Felmondjuk az együttműködést a kormánykoalícióval

2019. május 23. 23:46

Mindezek figyelembevételével a mai naptól kezdődően nem támogatjuk a kormányt és a kormánykoalíció egyetlen kezdeményezését sem.

2019. május 23. 23:46
Kelemen Hunor
Kelemen Hunor

„Ma hajnalban a Bákó megyei rendőrség házkutatást tartott Csíkszentmárton alpolgármesterénél és a községházán. László Antal alpolgármestert a Hargita megyei rendőrség csíkszeredai székhelyén hallgatták ki. Történik mindez úgy, hogy a temető rongálásáért és a sírgyalázásért, illetve az etnikai feszültségkeltésért senkit sem vontak felelősségre, még csak eljárást sem indítottak a dormánfalvi polgármester ellen, aki az egész ügyet kirobbantotta.

Pedig a helyzet jogi értelemben világos: az úzvölgyi katonasírokra való törvénytelen ráépítkezés kimeríti a BTK sírgyalázás bűncselekményére vonatkozó 383. cikkelyének előírásait, míg az azt követő provokációk a 369. cikkely szerinti gyűlöletszítás bűncselekményének fogalmát. Emellett, a dormánfalvi önkormányzat közpénzből, engedély nélkül más önkormányzat területére történt építkezése hivatali visszaélésnek számít.

Egyértelmű kérésünk ellenére a kormány nem tett határozott lépéseket a helyzet további elmérgesedésének megakadályozásáért. Ez a hatóságok és a PSD-ALDE kormány felelőssége.

Hasonlóképpen a kormány felelőssége, hogy állítsa le azt, hogy az ügyben eljáró állami intézmények kettős mércét alkalmazzanak. Sokadszorra fordul elő, hogy erdélyi magyar embereket másodrangú állampolgárként kezelnek.

A kormány magatartását elfogadhatatlannak tartjuk etnikai, morális és politikai szempontból egyaránt.

A kormánytól továbbra is azt várjuk, hogy állítsa helyre az eredeti állapotokat az úzvölgyi katonatemetőben és indítson eljárást hivatalból a dormánfalvi polgármester és mindazok ellen, akik feszültségeket keltettek.

Mindezek figyelembevételével a mai naptól kezdődően nem támogatjuk a kormányt és a kormánykoalíció egyetlen kezdeményezését sem. A magunk részéről az együttműködési protokollumot a helyzet rendezéséig okafogyottnak tekintjük.”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rajgy
2019. május 24. 10:02
Erdélyben is sokan átláttak már Orbán Viktor és Kelemen Hunor simliskedésein: https://www.itthon.ma/sok-erdelyi-magyarnak-okozott-csalodast-orban-viktor/ ".............Tehát amikor a Fidesz – noha könnyen megtehette volna – nem kovácsolta össze a három párti RMDSZ–MPP–EMNP választási koalíciót, eleve lemondott az erdélyi magyar szavazók voksainak egy bizonyos hányadáról. Ehhez képest most jött Orbán Viktor, és ártatlan képpel győzködni kezdte ugyanezen választókat, hogy szavazzanak arra az RMDSZ-re, amely az erdélyiek jelentős hányada szerint mindig minden magyar ügyet bármikor képes elárulni.............."
Paskai
2019. május 24. 08:37
Az aljas, szekus udemerések bolondítják a választókat.
szatmári
2019. május 24. 06:45
A "helyzet rendezéséig" tart, vagyis csak az EP-kampány része. Kampányban buknak fel a mocsárból a legnyagyobb nemzetvédők.
szatmári
2019. május 24. 06:35
Kétségbeesett félrevezető manőver , két nappal az EP választások előtt. Köpönyegforgatásban tartja az rmdsz a sokásos tempót. Érzik, hogy Viktor segítsége sem lesz elég. Nem is csoda: 3 listavezetőjük közül 1 sorosista és 2 szekus és ezt sokan tudják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik