Verhofstadt: Magyarországon nincs valódi demokrácia

2019. május 27. 12:21

„Magyarországon már nincs valódi demokrácia!” – mondta Guy Verhofstadt, az európai parlamenti liberálisok frakcióvezetője, amikor az Euronews az EP-választások magyarországi eredményéről kérdezte.

„Tíz százalék és két mandátum a Momentumnak, ezt senki sem gondolta volna!” A belga politikus ezt emelte ki, a Fidesz győzelme mellett, majd hozzátette: „Ott jártam, és láttam, hogy Magyarországon már nincs valódi demokrácia!”

Guy Verhofstadt a Momentum Mozgalom meghívására május 23-án kampányolt Budapesten, az utcán hangosan szidalmazták és provokálták.

Az Európai Néppárt csúcsjelöltje, Manfred Weber az EP-választások előtt úgy nyilatkozott, hogy a pártcsalád nem hajlandó olyanokkal együttműködni, akik Európa ellen politizálnak.

Zsiros Sándor, az Euronews riportere Orbán Viktor politikájáról kérdezte Manfred Webert: „Az Európai Unióban mindenkinek tisztelnie kell az alapértékeket, így a korrupció elleni harc, az igazságszolgáltatás és a sajtó függetlensége kulcsfontosságú alapelvek egy modern társadalomban. Mindezt meg fogjuk védeni.”

Az Euronews arra is kíváncsi volt, hogy Manfred Weber elég támogatást érez-e csúcsjelöltként:

„Jelenleg úgy tűnik, hogy az EPP lesz az új összetételű Európai Parlament legerősebb politikai tömbje, és ez alapján jó eséllyel illeti meg a vezetés lehetősége” – mondta a Néppárt csúcsjelöltje.

 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/149105

Ajánljuk még a témában