Így üldözte a dühös polgár a józsefvárosi rablót

2019. június 18. 19:49
Úgy kezdődött, hogy valaki „lement cigiért”.

Egy dohányboltot rabolt ki egy férfi tegnap este Józsefvárosban. Miután a pénzt megszerezte megpróbált elrohanni, de egy bolt előtt telefonáló törzsvendég üldözőbe vette, továbbá kihívta rá a rendőrséget. A gyalogos üldözés egészen Ferencvárosig tartott, ahol a helyszínre érkező rendőrök karjaiba kergette a rablót. Az elfogásban segédkező férfi a későbbiekben részletesen beszámolt az eseményekről a Facebookon:

„Nah, itthon, kaja meg egy jutalomsör után.

Szóval a sztori a következő volt: 
Este háromnegyed kilenckor gondoltam egy merészet és lementem cigiért a Práter-Szigony sarkon lévő dohányboltba.
Közben telefonba bonyolódtam Fábián Gábor barátommal, akivel legalább annyi dologban nem értünk egyet, mint amennyiben igen. 
Leértem a bolthoz, de nem mentem be, mivel beszéltünk még - addig amíg telefonálok nem megyek vásárolni, az illem ezt diktálja - amikor arra lettem figyelmes, hogy kiabálás hallatszik ki a boltból. 
Majd kinyílt az ajtó és először kijött egy hoki, majd utána az egyik kislány a boltból, aki kiabált hogy. »Hívjátok a rendőrséget!!!«
Ekkor az egyik törzsvásárló - egy remek cigány ember - széttárt karokkal eléugrott, de aztán - szerencsére - az esze nagyobb lett mint a bátorsága és inkább engedett. 
Na gondolom ennek fele sem tréfa, úgyhogy szegény Gáborra azon nyomban rávágtam a telefont... 

Eközben a hoki a közelben álló 5-6 ember felé kezdett kaszabolni a kezében lévő késsel, miközben valami ilyesmit kiabált hogy »szétvágok mindenkit«, majd az eladó kislány nekirepült a bolt előtt lévő, a KRESZ tábla oszlopára szerelt kukának. 
Nevezett eladó kislány nagyon jó fej, kb. 90%-ban nála vásárolok, úgyhogy sejtheted hogy idegállapotba kerültem. 
Hoki úr ekkor elkezdett futni a Szigony utcán az Üllői út felé. 
Rákiáltottam Petőfit idézve, valami ilyesmit: »Szétvágod ám a kurva anyádat«, majd gyíííí!
És indult is a nyócker sprint futam!
Közben hívtam a megfelelő telefonszámot amelyet - jó szokás szerint kb. azonnal fel is vettek - és a vonal túloldalán lévő SZAKEMBERNEK élőben mondtam hogy melyik térfigyelő kamera felé megyünk, milyen irányban haladunk. 
Ezután a Tömő utcában (hiányos kockakő) a nyargalás közben beleléptem egy fasza »hiánygödörbe«, úgyhogy a jobb bokámon most egy fél antartktisznyi jég + egy szép Flectorcsík pihen (többek között ezért nem alszom még, na meg az adrenalin).

Így jutottunk el a Bókay utcai gyerekkórház elé, ahol ez a faszparaszt jó eséllyel észrevett, és elkezdett radarozni, vagyis körbeforogni. 
Mivel tudtam hogy egy baszott nagy halef van nála, taktikailag bújás következett a kocsik közé, merthogy amint említettem azért nála volt egy alapos dikics, nálam meg semmi a kurva nagy hős-egómon kívül. 
Aztán hoki úr kicsit lefagyott, vagyis ide ment-oda ment-ide ment-oda ment, majd egyszercsak átvágott az Üllői úton, egyenesen a ferencvárosi oldalra. 
Ekkorra már jó nagy lárma volt a környéken, percek alatt szirénázó rendőrautók jöttek minden felől. 
Én - igen tudom kurva szabálytalan meg veszélyes volt, tudom, de hát a vadászösztön hajtott, na - szintén átrohantam az Üllőin keresztül Franzstadba, és az egyik épp érkező csíkost leintettem, mondván hogy én vagyok a bejelentő és én kergetem ezt a faszt.
Gyorsan beültem és mutattam nekik hogy a Thaly Kálmán utcában hol tűnt el a hoki, az eltűnés helye épp egy átjárónál volt, ami egy hatalmas udvarra vezetett. 
Eközben nagyon profin természetesen minden irányból jöttek a rendőrök, így az általam udvarra vezető átjáró és udvar másik végén faszparaszt urat már várták. 
És igen: egyből szépen meg is vasalták, vagyis konkrétan rábaszott ahogy azt kell.

És igen: Büszke vagyok arra amit tettem, vagyis hogy addig kergettem ezt a gyáva szardarabot, aki 50 kilós lányokra ránt kést pár tízezer forintért, amíg bele nem zavartam a rendőrök karjaiba.
Mert ez a gyökér holnap, a jövő héten, a jövő hónapban, de évekig nem fog kirabolni Téged, édesanyádat, a gyermekedet, a lányodat, senkit.
És igen: tök jó volt szirénázó rendőrautóban ülni, bibííí!

És a faszparasztnak csak annyit üzenek: rohadjál bele a cipődbe te gyáva lúzer szar!

UPDATE 17:50-kor: Nem gondoltam volna hogy ilyen népszerű lesz a posztom és mivel több olvasó a megosztásoknál, valamint itt is kérdezte hogy mi az a »hoki«, itt a válasz:
A környékünkön a szlengben hokinak nevezik az ilyen micsodákat, vagyis a legalja elkövetőket.”

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Érdekesen és izgalmasan írtad le a sztorit. Mint egy filmet úgy lehetett követni.
Bátor vagy és kitartó. Gratulálok. Szép volt fiú!

Ez rendorseg. Nyugaton unott fejjel kerdezne egy nezni is lusta fakabat hogy es ont milyen kar erte, ami alapjan feljelentest akar tenni?

Csatlakozom a gratulálókhoz. Szív, erő, lélekjelenlét, profi kivitelezés!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés