Május 27-re készülve

2019. május 23. 14:37

Mesterházy Attila
Népszava
Üzenjünk meg Orbánnak: az európai Magyarország nem alku tárgya!

„Úgy tűnik, a mai, mélyen megosztott Magyarországon van egy olyan téma, amelyben többé-kevésbé konszenzus van. A Policy Solutions és a Friedrich-Ebert-Stiftung közös tanulmányából kiderül, hogy kilenc év fideszes agymosása ellenére a magyarok többsége alapvetően EU párti. A kutatásban megkérdezettek 63 százaléka ma is az EU tagság mellett szavazna. A többség bevezetné az eurót, támogatná az Európai Ügyészséghez való csatlakozást, és kívánatosnak tartaná az egységes szabályok alapján meghatározott európai minimálbér bevezetését. A magyar emberek többsége az Európai Unió teljes jogú polgára kíván maradni.

Európa legfejlettebb országai ma olyan példaértékű társadalmi modellt képviselnek, amely egyedülálló a világon. Magas gazdasági teljesítmény és életminőség mellett ezekben az országokban a legteljesebb az egyes ember személyes szabadsága és biztonsága. Azonban ezt a modellt több oldalról is veszély fenyegeti. A növekvő egyenlőtlenségek, a gazdasági változások, a demográfiai kihívások, a migráció, a klímaváltozás és a környezetszennyezés mellett számos problémára kell valódi válaszokat találni.

A populista nacionalista álláspont azon a téveszmén alapul, hogy megoldás az Unió gyengítésében a „nemzetállamok Európájának” megteremtésében van. Ebben a modellben az Unióra kizárólag pillanatnyi érdekek alapján, haszonelvű megközelítéssel tekintenek, sem a közös értékekről, sem szolidaritásról, sem pedig a közös cselekvésről nincs szó! A nemzetállamok „szuverenitásának” álarca mögött a nemzeti elitek – Magyarországon a fideszes hatalmi klán - viszonylag szabadon zsákmányolhatják ki az ország erőforrásait, illetve zsákmányoltathatják ki saját népüket, túlnyomó részt a multinacionális cégek érdekei szerint.

Arra buzdítok, kérek mindenkit, aki azt szeretné, hogy a magyar emberek továbbra is teljes jogú polgárai maradjanak az Uniónak: menjenek el szavazni május 26-án! Menjenek el, és támogassák a Szocialista Párt listáját, vagy az eséllyel induló ellenzéki pártokat!

Üzenjünk meg Orbánnak: az európai Magyarország nem alku tárgya!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 70 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"A növekvő egyenlőtlenségek, a gazdasági változások, a demográfiai kihívások, a migráció, a klímaváltozás és a környezetszennyezés mellett számos problémára kell valódi válaszokat találni."

Bizony. Ez mind olyan probléma, amelyre az EU nem tudott releváns választ adni. Sőt, némely problémát ő maga generálta.

Éppen ezrét van szükség új alternatívára a jelenlegi mainstream helyett.

A magyarok tobbsege Europa-parti.
De a magyarok tobbsege nem ballib parti.
Ezert kevernetek egyet a konderon, ne legyen bal es jobb, legyen inkabb egy katyvasz,, melyet termeszetesen a Szocintern igazgat.
Ja, es emellett alig varja, hogy kiossza vegre az europai bereket, nyugdijakat - mert jo!

Mesterházy elvtárs, menjen már a fenébe ezzel a népbutító szöveggel: ami az ön perverz szótárában "nacionalizmus", az valójában önálló nemzetek EU-szövetségesi egysége, amit a magyar kormány nem rongál, hanem a maga módján erősít. Az EU kezdettől fogva önálló nemzetek szövetsége volt, s az is kell, hogy maradjon.

"Menjenek el, és támogassák a Szocialista Párt listáját, vagy az eséllyel induló ellenzéki pártokat!"

Az MSZP-nek lassan tényleg vége.

Itt van egy egyértelmű választási kampánynyilatkozat, és arra nem képes, hogy megfogalmazzon egy mondatot, amit ilyenkor egy politikai pártnak kötelezően meg kell fogalmaznia: Szavaz ránk! Szavazz az MSZP-re!

Ehelyett megint ez a szerencsétlenkedés, hogy "szavazz ránk, vagy esetleg másra, vagy ne szavazz, vagy izé, nem is tudom". Béna kacsa.

Válaszok:
Megtalálta | 2019. május 23. 15:24

Ezért is jön föl a DK, mert ők nem szarakodnak, egyértelműen fogalmaznak.

"az európai Magyarország nem alku tárgya"

Ezért adtátok alku nélkül?

Az előző EP választás másnapjára értette meg nagy nehezen végre, hogy vége. Kecskeházy

Ha úgy érzi időnként, hogy meg kell szólalnia, akkor mindig hülyeségeket beszél. Emeszpés sajátosság.

Üzentél te már máskor is. Azóta lett a ragadványneved kecskeházi.

Tökre röhejes volt, amikor úgy jelentettek be téged, amikor bevonultál a feleségeddel a pártrendezvényetekre, hogy: "Mesterházy Attila Magyarország miniszterelnöke!"

Nem ám jelöltje! Egyenesen miniszterelnöke! Aztán jól pofára estél. :))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés