„Nem mások receptjeit kell követni”

2019. május 24. 14:24

Minden olyan esetben, amikor kiálltunk a magyar érdekek mellett, eredményt értünk el. Interjú.

2019. május 24. 14:24
Kovács Zoltán
Kovács Zoltán

„Milyennek értékeli a mostani EP-választási kampányt?

A bevándorláspárti oldal, a baloldal és a liberálisok mindent megtettek azért, hogy megpróbálják elnyomni azokat a hangokat, amelyek a lényegről akarnak beszélni. Teljes letámadással állunk szemben, hiszen minden korábbinál nagyobb a tétje a mostani választásnak. Az uniós voksolásnak nemcsak az a lényege, hogy egy-egy párt hány képviselőt tud majd az EP-be küldeni. Kulcskérdés az is, hogy az Európai Unió vezetőit milyen gyorsan lehet majd megválasztani, és a főbb uniós intézményeknek milyen lesz az összetételük. Erre mostanra mindenki ráébredt, és az is nyilvánvalóvá vált, hogy a legfontosabb a migráció kérdése. Ugyan sokan próbálnak fellépni a bevándorlásellenes és szuverenista erőkkel szemben, de ez a kísérlet láthatóan megbukott.

Az osztrák kormányválságot hogyan fogadta a kabinet?

Osztrák belügyről van szó, és csupán egyvalaki hivatott eldönteni, hogy mi történjen a továbbiakban: az osztrák választó. Nyilvánvalóan az egyik oldalon egy vállalhatatlan és felelőtlen hozzáállásról beszélhetünk Heinz-Christian Strache alkancellár részéről, másfelől viszont egyértelmű, hogy új, feltehetően titkosszolgálati eszközöket alkalmazó szereplők jelentek meg a politikai színtéren. Nem gondoljuk, hogy ennek meghatározónak kell lennie az európai politika alakításában. A magyar kormány abból indul ki, hogy minden országban az állampolgárok hivatottak eldönteni, a politikai vezetés milyen irányt válasszon. Ezt befolyásolni külső hatalmak, érdekek által rendkívül veszélyes precedens.

Magyarországon kevesebb embert szokott megmozgatni az EP-választás. Mekkora részvételre számít most?

Egy politikus részéről nagy felelőtlenség ilyen típusú spekulációba belemenni, akár a részvételre, akár az eredményre vonatko­zóan próbál becslést tenni. Választást nem közvélemény-kutatások alapján és verbálisan kell megnyerni, mindent meg kell tenni azért, hogy a választópolgárokat elvigyük szavazni. A kormánypártok kilátásai jók, de ahhoz, hogy valóban jól szerepeljenek, el kell menni vasárnap szavazni a Fidesz-KDNP-re, mert most kell megállítani a bevándorlást. Nagyon fontos tényező, hogy több mint másfél millióan írták alá Orbán Viktor hétpontos programját, de majd az urnáknál születik meg a valódi döntés, amelynek tétje Európa, Magyarország, a gyermekeink és unokáink jövője.

A választás után eldől, hogy a Fidesz marad-e az Európai Néppárt (EPP) tagja. Mi alapján döntenek majd, hogy a Néppártban vagy más pártcsaládban folytatják tovább?

Sokan feltételezik azt, hogy mindenféle spekulatív és pártpolitikai feltételek fogják ezt eldönteni. Ugyanakkor le kell szögezni: a Fidesz-KDNP számára a nemzeti érdek dönti el, hogy milyen csoporthoz kíván tartozni. A lényeg az lesz, hogy az EPP egy bevándorlásellenes álláspont és az európai keresztény kultúra megvédése mellett köteleződik-e el, vagy folytatódik a balra tolódása és az elsősorban az észak- és nyugat-európai tagpártokra jellemző baloldali-liberális elvek, értékek mellett teszi-e le a voksát. Utóbbi az önfeladását jelentené a Néppártnak és azoknak az értékeknek, amelyeket mi sajátunknak tartunk, és amelyekért annak idején Helmut Kohl német kancellár hívására csatlakoztunk a pártcsaládhoz.”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kerekperec
2019. május 24. 23:55
'Mert az egy nyelvű és egy szokású ország gyenge és esendő. Ennélfogva megparancsolom neked, fiam, hogy a jövevényeket jóakaratúan gyámolítsad és becsben tartsad, hogy nálad szívesebben tartózkodjanak, mintsem másutt lakjanak….’ (SZENT ISTVÁN KIRÁLY) Ahogy a világ egy óriási kulturális olvasztótégelyként működik, ez a folyamat egyre magasabb és okosabb embereket termel - sugallja egy új kutatás ! Ez a feltűnést keltő, nemzetközi tanulmány megállapította, hogy a különböző genetikai háttérrű szülők gyerekei általában magasabbak, szebbek és élesebb gondolkodásuak mint mások. A skót Edinburghi egyetem irányítása alatti kutatás, ami a világ különböző részeiből származó 350 000 ember DNS-jét vizsgálta, ma már több mint 100 tanulmányt foglal össze, amely tartalmazza érdekes részleteit - a tanulmányok utáni érdeklődés, világszerte, ugrásszerűen megemelkedett. Üzenem a ’keresztény‘, maradi, őslakos mélymagyaroknak ! - itt az alkalmatok bebizonyítani, hogy mennyire sziveteken viselitek hazánk jövőjét - könyörgöm ne engedjétek, hogy a Magyar teljesen elbutuljon, kihaljon - usgyi a menekültek táborába amig nem késő - keveredjetek, közösüljetek, éljétek ki a vágyaitokat és termeljetek magasabb, szinesebb, élesebb gondolkodású magyarokat - ugyanis hazánkra nagyon rá férne ! https://metro.co.uk/2015/07/03/mixed-race-people-taller-and-smarter-study-says-5277767/ https://www.ed.ac.uk/
Akitlosz
2019. május 24. 18:02
„Nem mások receptjeit kell követni” Akkor miért mások alkotmányait majmolja a Fidesz alkotmány? Miért csak egy hatalom nélküli paprikajancsi az államelnök Magyarországon éppen úgy, mint Németországban? Miért nem állítják helyre az 1946-ban eltörölt tényleg magyar alkotmányt?
Vadakat terelő juhász
2019. május 24. 17:23
A Fidesz mint párt eldöntheti, hogy melyik pártcsaládhoz akar tartozni, de csak akkor lenne tisztességes , ha választás előtt közölte volna a választókkal. Az se felejtsük el, hogy a Fidesz nem csak párt a sok közül, hanem ők kormányozzák az országot, tehát mindenkit érint a történet .
Senki Alfonz
2019. május 24. 16:29
Ez a Kovács jobban hazudik, mint annak idején Miskolcon a hallgatóinak!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik