Az RMDSZ, ha egy vállalkozás lenne

2019. május 24. 13:29

Én még jó minőségű terméket soha nem azért vettem meg, mert az eladó megkért rá vagy könyörgött volna.

2019. május 24. 13:29
Veres Zsolt
erdély.ma

„Lehet, hogy érdekesebb lenne arról beszélni, ha az RMDSZ asszony lenne, s ha egy vérbeli székely vagy egy karakán csángónak az asszonya lenne…

De maradjunk a vállalkozásnál.

Több olyan sikeres vállalkozót is említeni tudnék, akik a személyes ismerőseim közé tartoznak, hogy ne csak olyan könyvek íróit idézzem, mint Brian Tracy, Dale Carnegie, Robert Kiyosaki, Zig Ziglar stb, akiknek a könyvei a könyvespolcom sorakoznak, és akik a marketinget, mint a vállalkozás egyik legfontosabb alappillérét többféle szempontból megközelítik, tanítják.

A marketingben szó van arról a bizonyos »feedback«-ről, amit ha egy vállalkozó nem vesz tudomásul, nem hall meg, akkor szinte teljesen biztos a csőd. Nincs vállalkozás ügyfelek nélkül, tehát mindenkinek megvannak a maga ügyfelei, akiket ha minél jobban ismer a cég vezetője, annál sikeresebbé válik.

Nem tudom, hogy létezik-e valamiféle »marketing« a politikában, amit tanulmányozva egy aktatologató tisztviselő – akit ha már úgy valahonnan összeszedtek és fontos pozíció betöltésére kapott megbízást – fejlődhet. Azt viszont látom, hogy az RMDSZ-nél a visszajelzések, az a bizonyos »feedback« nem fontos szempont. Ordít, hogy mekkora a párt mélyrepülése, de ahelyett, hogy másféle politikát kezdene, sürgősen lecserélné azokat a bizonyos gyenge „eladókat” vagy javítana a termék minőségén, vagy másképp kezelné az ügyfeleit, esetleg nagyszabású »akciókat« szervezne, inkább könyörög, hogy »vásároljanak«.

Ki hogy van vele, azt mindenki maga tudja, de én még jó minőségű terméket soha nem azért vettem meg, mert az eladó megkért rá vagy könyörgött volna. Azt a terméket én választottam, mert úgy döntöttem, és mert arra nekem szükségem volt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tehetős Totó
2019. május 25. 11:30
Összeálltatok a Koszlídérccel. Vajh még kinek feküsztök le?!
dottore
2019. május 24. 18:52
"én még jó minőségű terméket soha nem azért vettem meg, mert az eladó megkért rá vagy könyörgött volna. " -A magyar miniszterelnök kért rá,de nem könyörgött. Hidd el hogy okosabb mint te, okkal kéri.Magad miatt. Persze nem muszáj rá hallgatni ,de ő az egyetlen miniszterelnök,akit érdekel a sorsotok.
Rivulus
2019. május 24. 15:52
Annyira szomorú de azt kell írjam,hogy politikai öngyilkoságot követ el az erdélyi magyar ha nem szavaz az RMDSZ-re.Nem mintha jobb lenne tőle a hétköznapja,hisz eltelt 30 év és az RMDSZ-el a béka segge alatt van az erdélyi magyar közösség. Amennyiben viszont nem jutt be(amihez kell az 5%)újabb,sőt legnagyobb győzelmét éri el a jobb/bal oldalon regnáló román nacionalizmus.
westend
2019. május 24. 13:59
Amolyan ál-éttermiségi nyavalygásnak tűnik ez az írás, kicsit el van tévedve a cikkíró, a klasszikus libsi mondás a piac mindenhatóságáról egy olyan 'piacon' mint Románia nyilván nem érvényes. Nincsenek tiszta viszonyok a versenyre, pláne egy kisebbségi párt számára. Hogy ez pont onnét, helyből nem látszik, az érdekes. Zsolt, te szavazz a Funar-félékre, ott hasítanak azon az említett 'piacon', biztos jobb lesz neked utána. Vagy ne válassz senkit, az is hasonló eredményt hoz majd. Aztán élvezd a gyümölcseit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik