Új frakciót alapít Matteo Salvini az EP-ben

2019. június 13. 11:01
A pártszövetség az Identitás és Demokrácia nevet fogja viselni.

Salvini jobboldali pártszövetségét, mely az EP ötödik legnagyobb csoportosulása lesz, ma 11-kor mutatja be az olasz belügyminiszter Brüsszelben. A szövetség az Identitás és Demokrácia nevet fogja viselni.

A Die Presse szerint összesen kilenc párt vesz részt a szövetségben, köztük a Marine Le Pen-féle Nemzeti Gyűlés, az AfD és az osztrák FPÖ. Ezzel szemben Nigel Farage-féle Brexit Pártja nem tartozik majd a csoportosulásba. Előzetes információk szerint ez összesen 73 helyet fog jelenteni az új szövetségnek a 751 fős parlamentben.

A pártszövetségben várhatóan helyet foglal a korábban említettek mellett a Flamand Érdek nevű jobboldali belgiumi párt, emellett a Finnek Pártja, a cseh Szabadság és Közvetlen Demokrácia, a Dán Néppárt és az Észt Konzervatív Párt is.

Külön bonyolító tényező, hogy több európai párt (köztük például két német viccpárt is) csak azért ült át a Zöldek frakciójába, hogy Salviniék két hely híján lecsússzanak a negyedik helyről, és az ötödiket foglalják el. Várhatóan ez az előny tiszavirág életű lesz, ugyanis a Brexit után a brit zöldpárti képviselők elhagyják mandátumukat, így az Identitás és Demokrácia lesz a negyedik.

Összesen 82 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Te viszont hősiesen kitartasz a hülyeséged mellett.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés