Május 27-re készülve

2019. május 23. 14:37

Üzenjünk meg Orbánnak: az európai Magyarország nem alku tárgya!

2019. május 23. 14:37
Mesterházy Attila
Mesterházy Attila
Népszava

„Úgy tűnik, a mai, mélyen megosztott Magyarországon van egy olyan téma, amelyben többé-kevésbé konszenzus van. A Policy Solutions és a Friedrich-Ebert-Stiftung közös tanulmányából kiderül, hogy kilenc év fideszes agymosása ellenére a magyarok többsége alapvetően EU párti. A kutatásban megkérdezettek 63 százaléka ma is az EU tagság mellett szavazna. A többség bevezetné az eurót, támogatná az Európai Ügyészséghez való csatlakozást, és kívánatosnak tartaná az egységes szabályok alapján meghatározott európai minimálbér bevezetését. A magyar emberek többsége az Európai Unió teljes jogú polgára kíván maradni.

Európa legfejlettebb országai ma olyan példaértékű társadalmi modellt képviselnek, amely egyedülálló a világon. Magas gazdasági teljesítmény és életminőség mellett ezekben az országokban a legteljesebb az egyes ember személyes szabadsága és biztonsága. Azonban ezt a modellt több oldalról is veszély fenyegeti. A növekvő egyenlőtlenségek, a gazdasági változások, a demográfiai kihívások, a migráció, a klímaváltozás és a környezetszennyezés mellett számos problémára kell valódi válaszokat találni.

A populista nacionalista álláspont azon a téveszmén alapul, hogy megoldás az Unió gyengítésében a „nemzetállamok Európájának” megteremtésében van. Ebben a modellben az Unióra kizárólag pillanatnyi érdekek alapján, haszonelvű megközelítéssel tekintenek, sem a közös értékekről, sem szolidaritásról, sem pedig a közös cselekvésről nincs szó! A nemzetállamok „szuverenitásának” álarca mögött a nemzeti elitek – Magyarországon a fideszes hatalmi klán - viszonylag szabadon zsákmányolhatják ki az ország erőforrásait, illetve zsákmányoltathatják ki saját népüket, túlnyomó részt a multinacionális cégek érdekei szerint.

Arra buzdítok, kérek mindenkit, aki azt szeretné, hogy a magyar emberek továbbra is teljes jogú polgárai maradjanak az Uniónak: menjenek el szavazni május 26-án! Menjenek el, és támogassák a Szocialista Párt listáját, vagy az eséllyel induló ellenzéki pártokat!

Üzenjünk meg Orbánnak: az európai Magyarország nem alku tárgya!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2019. május 24. 16:25
Üzentél te már máskor is. Azóta lett a ragadványneved kecskeházi. Tökre röhejes volt, amikor úgy jelentettek be téged, amikor bevonultál a feleségeddel a pártrendezvényetekre, hogy: "Mesterházy Attila Magyarország miniszterelnöke!" Nem ám jelöltje! Egyenesen miniszterelnöke! Aztán jól pofára estél. :))
néhai Ch.Pilot
2019. május 24. 15:04
Le-nin! A hőős ki csak néépének élt! Bravó Mesterházi! :-)
Negue
2019. május 24. 10:29
Ha úgy érzi időnként, hogy meg kell szólalnia, akkor mindig hülyeségeket beszél. Emeszpés sajátosság.
Dénia
2019. május 24. 08:44
"„Úgy tűnik, a mai, mélyen megosztott Magyarországon van egy olyan téma, amelyben többé-kevésbé konszenzus van. A Policy Solutions és a Friedrich-Ebert-Stiftung közös tanulmányából kiderül, hogy kilenc év fideszes agymosása ellenére a magyarok többsége alapvetően EU párti. A kutatásban megkérdezettek 63 százaléka ma is az EU tagság mellett szavazna." Nem a fidesz kormány ellenére, hanem pontosan a fidesz kormány politikája miatt. Ez az eutagság támogatottság 2010 előtt alacsonyabb volt, amikor kritikátlanul szolgáltátok az eut akár az ország érdekeinek ellenében is. Megint hazudoztok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik