Vonattal ment, de repülővel jött vissza Brüsszelből Cseh Katalin

2019. június 16. 8:01
Nagybetűs bejelentéssel hirdette meg Cseh Katalin momentumos EP-képviselő, hogy vonattal megy Brüsszelbe, a környezet kímélése érdekében. Azt már nem jelentette be, hogy pár nappal később már repülővel jön haza. Munkatársunk Ferihegyen látta a Donáth Annával érkező politikust.

Cseh Katalin, a Momentum frissen megválasztott EP-képviselője a minap nagybetűs üzenettel jelentette be: „VONATTAL MEGYEK BRÜSSZELBE! DE MIÉRT ILYEN HOSSZÚ, BONYOLULT ÉS DRÁGA? VÁLTOZTASSUNK!

Kifejtette: „Tudtátok, hogy vonatozni sokkal környezetkímélőbb, mint repülni? És azt is tudtátok, hogy Budapestről Brüsszelbe vonatozni tízszer annyi időbe, négyszer annyi pénzbe és ezerszer több bürokratikus szerencsétlenkedésbe kerül, mint a fapados géppel átreppenni? Vagy arról hallottatok már, hogy a vonaton utazóknak nem jár ugyanaz az európai utasbiztosítás, mint azoknak akik repülővel közlekednek? Én most azért vonatozok több mint húsz órán és négy átszálláson át Brüsszelbe, hogy felhívjam erre a tarthatatlan helyzetre a figyelmet. Kövessetek instán is, ahol élőben közvetítem a történéseket! Mert vegyük tudomásul: ez nem normális. Felelős európai döntéshozóként azért kell dolgoznunk, hogy ne legyen sokkal drágább, sokkal nehezebb és sokkal kevésbé biztonságos környezetkímélő módon élni. Csak így tudjuk elérni azt, hogy minél többen gondoljanak bolygónkra és környezetünkre a hétköznapok során is!”

Úgy tűnik azonban, Cseh Katalin nem retúrban gondolkodott a környezetbarát utazásról.

Munkatársunk csütörtök este Ferihegyen látta, hogy Cseh Katalin Donáth Anna képviselőtársával együtt brüsszeli repülőjárattal érkezett a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2A termináljára.

Korábbi vonatozós ígéretéről a Mérce is, és a 168 óra is írt.

A Cseh Katalint a reptéren szpottoló munkatársunk pénteken és szombaton is érdeklődött a politikusnál azzal kapcsolatban, hogy a jövőben, megválasztott EP-képviselőként inkább mégis a kevésbé környezetkímélő rendszeres repülést fogja választani a vonatozás helyett.

Megkereséseinkre egyelőre nem érkezett válasz.

 

Összesen 339 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jo reggelt kivanok. Ezert nem megyunk vonattal. Ha feleannyiba kerul mint a repules akkor elgondolkodnank rajta hogy vallaljuk e a tiz husz orat a ketto helyett. De ugy hogy hosszabb is es meg dragabb is, basszak meg.

Válaszok:
Csomorkany | 2019. június 17. 8:15

Botmixer!

(Émelyítő ez az egész instagramos-művigyoros-marketinges álzöldködés....)

Válaszok:
pollip | 2019. június 16. 9:39

Ne mondjátok már, hogy a globális felmelegedés ellen nem elegendő vonatra szállni egyszer! Vagy elektromos autót venni, minden évben újat!

Nem tudsz már lejjebb süllyedni. (Vagy mégis? Újra és újra?)

Macronista-brüsszelita-szélsőliberális szebb jövőt!

Nagy nehezen kimatekozta, ha ő vonattal megy, akkor is ugyanannyi repülőgép száll fel.

Azt is megkerdezhette volna, hogy miért akarja Botmixer Katka privatizálni a MÁV- ot??????

"Felelős európai döntéshozóként " - írja Miss Botmixer.
Ebből látszik, hogy azt se tudja mi lesz a szerepe.
Nem döntéshozó lesz, hanem törvényhozó. Más hatalmi ágazat.

Az volt a problémája, hogy vonattal Brüsszelbe menet sokszor kell átszállni. Csak hogy ez eleve nem lehet prioritás, kevés embert érint a dolog. Nehogy már néhány EP képviselő miatt szervezzék át a vasúti közlekedést.

Jah, megpendítette a MÁV privatizációt, meg azt, hogy ne a Budapest-Belgrád vonalat fejlesszék.

Asszem Greta sem repült. Talán csak akkor, ha muszáj volt, óceánok, ilyesmi.

Egyébként most, hogy az EP választás lezajlott, most takarékra vették. Valószínűleg a 2020-as Usa elnökválasztási kampány során fogják ismét aktiválni.

Ezért van ilyen qrva meleg.

Képaláírás a fotó alá, de tényleg:
"Miután jól lefárasztottam és azt hiszi ezzel vége, közlöm vele: Márpedig be kell mennie hozzád is..., hahaha..."

Igen, ezért írtam, hogy amikor óceánt kellett átszelni, valószínűleg nem hajóval ment, de mintha írták volna róla, hogy "egyébként" nem repül. Ez gondolom Európán belüli közlekedésre vonatkozhatott. Hogy aztán ezzel mennyire védte meg a környeztet, azt csak a Jóisten tudná kiszámolni.

"Ki az igazmondó és ki hazudik mindig?"

Például te. És nagyon gyengén,

Tunya, Tunya! Azért ettől jobb troll vagy , nem kellene ennyire nyilvánvalóan lebuktatni magad. :DDD

Mitagadás, ez egy látványos öngól volt Cseh Katalin részéről.

Ha a vonatozást csak egyszeri demonstrációnak gondolta,
akkor ezt ELŐZŐLEG így kellett volna közölnie.
Nem tette.
Bukta.

Majd privatizàlja és akkor qrva olcsó lesz a vonat.

Münchenbe Railjettel megyek. Úgyis serezni fogok. Igaz nem vagyok Momentum EP képviselő és a kampánypénzek sem a családi cégen folynak át. Lesz itt még sok felfedezés! A napelem atomerőmű, a füstgránàt meg játékboltban kapható partykellék.

Ők ketten lesznek a Jávor- lányok, ehhez kétség nem fér.
Jávor Benedeket fogják helyettesíteni.

Amúgy ezeknek a vonatozàs a mániájuk. Àllomàs, falán a jel, kattogó zaj, zakatol, nem vàr, elindul, sorompó, utazás, nagy, masiniszta, gabonavagon. Most épp Macaroni ernyőpártjában.

Tunya! Tudta? Macaroni magyarisztáni fiókpártja XXI.századi. Is. Csak franciàul rossz csengése van a 'liberàlis' szónak. Legyen inkább lendület, vagy momentum! Úgy talán még hitelesebb.

A cirokseprű karbonsemleges!

Az Új SZDSZ kirakat politizálása jól mutatja a sunyi-valódi mivoltukat.

Tudta? EP képviselőnek nem kell elszàmolnia az utazàsi költségeivel. Sem.

Valamiért a vonatozàsra vannak ràkattanva. Olyan jó a kattogàsa és az egyik legszebb dallamú magyar szó a 'gabonavagon'. A Teslának 70-ig alig van hangja és Brüsszelig sok megàllàs tölteni. A nèmet energiamixben rengeteg stabil, nem mérgező CO2 molekula keletkezne a töltés betáplálásánàl. Amúgy előre jelzem CseKa meg fogja puccsolni ezt a másik csajt.

Attól tartok a pàrizsi olimpia pipa utàn a következő feladat a magyar àllami vasutak elvétele. Macaroniéknak még mindig fàj hogy a Suez el lett hajtva.

Summa summarum ezek kaptak 340 ezer szavazatot. Óriási Macaroni-Klein csata néz ki a vörös térfélen.

"Egyébként én IMF kölcsönt,ha rajtam múlik,nem vennék föl,sőt semmilyen kölcsönt"

Baynau-Simor kénytelen volt. Simort svàjci síeléséből sms-ben rendelték Pestre. Kèt A4-es papírt kène alàírni. Két hónapnyi nyugdíj volt a kasszàban.

Bemutatja az ellenoldali politikus groteszken képmutató pozőrködését.

Szóval nagyjából ugyanazon "kinlódik", mint a ballib lakájmédia pepitában.

"Most 9éve Orbán lop."

Itt tartasz?

Meg a Kajaibrahim Ezusthajojan elrejtett szolobanyak jaja...

Szívrohamnál nincs sok időd..

"amiben 24ezren haltak meg,a késlekedéssel,vagy a rossz felszereléssel van összefüggésben."
Nem tudom miben haltak meg 24 ezren - mindannyian fel dobjuk a pacskert - de nem lehet mindig nálad egy komplett műtő egy stábbal. A Force One-on van amúgy műtő. Is.

A Klein kormány felvázolta a megoldást az örök életre: Kóka féle vizitdíj automaták és Hordágy Ágnes széfei. Népszavazáson egyértelműen elutasította a nép. A zöm nem unalomból jár orvoshoz kiderült.

"Hova lehet Budapestről vonatozni átszállás nélkül?
Aki tud ilyen listát, az szóljon."

Bécsbe, Salzburgba, Münchenbe.

Fordítsd meg a kérdést! Hova szeretnél vonatozni?

Brüsszelbe pl. sztem csak a hülyék vonatoznak.

Van egy haverom, reménytelenül fél a repüléstől. Londonba is busszal megy.

Én csak azt mondtam, ha most a géped előtt jön Rád a szívroham, akkor guglizd ki a legközelebbi szívkórházat és igyekezz eljutni oda a leggyorsabban és még akkor is kalkulálj azzal, hogy nem leszel a régi. És ha épp Veled van egy műtő egy komplett stábbal bekészülve, akkor sem leszel a régi.
Az egészségre végtelen a piaci igény. Ahogy mondják: Nincs egészséges ember, csak rossz diagnoszta.

"Hát ha így lesz,nem jutok el a kórházig,az tuti."

Az élet tele van kockázatokkal.

Ja. New Yorkba meg nem hogy drágább, de egyenesen képtelenség vonattal eljutni. Ezért talált föl az emberiség egy másik közlekedési eszközt, amivel Brüsszelbe könnyebb, New Yorkba meg lehetséges.

Persze vannak további, környezetkímélő megoldások is, pl. az ökrösszekér. Arra fölül a Katka, ökrök már nem is kellenek. Na jó, úgy nem biztos, hogy elindul, ezen még gondolkodnom kell.

Az igazi környezetbarát kérdés persze az, hogy mi a franc dolga akad egy átlag európainak a világ túlsó végén, ami miatt rendszeresen röpködnie muszáj. Na, ezen meg Katkának kéne gondolkodnia egy kicsit.

"hogyan lehet megoldani, hogy a vonat ugyanolyan gyors legyen, mint a repülő? sehogy."

Vákumcsatornában meg lehetne oldani.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés