszonszerzésről.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Neked meg mi bajod? :)

A helyzet az, hogy mára evidenciává vált WHU tétele: a Momentum az új SZDSZ.

Nagyjából senki nem is emlékszik már a kezdetekre, amikor a gyanútlan szemlélő még bármit beleláthatott a Momentumba: mentek ugye a "harmadikutas", "se nem jobb, se nem bal" szövegek...

... mára ennek nyoma sincs. 101%-ban újragyártották az SZDSZ-t, annak is a legrosszabb, már-már karikatúraszerűen sztereotíp verzióját. Az EU-s pártcsalád-választástól kezdve a megszólalásaik tartalmáig és attitűdjéig minden az SZDSZ-t idézi.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés