Kilencből három: sátras szavazás győztese lesz az összellenzéki főpolgármester-jelölt

2019. június 18. 7:46
Két nap múlva kezdetét veszi a „csonka” főpolgármester-jelölti előválasztás: Puzsér Róbert független jelölt már korábban jelezte, hogy nem vesz részt ebben.

A hétfő délutáni határidőig három jelölt adta le a főpolgármester-jelölti előválasztáson való induláshoz szükséges kétezer támogató aláírást – olvasható a Népszava keddi lapszámában. Mint a napilap írja, ezzel véglegessé vált, hogy több induló nem lesz az előválasztáson, amelyen eldől, hogy ki lesz az ellenzéki pártok által támogatott kihívója Tarlós Istvánnak az őszi főpolgármester-választáson.

Magyar György, a szervezésért felelős Civil Választási Bizottság  vezetője a lapnak elmondta, hogy összesen kilencen vették fel az aláírásgyűjtő íveket. A szavazólapokon az első helyen Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd-Szolidaritás jelöltje szerepel majd, a második a momentumos Kerpel-Fronius Gábor, harmadik pedig a Demokratikus Koalíció által támogatott Kálmán Olga lesz.

Az interneten való voksolásra június 12-től lehetett regisztrálni, ezt egészen 20-ig, a szavazás kezdetéig tehetik meg a budapesti lakcímmel rendelkező választópolgárok. A folyamat 26-ig tart, és a tervek szerint még aznap eredményt is hirdetnek. Szavazni a Budapest főbb csomópontjain felállított sátrakban lehet majd – írta a Népszava.

(MTI)

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

borzasztó jó, hogy végre nem különalkuk mentén dől el az ellenzéki jelölt, hanem a nép akarata szerint.
kár, hogy csak ebben az egy esetben.

Válaszok:
Kvasztics Fedor | 2019. június 18. 8:57

Ezekkel a szabályokkal lényegében csak a "szektások" fognak szavazni, egy nagyon szűk kör. Borítékolható Kálmán győzelme, aki viszont a Tarlós elleni harcban eléggé rossz jelölt az Összellenzék szempontjából...

Az meg megint, századszor, ezredszer is Karácsonyt minősíti, hogy még mindig részt vesz ebben a Gyurcsány-rendezte, megalázó színjátékban...

Hol van itt a nép akarata? Lesz egy választás, ahol mindegy, ki nyer a másik kettő leteszi a hűségesküt, hogy támogatni fogja. Tehát a vesztesek nem válnak a nyertes ellenzékévé. Mitől különböznek tehát, ami indokolja, hogy választani kelljen közülük?

Cirkuszt és kenyeret a népnek, erről van szó. Az pedig nyilvánvaló, hogy itt csak Gyurcsány kedve szerint alakulhat az eredmény. Ha egyszer már kiszállt Karácsony támogatói közül, másodszorra, ha úgy alakul, nem fog visszaállni.

Természetesen, akár az Apró dinasztia egykori alapítója, ő is a népre fog hivatkozni.

Válaszok:
emhem | 2019. június 18. 10:45

Csak a helyszínt tévesztetted el. Szemlőhegyen, egy villában fog eldőlni. Abban a villában, amit a dinasztia megalapítója vérdíjként kapott az 1956-ot követő eredményes munkájáért..

elég fura elképzelésed van a választásról ha szerinted mindegy, hogy ki nyeri.

persze elhiszem, hogy egy propagandistának azt kell magyaráznia, hogy minden ellenzéki párt egykutya, de nekem spec baromira nem mindegy, hogy gyurcsány ferencnek hívják-e a következő miniszterelnököt vagy mondjuk jávor benedeknek vagy hadházy ákosnak.

Nagyon naív vagy. Eleve az fog győzni, aki megfelelő Gyurcsány számára.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés