Varga-Damm Andrea cáfolja, hogy Sneider távozását szorgalmazná

2019. május 29. 13:22
Nem kíván tisztséget betölteni a pártban az országgyűlési képviselő.

Varga-Damm Andrea jobbikos parlamenti képviselő nem nyilatkozott olyat, hogy a Jobbik gyenge választási eredménye miatt szorgalmazza a párt elnökének lemondását. Az ellenzéki politikus ezt a Magyar Nemzet című napilap Átrendeződhet a Jobbik vezetése című szerdai – az MTI által szemlézett – cikkében foglalt állításra reagálva közölte.

A cikk úgy fogalmaz, hogy „az elmúlt két napban többen jelezték – köztük Varga-Damm Andrea –, hogy a pártelnöknek nincs maradása”.

Ezzel szemben a képviselő arra emlékeztet, hogy ő a Mandiner internetes oldalnak nyilatkozva azt mondta: „Ha én lennék ebben a helyzetben mint elnök, én biztos azonnal felajánlottam volna a lemondásomat (...)."

Az MTI által idézett interjúnkban a jobbikos országgyűlési képviselő így fogalmaz: "Én azt gondolom, minden ilyen kudarc következményekkel kell, hogy járjon. Hogy ez személyi következmény is, vagy egyszerűen csak a rendszer, a tevékenység, a kommunikáció átalakítása, az majd a jövő döntése lesz. Ha én lennék ebben a helyzetben, mint elnök, én biztos azonnal felajánlottam volna a lemondásomat, de én egy másfajta ember vagyok. Úgy érzékelem, a tagságunk vette, mi történt, látja, mi vezethetett ide, mi a kudarc oka, és elég erős jelzéseket fognak küldeni a vezetőség felé, hogy mit szeretnének: személyi konzekvenciákat is akarnak, vagy szervezeti struktúra-átalakítást, vagy mi egyebet. Én örömmel bízom ezt a tagságunkra, mert az nagyszerű társaság.” A teljes interjú itt olvasható el!

Hozzátette: ez azt jelenti, hogy a lemondás felajánlásáról beszélt, ami semmiképpen nem jelenti azt, hogy ne lenne az elnöknek maradása. Ráadásul, mint kiemelte, arról beszélt, hogy mit tenne, ha ő lenne ilyen helyzetben. „A felajánlás után az erre jogosult döntéshozók dönthetnek arról, elfogadják-e a lemondást, avagy sem. Azaz még azt sem jelenti, hogy az érintett lemond.”

„Egyúttal jelzem Önök felé a jövőbeni esetleges félreértések elkerülése érdekében, hogy nem készülök a pártban semmilyen vezetői tisztségre” – írta a politikus az MTI-nek.

A Magyar Nemzet reggeli írását itt olvashatja el.

(MTI)

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mi a frászt jelentene ez a "lemondás felajánlása" szóösszetétel?

Vicc...

Maradt Gyurcsány, neo-jobbikos. :))))

Nem mindegy? A ballik már magától is szét esik (esett).

Van ilyen vélemény is, az igaz, de ha végig gondolod, azok mentek át, akiknek nem felelt meg Vona csicskásodása. Mármint a baloldal felé.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés