Esélyt kapott az MTA

2019. június 5. 11:12

Beck Tamás
Népszava
Ebben a helyzetben az MTA vagyonának elrablását célzó kormányzati törekvések erőltetése politikai öngyilkossággal ér fel.

„E dilettáns garnitúrától nem áll távol, hogy most az általa gyűlölt, vele szemben gyakran kritikus értelmiség ellen keltsen hangulatot a lakosság körében, az Akadémia legázolását célzó hadjáratát megtámogatandó. A hazai média úgyszólván száz százaléka fölött rendelkező Orbán Viktor bevált receptje ez. Működött e stratégia a rokkantak, a filozófusok, a hajléktalanok, a bevándorlók esetében egyaránt. Most jól bele lehet majd rúgni a »haszontalannak« ítélt kutatások művelőibe is; pláne, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium bevallott célja a kutatási irányok meghatározása, egyfajta haszonelvűség jegyében.

Csakhogy a közelmúltban lezajlott európai parlamenti választás alaposan átrajzolta az öreg kontinens politikai térképét, egyúttal keresztülhúzta a magyar kormányfő számításait. Tudniillik tényleg »lázadás« zajlott le Európa szavazófülkéiben, csak éppen egészen másféle, mint amilyen Orbán Viktor lázálmaiban szerepelt. A centrumpártok előre prognosztizált meggyengüléséből nem a populisták profitáltak, hanem a jogállamiság talaján álló, ízig-vérig européer liberálisok és zöldek.

A »Palkovics-terv« ellen tüntető akadémikusok jól látják, hogy a közigazgatási bíróságok létrehozására irányuló kormányzati szándék jegelése a máris presszió alá helyezett Fidesz defenzív manővere. Az EP-ben számottevő tényezővé előlépett szabadelvűek világképével az igazságszolgáltatás függetlenségének aláásása éppúgy nem fér össze, ahogyan a tudomány szabadságának csorbítása sem. Ebben a helyzetben az MTA vagyonának elrablását célzó kormányzati törekvések erőltetése politikai öngyilkossággal ér fel.

Orbán Viktor személyiségétől ugyan soha nem állt távol a voluntarizmus; emlékezetes kijelentése értelmében a konszolidáció úgymond a gyengeség szinonimája. Az Akadémia ügyében viszont a miniszterelnök éppen meghátrálásával bizonyítaná, hogy minden ellenkező vélekedés dacára reálpolitikus.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

" A hazai média úgyszólván száz százaléka fölött rendelkező Orbán Viktor - AZAZ,
"az RTL Klub,
az ATV,
az Index,
a HVG,
a 444.hu,
a 24.hu,
a Népszava,
a Magyar Narancs,
a 168 Óra,
a Klubrádió,
a Mérce.hu,
az Átlátszó.hu,
az Élet és Irodalom...
- így működik a gyűlöletterror, ez a Beck nevű is - a gyűlölködők ötezrével (Kornis Mihály) - bizonyíték...
A GYŰLÖLETIPAR NEM MÁS, MINT A TÉNYEK ELTAGADÁSA, EZZEL EGY IDŐBEN A szemfényvesztés, becsapás TÉNYKÉNT VALÓ ELBESZÉLÉSE, BIZONYGATÁSA!
A Népszava a Fenevad new york times nevű gyűlöletgyárának magyarországi lerakata.

Akik az Akadémia "szabadságáért" tüntetnek, saját, zsíros állasaikat féltik, ennyire egyszerű a Fenevad x-edik napi trükkje.
Mert mi lenne az Akadémia "szabadsága"?
Annyi, mint bármely munkahelyen: bemegyek és én határozom meg, aznap épp mit akarok csinálni.
Már ha egyáltalán..., éppen nagy ívű gondolatokon gondolkozom, nagy erőfeszítéssel.
...ezért megkérek mindenkit, a szabadság nevében: Senki ne zavarjon!
Aki zavarni merészel, az a szabadság ellensége.
Az Akadémiát fel kell osztani:
1. Egy alapítványon keresztül működtetni a hagyományos modell alapján.
2. Az innovációs-technológiai minisztérium, ill. minden tudományág időszerű felismeréseinek integrálásával, társadalmi érdek mentén.

Magyar állampolgárság,
• Cselekvőképesség,
• Büntetlen előélet,
• Főiskola,
• Felhasználói szintű MS Office (irodai alkalmazások),
• Nemzetbiztonsági ellenőrzés lefolytatása,
• Vagyonnyilatkozat tételi eljárás lefolytatása,
• Főiskola, a közszolgálati tisztviselők képesítési előírásairól szóló 29/2012. (III. 7.) Korm. rendelet 68. pontjának megfelelő végzettség (egyetemi szintű jogász vagy közgazdász szakképzettség; egyetemi vagy főiskolai szintű pedagógus szakképzettség;
• Okleveles közigazgatási menedzser és okleveles közigazgatási szakértő szakképzettség, főiskolai szintű igazgatásszervező vagy közigazgatás-szervező vagy pénzügyi szakképzettség; műszaki felsőoktatásban szerzett szakképzettség; egyetemi vagy főiskolai szintű, a közbeszerzési eljárásokkal összefüggő egyéb végzettség;
• valamint az előzőekben fel nem sorolt egyetemi vagy főiskolai szintű végzettség és az OKJ szerinti közbeszerzési referens vagy azzal egyenértékű közbeszerzési szakképesítés),
• Hozzájárulás a munkakör betöltéséhez szükséges képzések elvégzéséhez
Elvárt kompetenciák:

• megbízhatóság, terhelhetőség, stressztűrő képesség, pontos munkavégzésre való alkalmasság és szándék,
• mind önálló, mind csapatban történő munkavégzésre való alkalmasság;,
• intenzív munkatempó;,
• lényeglátó, rendszerező szemlélet;,
• jó kommunikációs és fogalmazási készség,
ELÉG HÚZÓSAK, FŐLEG A NEMZETBIZTONSÁGI ILL. A VAGYONNYILATKOZATI

Az Index, HVG, 24.hu, ATV, RTL munkatársainak szólt már az újságíró elvtárs, hogy úgyszólván száz százalékuk fölött Orbán Viktor rendelkezik?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés