A jobboldali, a középső vagy a baloldali?

Kilencből három: sátras szavazás győztese lesz az összellenzéki főpolgármester-jelölt

2019. június 18. 07:46

Két nap múlva kezdetét veszi a „csonka” főpolgármester-jelölti előválasztás: Puzsér Róbert független jelölt már korábban jelezte, hogy nem vesz részt ebben.

A hétfő délutáni határidőig három jelölt adta le a főpolgármester-jelölti előválasztáson való induláshoz szükséges kétezer támogató aláírást – olvasható a Népszava keddi lapszámában. Mint a napilap írja, ezzel véglegessé vált, hogy több induló nem lesz az előválasztáson, amelyen eldől, hogy ki lesz az ellenzéki pártok által támogatott kihívója Tarlós Istvánnak az őszi főpolgármester-választáson.

Magyar György, a szervezésért felelős Civil Választási Bizottság  vezetője a lapnak elmondta, hogy összesen kilencen vették fel az aláírásgyűjtő íveket. A szavazólapokon az első helyen Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd-Szolidaritás jelöltje szerepel majd, a második a momentumos Kerpel-Fronius Gábor, harmadik pedig a Demokratikus Koalíció által támogatott Kálmán Olga lesz.

Az interneten való voksolásra június 12-től lehetett regisztrálni, ezt egészen 20-ig, a szavazás kezdetéig tehetik meg a budapesti lakcímmel rendelkező választópolgárok. A folyamat 26-ig tart, és a tervek szerint még aznap eredményt is hirdetnek. Szavazni a Budapest főbb csomópontjain felállított sátrakban lehet majd – írta a Népszava.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/150228

Ajánljuk még a témában