Így üldözte a dühös polgár a józsefvárosi rablót

2019. június 18. 19:49

Úgy kezdődött, hogy valaki „lement cigiért”.

Egy dohányboltot rabolt ki egy férfi tegnap este Józsefvárosban. Miután a pénzt megszerezte megpróbált elrohanni, de egy bolt előtt telefonáló törzsvendég üldözőbe vette, továbbá kihívta rá a rendőrséget. A gyalogos üldözés egészen Ferencvárosig tartott, ahol a helyszínre érkező rendőrök karjaiba kergette a rablót. Az elfogásban segédkező férfi a későbbiekben részletesen beszámolt az eseményekről a Facebookon:

„Nah, itthon, kaja meg egy jutalomsör után.

Szóval a sztori a következő volt: 
Este háromnegyed kilenckor gondoltam egy merészet és lementem cigiért a Práter-Szigony sarkon lévő dohányboltba.
Közben telefonba bonyolódtam Fábián Gábor barátommal, akivel legalább annyi dologban nem értünk egyet, mint amennyiben igen. 
Leértem a bolthoz, de nem mentem be, mivel beszéltünk még - addig amíg telefonálok nem megyek vásárolni, az illem ezt diktálja - amikor arra lettem figyelmes, hogy kiabálás hallatszik ki a boltból. 
Majd kinyílt az ajtó és először kijött egy hoki, majd utána az egyik kislány a boltból, aki kiabált hogy. »Hívjátok a rendőrséget!!!«
Ekkor az egyik törzsvásárló - egy remek cigány ember - széttárt karokkal eléugrott, de aztán - szerencsére - az esze nagyobb lett mint a bátorsága és inkább engedett. 
Na gondolom ennek fele sem tréfa, úgyhogy szegény Gáborra azon nyomban rávágtam a telefont... 

Eközben a hoki a közelben álló 5-6 ember felé kezdett kaszabolni a kezében lévő késsel, miközben valami ilyesmit kiabált hogy »szétvágok mindenkit«, majd az eladó kislány nekirepült a bolt előtt lévő, a KRESZ tábla oszlopára szerelt kukának. 
Nevezett eladó kislány nagyon jó fej, kb. 90%-ban nála vásárolok, úgyhogy sejtheted hogy idegállapotba kerültem. 
Hoki úr ekkor elkezdett futni a Szigony utcán az Üllői út felé. 
Rákiáltottam Petőfit idézve, valami ilyesmit: »Szétvágod ám a kurva anyádat«, majd gyíííí!
És indult is a nyócker sprint futam!
Közben hívtam a megfelelő telefonszámot amelyet - jó szokás szerint kb. azonnal fel is vettek - és a vonal túloldalán lévő SZAKEMBERNEK élőben mondtam hogy melyik térfigyelő kamera felé megyünk, milyen irányban haladunk. 
Ezután a Tömő utcában (hiányos kockakő) a nyargalás közben beleléptem egy fasza »hiánygödörbe«, úgyhogy a jobb bokámon most egy fél antartktisznyi jég + egy szép Flectorcsík pihen (többek között ezért nem alszom még, na meg az adrenalin).

Így jutottunk el a Bókay utcai gyerekkórház elé, ahol ez a faszparaszt jó eséllyel észrevett, és elkezdett radarozni, vagyis körbeforogni. 
Mivel tudtam hogy egy baszott nagy halef van nála, taktikailag bújás következett a kocsik közé, merthogy amint említettem azért nála volt egy alapos dikics, nálam meg semmi a kurva nagy hős-egómon kívül. 
Aztán hoki úr kicsit lefagyott, vagyis ide ment-oda ment-ide ment-oda ment, majd egyszercsak átvágott az Üllői úton, egyenesen a ferencvárosi oldalra. 
Ekkorra már jó nagy lárma volt a környéken, percek alatt szirénázó rendőrautók jöttek minden felől. 
Én - igen tudom kurva szabálytalan meg veszélyes volt, tudom, de hát a vadászösztön hajtott, na - szintén átrohantam az Üllőin keresztül Franzstadba, és az egyik épp érkező csíkost leintettem, mondván hogy én vagyok a bejelentő és én kergetem ezt a faszt.
Gyorsan beültem és mutattam nekik hogy a Thaly Kálmán utcában hol tűnt el a hoki, az eltűnés helye épp egy átjárónál volt, ami egy hatalmas udvarra vezetett. 
Eközben nagyon profin természetesen minden irányból jöttek a rendőrök, így az általam udvarra vezető átjáró és udvar másik végén faszparaszt urat már várták. 
És igen: egyből szépen meg is vasalták, vagyis konkrétan rábaszott ahogy azt kell.

És igen: Büszke vagyok arra amit tettem, vagyis hogy addig kergettem ezt a gyáva szardarabot, aki 50 kilós lányokra ránt kést pár tízezer forintért, amíg bele nem zavartam a rendőrök karjaiba.
Mert ez a gyökér holnap, a jövő héten, a jövő hónapban, de évekig nem fog kirabolni Téged, édesanyádat, a gyermekedet, a lányodat, senkit.
És igen: tök jó volt szirénázó rendőrautóban ülni, bibííí!

És a faszparasztnak csak annyit üzenek: rohadjál bele a cipődbe te gyáva lúzer szar!

UPDATE 17:50-kor: Nem gondoltam volna hogy ilyen népszerű lesz a posztom és mivel több olvasó a megosztásoknál, valamint itt is kérdezte hogy mi az a »hoki«, itt a válasz:
A környékünkön a szlengben hokinak nevezik az ilyen micsodákat, vagyis a legalja elkövetőket.”

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/150282

Ajánljuk még a témában