Kit ajánlanak a budapestiek?

2019. június 5. 11:40

Karácsony Gergely beindította „Budapest felszabadításának a folyamatát”, azaz az ellenzéki előválasztás második fordulóját, igaz, még nem tudni, hogy rajta kívül kit ajánlhatnak a budapesti szavazópolgárok.

A Nyugati téri aluljáróból jelentkezett a zuglói polgármester Barabás Richárd társaságában. Karácsony – mint az télen kiderült – az előválasztás első fordulójában legyőzte a szocialista fővárospolitikust, Horváth Csabát.

Az MTI szerint Karácsony Gergely hozzátette, a civil választási bizottság megtárgyalta az összes nyitott kérdést, így nincs akadálya elindítani azt a folyamatot, amelynek során megkeresik azt az embert, aki esélyes kihívója lehet Tarlós István főpolgármesternek, „a Fidesz budapesti helytartójának” - közölte.

Most nem tudni, hogy a fővárosiak kit ajánlhatnak még rajta kívül, ugyanis Puzsér Róbert a héten jelentette be, hogy kiszáll az előválasztásból, és a Momentum hétfőn bemutatott jelöltjéről csak annyi bizonyos, hogy elindul az előválasztáson, de az nem, hogy őt is ajánlhatják-e a fővárosi választók.

Frissítés: Karácsony Gergely a sajtótájékoztatón elmnodta, hogy örül annak, hogy a Momentum is állított jelöltet az előválasztásra, és úgy fogalmazott: „egy nemes versengés lesz közöttünk a főpolgármester-jelölti posztért”.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/149586

Ajánljuk még a témában