Választás után

Lemond a Jobbik elnöksége

2019. június 1. 07:52

Sneider Tamás hétfőn még azt mondta, nem mond le, mert nem akarja Vona hibáját elkövetni, péntek este mégis úgy döntött a Jobbik-elnökség: az EP-választáson elért kudarcos eredmény miatt lemondanak.

Országos tisztújítást tart ősszel a Jobbik az EP-választáson elért kudarcos eredmény miatt. A péntek éjjel elküldött közleményükben azt írják, a Jobbik országos elnöksége úgy döntött, hogy vállalva a politikai és személyi felelősséget az EP-választás eredményéért, nem tölti ki a teljes mandátumát, hanem előrehozott tisztújítást ír ki. A tisztújítás az önkormányzati választások után lesz, addig a jelenlegi elnökség teljes jogkörrel fogja ellátni a feladatait.

Hétfőn még azt mondta a párt mostani elnöke, Sneider Tamás az Indexnek, hogy nem mond le, mert nem akarja elkövetni azt a hibát, amit Vona Gábor a tavalyi országgyűlési választások után.

Varga-Damm Andrea, a Jobbik országgyűlési képviselője ugyanakkor a Mandinernek azt nyilatkozta„Ha én lennék ebben a helyzetben mint elnök, én biztos azonnal felajánlottam volna a lemondásomat”.

A jobbikos képviselőnő szerdán  közleményben aztán arról magyarázott: ő csak arról beszélt, mit tenne, ha ő lenne ilyen helyzetben, amúgy is csak a lemondás felajánlásáról beszélt, ami semmiképpen nem jelenti azt, hogy ne lenne az elnöknek maradása. Varga-Damm Andrea azt is jelezte, hogy nem készül a pártban semmilyen vezetői tisztségre.

A pártból távozott volt alelnök, Volner János szerint az várható, hogy Gyöngyösi távozásával Sneider Tamás az elnökhelyettesi pozíciót Jakab Péternek fogja felajánlani, mivel őt nagyon kedveli a tagság, frakcióvezetőnek pedig pedig Stummer János alelnököt javasolhatja.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/149371

Ajánljuk még a témában