Újabb Soros szentírás a Project Syndicate-on

2019. június 12. 09:14
Nagy Árpád
Magyar Nemzet

A pénzügyi zseni, álfilantróp egyik fő problémája továbbra is Orbán Viktor.

„Soros most ismét publikált a Project Syndicate oldalon! Megosztotta gondolatait arról, mi is az EU-s választások utáni két legnagyobb probléma.

Márpedig, ha Soros valamiről véleményt formál, akkor az – tapasztaltuk már – komoly támogatottsággal bír az Európai Parlamentben. Az ott ülő lobbistáinak az maga a szentírás. Vagy inkább utasítás? A spekuláns radikális intézményi reformokról ír, leszólja a Spitzenkandidat-rendszert, mint olyat, ami csak a vezetők személyes ambícióit elégíti ki. (Isiászos Juncker barátja idején ezzel még nem volt különösebb problémája.)

Micsoda meglepetés, Webert azért ostorozza, mert hajlandó lehet(!) kompromisszumot kötni Orbán Viktorral. Hogy a spekulánsok koronázatlan királyának milyen mérvű Orbánfóbiája lehet, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az ezzel foglalkozó első három mondatában négy alkalommal szerepel az Orbán név.

Állítsuk csak sorba a főspekuláns európai szintű problémáit:
– Intézményi reformok, vagyis tarthatatlan a Spitzenkandidat-rendszer,
– Orbán Viktor és a Fidesz az EPP-ben.

A déli államok munkanélkülisége, a lassuló európai gazdaság, a migránsok integrálhatatlansága (érkezése?), a terrorizmus megfékezése sehol sincsenek a pénzügyi zseni, álfilantróp Soros két fő problémájához képest, meg sem említi őket.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/149916

Ajánljuk még a témában