Ír exit poll: nyertek az uniópártiak, erősödtek a zöldek

2019. május 25. 12:14
Az országosan csak 9 százalékon álló Zöld Párt a dublini választókerületben 23 százalékon teljesített, ezzel megverve a kormánypártot.

Leo Varadkar ír miniszterelnök pártja nyerte meg az írországi európai parlamenti választást egy exit poll adatai szerint – közölte az AFP. A jobbközép, uniópárti Fine Gael kormánypárt főleg a Brexit körüli veszélyekről való tájékoztatásra építette EP-kampányát.

„A brit politikát felemészti a Brexit kérdése, és ez még nagyon hosszú ideig így is fog maradni. Most új fázisba lépünk, amely lehetséges, hogy veszélyeket hordoz Írország számára” – nyilatkozta Theresa May lemondására reagálva Varadkar – Akárhogy is alakuljon, mi megőrizzük a hidegvérünket, és tovább építjük és mélyítjük szövetségeinket Európában”

Érdekesség, hogy az országosan csak 9 százalékon álló Zöld Párt, kik a klímaváltozás veszélyire hívták fel a közvélemény figyelmét a kampányuk során Dublin választókerületében 23 százalékon teljesítettek. Így bőven előzték a 14 százalékon teljesítő kormánypárti erőket.

A három írországi választókerületből így kettőben tudott csak nyerni a kormánypárt. 

Az Irish Examiner felmérése szerint a kormánypárt a szintén jobbközép Fianna Fáil párttal holtversenyben áll az élen az országos eredményeket tekintve:

Fine Gael 23%
Fianna Fáil 23%
Sinn Féin 12%
Greens 9%
Labour 6%
Social Democrats 3%
Solidarity - People Before Profit 2%
Independent Alliance 2%

 

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagyon úgy tűnik, hogy az európai újbaloldalt nem csak, hogy megmentette, de tényezővé is tette egy 16 éves svéd lány.

(Persze ne legyünk naivak, a csajszi csak egy sokadik gyalog, az utóbbi 1- fél évben ez az apokaliptikus klímaváltozás narratíva egy nagyon is tudatos projekt volt, amivel erős ellepontot kívántak teremteni a migráció témájára, ami egyértelműen a jobboldal terepe.
Bejött. Fáradjon mindenki a pénztárakhoz a pápától kezdve az utolsó 444-es firkászig.)

Válaszok:
Megtalálta | 2019. május 25. 17:56

Van egy tanulmány, amit Brüsszelnek készítettek 2010-ben, ami szerint Európába be kéne telepíteni 1 milliárd embert. Országonként lebontva tervezték meg, melyik országnak mekkora lenne a befogadóképessége. Ezt a rengeteg embert etetni és itatni is kéne és a többiről nem is beszélek.
Mo-ot 83milliósnak tervezték.

Ne hidd. Ezeket az országokat nem érinti a migráció, ők könnyedén kibicelnek a témában. Villogtathatják humánus oldalukat, miközben Olaszország, Görögország, és még jópár határvidék nyögi a következményét a sáskahadnak.

Keresd meg a ps-on. Hozzáteszem, mielőtt vadaskodnál, hogy nem ők írták, csak közreadják.
Tudósok dolgozták ki, természetesen van egy ceu-s is a csapatunkban.
Nagyon felrevisz, ha valamire azt mondjuk, hogy nincs, pusztán mert nem ismerjük, nem hallottunk róla.
Abban egyetértünk, hogy hihetetlen- de mégis van.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés