Párbeszédesek próbáltak meg manipulálni egy közvélemény-kutatást

2019. június 18. 22:20
Nem sok sikerrel.

Az IDEA Intézet online felmérését Párbeszéd-szimpatizánsoknak küldték ki egy e-mailben – írja az Azonnali.

„Készül az IDEA Intézet legújabb felmérése. Ha időd engedi, töltsd ki te is a kérdőívet! Nem több két percnél, és a kitöltéssel segíted Karácsony Gergely kampányát.” Ez állt a Párbeszéd által szimpatizánsoknak kiküldött e-mailben, amelyben az azóta lezárult felmérés linkjét megosztották.

Az újság megkeresésére a párt sajtóosztálya így reagált: „Ez nem közvélemény-kutatás, hanem egy online szavazás, amit bárki kitölthetett, mi is a nyilvánosságban találtuk. Nem látunk abban problémát, hogy egy szabadon elérhető online linket elküldjünk a támogatóinknak.” Szerintük a felmérés nem felel meg a közvélemény-kutatás szakmai feltételinek: reprezentativitás, pontos adatfelvétel, többszörös kitöltés kizárása. Ezt azzal támasztják alá, hogy egy IP-címről többször is ki tudták tölteni a kérdőívet.

Az IDEA Intézet vezetője, Böcskei Balázs elmondta, hogy a Párbeszéd körlevelének hatására nagjából 300 ember töltötte ki a kérdőívüket, akiket azóta ki is szűrtek.

„Az, hogy egy párt központilag és ilyen transzparens módon tegyen kísérletet egy kutatás manipulálására, az talán páratlan a magyar közvélemény-kutatás történetében” – emelte ki Böcskei, de hozzátette fel voltak, és fel is lesznek erre készülve.

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez a kép mindent elmond a modern magyar baloldali akcionalizmusról. Annyira tekintélyt parancsoló, mint egy elhízott csivava. Egy közepes termetű házimacska megfutamítaná.

Karácsony volt már kutatási igazgató is a mediánnál 2007- ben...........
Ezzel a trükkel az összes kutatóintézetet kellemetlen helyzetbe hozta.

Most megtudtuk, hogy nyilvántartják a szavazóik adatait:-))))))

Csak így lehetett:-))))

Annyira gáz ez a Karácsony és ő a legjobb állítólag:-)))

Az MSZP is csalt a házi előválasztásán.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés