„Nem mások receptjeit kell követni”

2019. május 24. 14:24

Kovács Zoltán
Magyar Hírlap
Minden olyan esetben, amikor kiálltunk a magyar érdekek mellett, eredményt értünk el. Interjú.

„Milyennek értékeli a mostani EP-választási kampányt?

A bevándorláspárti oldal, a baloldal és a liberálisok mindent megtettek azért, hogy megpróbálják elnyomni azokat a hangokat, amelyek a lényegről akarnak beszélni. Teljes letámadással állunk szemben, hiszen minden korábbinál nagyobb a tétje a mostani választásnak. Az uniós voksolásnak nemcsak az a lényege, hogy egy-egy párt hány képviselőt tud majd az EP-be küldeni. Kulcskérdés az is, hogy az Európai Unió vezetőit milyen gyorsan lehet majd megválasztani, és a főbb uniós intézményeknek milyen lesz az összetételük. Erre mostanra mindenki ráébredt, és az is nyilvánvalóvá vált, hogy a legfontosabb a migráció kérdése. Ugyan sokan próbálnak fellépni a bevándorlásellenes és szuverenista erőkkel szemben, de ez a kísérlet láthatóan megbukott.

Az osztrák kormányválságot hogyan fogadta a kabinet?

Osztrák belügyről van szó, és csupán egyvalaki hivatott eldönteni, hogy mi történjen a továbbiakban: az osztrák választó. Nyilvánvalóan az egyik oldalon egy vállalhatatlan és felelőtlen hozzáállásról beszélhetünk Heinz-Christian Strache alkancellár részéről, másfelől viszont egyértelmű, hogy új, feltehetően titkosszolgálati eszközöket alkalmazó szereplők jelentek meg a politikai színtéren. Nem gondoljuk, hogy ennek meghatározónak kell lennie az európai politika alakításában. A magyar kormány abból indul ki, hogy minden országban az állampolgárok hivatottak eldönteni, a politikai vezetés milyen irányt válasszon. Ezt befolyásolni külső hatalmak, érdekek által rendkívül veszélyes precedens.

Magyarországon kevesebb embert szokott megmozgatni az EP-választás. Mekkora részvételre számít most?

Egy politikus részéről nagy felelőtlenség ilyen típusú spekulációba belemenni, akár a részvételre, akár az eredményre vonatko­zóan próbál becslést tenni. Választást nem közvélemény-kutatások alapján és verbálisan kell megnyerni, mindent meg kell tenni azért, hogy a választópolgárokat elvigyük szavazni. A kormánypártok kilátásai jók, de ahhoz, hogy valóban jól szerepeljenek, el kell menni vasárnap szavazni a Fidesz-KDNP-re, mert most kell megállítani a bevándorlást. Nagyon fontos tényező, hogy több mint másfél millióan írták alá Orbán Viktor hétpontos programját, de majd az urnáknál születik meg a valódi döntés, amelynek tétje Európa, Magyarország, a gyermekeink és unokáink jövője.

A választás után eldől, hogy a Fidesz marad-e az Európai Néppárt (EPP) tagja. Mi alapján döntenek majd, hogy a Néppártban vagy más pártcsaládban folytatják tovább?

Sokan feltételezik azt, hogy mindenféle spekulatív és pártpolitikai feltételek fogják ezt eldönteni. Ugyanakkor le kell szögezni: a Fidesz-KDNP számára a nemzeti érdek dönti el, hogy milyen csoporthoz kíván tartozni. A lényeg az lesz, hogy az EPP egy bevándorlásellenes álláspont és az európai keresztény kultúra megvédése mellett köteleződik-e el, vagy folytatódik a balra tolódása és az elsősorban az észak- és nyugat-európai tagpártokra jellemző baloldali-liberális elvek, értékek mellett teszi-e le a voksát. Utóbbi az önfeladását jelentené a Néppártnak és azoknak az értékeknek, amelyeket mi sajátunknak tartunk, és amelyekért annak idején Helmut Kohl német kancellár hívására csatlakoztunk a pártcsaládhoz.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"sok nemes és bölcs áradt hozzájuk különb-különb tájakról."

Milyen kár, hogy kihagytad, - szánt szándékkal - a számodra kényes mondatot, ami bizonyítja, hogy Szent István Király nem a szedett vetett muszlimok tömegeire gondolt, hiszen pont azt vetitek folyamatosan a szemére, hogy Magyarországból erőszakkal keresztény államot épített.

"Hiszen kezdetben úgy növekedett a római birodalom, úgy magasztaltattak fel és lettek dicsőségessé a római királyok, hogy sok nemes és bölcs áradt hozzájuk különb-különb tájakról."

"sok nemes és bölcs áradt hozzájuk különb-különb tájakról."

A szocik is ezt idézgetik augusztus 20-án, szintén, akárcsak te! "kifelejtve" ezt a mondatot, vajon miért? Mert nem igazolja őket?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés