Giuliani: A nacionalizmus jó és természetes Európában

2019. május 22. 09:41

New York volt polgármestere, aki jelenleg az amerikai elnök ügyvédje, kedden az Euronews munkatársával beszélgetett.

Villámlátogatást tett az amerikai elnök ügyvédje Párizsban, ekkor nyilatkozott a televíziós társaságnak, amiben kijelentette: a nacionalizmus teljesen természetes, és aki nem szereti a hazáját, az egy kicsit „különös”. Szerinte vitázni kell a Európa „internacionalista” konszezusáról. „Úgy gondolom, jó Európának, hogy van ez a internacionalizmus és az »első a hazám«-típusú gondolkodásmód között. Szerintem utóbbi hívható nacionalizmusnak, aminek ugyan vannak rossz történelmi tapasztalatai, de szerintem ez egy teljesen természetes dolog, hogy valaki szereti a hazáját. Ha nem valaki nem szereti a hazáját, akkor az nagyon különös ember.”

Arra a kérdésre, hogy miért vezetett a nacionalizmus két világháborúhoz, úgy felelt: „Ki ölt meg több embert Szátlinnál?” Szerinte arról van szó, hogy bármelyik izmus elszabadulhat, erre példa szerinte az internacionalizmus, amit ős a Harmadik Birodalomhoz hasonlít. Szerinte egy szellemi irányzat szélsőségeit nem szabad magának a szellemi irányzatnak tekinteni. Hozzátette: minden ideológia diktatórikussá és „perverzzé” tud válni.

Az EU-val kapcsolatban kijelentette: nagyon távol van az emberektől, és nagyon sok pénzt pazarol el. Trumpot viszont nagyszerű fickónak tartja, és olyan személyes barátnak, aki tőrödik az ismerőseivel.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/148809

Ajánljuk még a témában