Budapest-csomagot jelentett be a Párbeszéd

2019. június 18. 12:30
Karácsony Gergely és Szabó Tímea közös sajtótájékoztatón mutatta be pártjuk budapesti terveit.

A Párbeszéd beterjeszt egy „Budapest-csomagot” az Országgyűésben – közölte az ellenzéki párt társelnöke, frakcióvezetője kedden Budapesten, sajtótájékoztatón. Szabó Tímea kijelentette: Orbán Viktor folytatja az átverést, amikor a fővárosról beszél. Miközben azt hangoztatja, hogy Tarlós István (Fidesz-KDNP) főpolgármesterrel felvirágoztatta Budapestet, valójában „kivéreztetés” zajlik. A zöldfelületek csökkennek, a lakók megfulladnak a légszennyezettségtől, egyre rosszabb és drágább a közösségi közlekedés – sorolta.

Azt mondta, a 160 milliárd forintos „Budapest-csomagnak” megvan a forrása, mint ahogy az egészségügyre és az oktatásra is maradna elég. A 2020-as költségvetésben ugyanis már megint jut 85 milliárd Orbán Viktor Várba költözésére, 77 milliárd a paksi beruházás folytatására, 75 milliárd pedig „a propaganda-televízióra” – fogalmazott. A „felesleges költések” összesen csaknem 300 milliárdot tesznek ki, ezt fordítaná a Párbeszéd egyebek mellett a „Budapest-csomagra”.

Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje azt mondta, hogy mindarra bőven jut pénz, ami Orbán Viktor miniszterelnöknek fontos, arra azonban nem, ami a budapestieknek az. Megjegyezte: a kormány még a választás évében sem hajlandó arra, hogy olyan fejlesztéseket támogasson, amelyek valóban a fővárosiak életminőségét javítják, helyette más projekteket „erőltetnek”, például a Városliget vagy a Vár átalakítását.

A Párbeszéd 85 milliárd forintot a lakhatásra csoportosítana át: önkormányzati bérlakások felújításához, bérlakásépítéshez és magánlakások energetikai korszerűsítéséhez biztosítana forrásokat; 70 milliárdból részben a budapesti közösségi közlekedés finanszírozását oldanák meg, az elővárosi vasútra ebből az összegből 40 milliárdot adnának; intenzív zöldterület-fejlesztésre 4 milliárdot fordítanának, 3 milliárdból pedig bizonyos fővárosi színházakat támogatnának, „a tao-rendszer károsultjait” – sorolta Karácsony Gergely. Úgy értékelt, hogy a teljes költségvetésben csupán apró átcsoportosítást hajtanának végre, ezzel azonban Budapest nagy lehetőséget kapna arra, hogy elinduljon egy másik úton.

(MTI)

 

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Párbeszéd költségvetési tételeket csoportosítana át, tehát elismeri, hogy Karácsony függne Orbántól, holott most tőle függetlennek hazudja magát.

Válaszok:
pollip | 2019. június 18. 16:15

Két szerencsétlen. Az egyik egy agresszív kismalac, a másik egy tedd ide, tedd oda.

"a kormány még a választás évében sem hajlandó arra, hogy olyan fejlesztéseket támogasson, amelyek valóban a fővárosiak életminőségét javítják, helyette más projekteket „erőltetnek”, például a Városliget vagy a Vár átalakítását."

Sajnos, ez HELYES MEGÁLLAPÍTÁS.
A Liget Budapest projekt nevű városligeti őrület költségét
már 250 milliárdnál is többre becsüli a projekt gazdája.
(:–((((((((((

Mindenre megvan a pénz szerintük:-)))))
Ez azért sokatmondó.
Hamar el is tapsolnák ész nélkül.
KG nem akart adni pénzt a kerülete egészségügyére, beázik a könyvtár.....
Ha kicsiben nem megy....... Zugló lakossága 125 000 fő.

A tegnapi égés után van képe kiállni!
A Mahart egy részét a Gyurcsányi adta el, de a Timi a mostani kormányt vádolja......

"egyre rosszabb és drágább a közösségi közlekedés"
Ez egyszerűen nem igaz. A bérlet ára 8 éve nem emelkedett.
Amikor Karácsony Demszky fegyverhordozója volt, évente 10%-kal emelték a BKV jegyek és bérletek árát.
A közösségi közlekedés pedig sokkal jobb, mint 2010-ben.
Ezt tények bizonyítják.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés