Európa jövője a tét vasárnap – Gulyás Gergely a Mandinernek

2019. május 21. 22:40

Írta: Kereki Gergő
Mi az EP-választás tétje? Nemzetek Európája vagy Európai Egyesült Államok? Mihez kezd a magyar kormány a Strache-üggyel? Kell-e itthon is tartani külföldi titkosszolgálatok beavatkozásától? Ezekről is kérdeztük Gulyás Gergelyt. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint „pazarlás” olyan európai parlamenti képviselőket választani, akik „Brüsszelt fogják képviselni Magyarországon”. Videóinterjú.

Az elmúlt öt évben az ellenzéki EP-képviselők, Morvai Krisztina kivételével, mind „Brüsszelt képviselték Magyarországon, és nem a magyar érdekeket Brüsszelben” – mondta Gulyás Gergely a Mandinernek adott interjújában.

A Miniszterelnökség első embere szerint „pazarlás” olyan európai parlamenti képviselőket választani, akik Brüsszelt fogják képviselni, „van belőlük elég Brüsszelben”. Szerinte olyan képviselőket kell küldeni az Európai Parlamentbe, akik a magyar érdekeket fogják képviselni, erre pedig az elmúlt öt év során a Fidesz és a KDNP képviselői voltak alkalmasak.

Erős nemzetek alkotta erős Európa vagy Európai Egyesült Államok?

„Nekünk világos és egyértelmű politikai céljaink vannak, nem szabad, hogy az Európai Néppárt balliberális irányba forduljon. Ma a legbeszédesebb kérdés az, hogy erős nemzetek alkotta erős Európáról vagy Európai Egyesült Államokról beszélünk. Ami a kettő közötti különbséget egyértelművé teszi, az a migrációhoz való viszony. Akik Európai Egyesült Államokról beszélnek, azok azt szeretnék, hogy Európának az a nemzeti sokszínűsége, amely ennek a kontinensnek az egyik legnagyobb értéke, az szűnjön meg, a nemzetek oldódjanak fel, a tagállami hatáskörök marginalizálódjanak vagy kerüljenek át Brüsszelbe. Mi pedig azt mondjuk, hogy

a migrációt el kell utasítani, a bevándorlást meg kell állítani,

a tagállamokra kell bízni és nemzeti hatáskörben kell hagyni azt a kérdést, hogy ki az, aki akar befogadni bevándorlókat, s ki az, aki nem. Ez a vita lényege. Azt szeretnénk, hogy az Európai Néppárt ne haladjon tovább a balliberális irányba, hanem egy konzervatív, kereszténydemokrata pártcsalád legyen a jövőben is. Ahogy ez a vita eldől, úgy fog eldőlni az is, hogy a Fidesz marad-e a Néppártban vagy sem” – válaszolta a fideszes politikus arra a kérdésre, min múlik a Fidesz néppárti tagsága.

„Ennek a választásnak egyedülállóan nagy tétje van, mert ugyan eddig is egy időben tartották meg az európai parlamenti választásokat, de azok valójában csak a huszonnyolc tagállam belpolitikai helyzetképét mutatták meg. Most viszont valóban

Európa jövőjéről van szó, a bevándorlás kérdése pedig a legfontosabb kérdése a választásnak” 

– fejtette ki a miniszter. 

Strache-ügy, osztrák kormányválság

A minisztert a pénteken kirobbant Strache-ügyről is kérdeztük. Gulyás szerint a most távozó osztrák kormány az elmúlt másfél évben sikeresen kormányozta Ausztriát. „Úgy tűnik viszont, hogy ezt a kormányt egy belpolitikai botrány kapcsán egy hét alatt teljes egészében el lehet távolítani” – utalt a miniszter arra, hogy Sebastian Kurz kancellárral szemben az osztrák szociáldemokraták bizalmatlansági indítványt nyújtottak be, amelyről hétfőn szavaz az osztrák parlament.

Ami ezen a valóban illegálisan, vélhetően titkosszolgálati segédlettel rögzített videón elhangzik, az sajóügyben pont az ellenkezője a magyar kormány politikájának, hiszen mi azt mondtuk, hogy a sajtó maga is fontos része a nemzeti szuverenitásnak, emiatt pedig az a szerencsés, ha nemzeti tulajdonban van. Egy állam úgy tudja leginkább a külföldi beavatkozás lehetőségét mérsékelni, ezáltal a saját szuverenitását megőrizni, ha a sajtóorgánumok nincsenek nyolcvan vagy kilencven százalékban külföldi tulajdonban” – tette hozzá a politikus, aki szerint emiatt a tartalmi nézetkülönbség miatt

kizárt dolog, hogy ilyen felvétel egy magyar kormánytagról elkészüljön”.
Fotó: Földházi Árpád

Összesen 114 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Eltévesztetted kicsit a rasszista, idegengyűlölő párt nevét.
Pártokat akartál írni ugye? Jobbikot, Mszp-t, dk-t.

Na idefigyelj! Te azt engedsz be a viskódba, akit akarsz, persze azt is csak akkor, ha egyedül lakod a viskód.
A hazánkba pedig mi is azt engedünk be, akiket mi akarunk.
Nem azt, aki rugdossa az ajtót, aki kővel dobálja az ablakot, aki a kertben megeszi a család termését, vagyis nem azt, aki erőszakosan és hívatlanul ránk akarja törni az ajtót.
Melyik országban, a németeknél, mert te, bár senki se hiszi, onnan tolakodsz. Arról a Sorosról beszélsz, aki be akarta dönteni a forintot, azt véded?

A választás delutanjaig nyomják, este már eltűnnek:-))))

Igen, zsoltkom egy "bunkó" sátánista a saját bevallása szerint is.
Folyamatosan alázza a keresztényeket, engem!!! alázza azt a Jézust!!!, akire most hivatkozik.
Ráadásul folyamatosan hülyeségeket ír. Pl. azt sem tudja, hogy a Színművészeti Egyetem nem szakiskola.
És azt sem, hogy akik felvételiznek, de nem veszik fel őket, azokból attól még lehet profi színész.
Darvas Iván, Ruttkai Éva, Latinovits Zoltán, Bessenyei Ferenc, Kállai Ferenc, Tolnay Klári, Tábori Nóra, Jordán Tamás Pogány Judit, Pokorny Lia, ... nem végezték el a Színművészeti Főiskolát, - Egyetemet.

Tökéletes a diagnózisod, s ami a legfontosabb, fedi a valóságot.

Egy francokat! Ez a munkád, ezért fizetnek téged. Erre vagy csak alkalmas.
Egy kis nyugdíjkiegészítés igaz?

Ez a zsoltkom egy energia vámpír! Ha átmész egyszer a keresztény oldalra, megtudod, hogy miért mondom.

Lehet benne valami, mert ahogy megfogalmazza a mondatait, egyrészt magyartalan, másrészt érthetetlen.
Ezt sokszor megírtam neki a keresztény oldalon.
De ez még a kisebb problémám vele.
Mivel folyton Orbánt szidta azelőtt is, adtam neki egy házi feladatot.
Keressen és soroljon fel olyan dolgokat Orbánról, ami pozitívum.
Nem talált egyet sem. Ezen ledöbbentem, mert még az ellenfeleinkben is tudnánk pozitív tulajdonságokat találni.

Ez remeknév lenne neki.

Nem vetted észre, hogy csak velünk keresztényekkel kötözködik, sőt, mi több, trágárkodik?
Írj valami kritikát a zsidókról, egyből a torkodnak ugrik.

Lehet, de akkor tudják, hogy hazudnak.

Gergő! Ugye nincs is osztrák kormány bukás?! Magyar szál meg pláne nincs?!
Na, de bevándorlás tényleg nincs. Mert ahhoz az kellene, hogy akarjanak is Magyarországra jönni.
És ugye, mennyivel jobb a 90%-os külföldi média tulajdonlásnál a lassan 100%-ot közelítő Fidesz tulajdonlás?

Mi van? Te miről beszélsz?

Amikor például vízumot igénylünk az amerikai nagykövetség Szabadság téri épületében. Pedig Amerika is "keresztény ország", legalábbis pont annyira, mint Magyarország. Ennek ellenére az amerikai hatóságok egészen pontosan arra lesznek kíváncsiak, hogy "honnan jöttem", hogy "hová megyek", és hogy "mi az előtörténetem". Azaz minden személyes adatomra, szüleim, házastársam, gyermekeim nevére, iskoláimra, volt és jelenlegi munkahelyeimre, az összes ujjam lenyomatának mintázatára, volt és jelenlegi betegségeimre, az összes ország nevére, ahol az utóbbi években megfordultam. És miután ezeket bediktáltam, ők nyilván minden szavamat leellenőrzik, plusz utánajárnak egyéb szokásaimnak, hobbijaimnak, barátaimnak, láb-, és egyébméretemnek. Abban az esetben pedig, ha azt találnák az "előtörténetemben", hogy elfelejtettem leírni nekik, hogy az előző évben, mondjuk, egy három hónapos szíriai tanulmányi kiránduláson vettem részt két csecsen és egy afgán úriember társaságában, akkor valószínűleg hiába is idézgetném nekik Jézus befogadásról szóló csodás szavaidat, nem engednének be az országukba. És milyen igazuk lenne!

Tudják ők is, hogy nyerünk, csak a mérték a kérdés.
Bízom a 14 helyben, a kétharmadban.

Mint keresztény mondom, de, ha nem volnék is, te nem látsz a szemeddel, nem hallasz a füleddel, csak a szádat használod?
A migránsokkal együtt érkeztek azok a terroristák is, akik Budapestről toborozták – többek közt – a bestiális párizsi merénylet elkövetőit.

Mi következik ebből? Az, hogy bőven elég a józan paraszti ész és a törvények betartása ahhoz, hogy belássuk, aki be akar jönni az országba egy vízumköteles ország polgáraként, azt le kell ellenőrizni. Pont. Mind a zsigeri gyűlölet, mind pedig az operatív politikai cselekvés szintjén értelmezett "jézusi könyörületesség" csak elhomályosítja ezt az egyszerű, törvénybe foglalt megállapítást. A jézusi könyörületesség, azaz Isten kegyelme soha nem jelentette azt, hogy elnézzük, legalizáljuk és főleg azt nem, hogy intézményesítsük a törvénytelenséget. Erről beszélek.

Arra nem gondoltál még, hogy replikázás helyett, cáfoljad azt amit írtam?

Mikor mondta Selamat, hogy ő egy férfi? Mindenki tudja, hogy nő.

Igen leírtad, és? Ha én lehetek aggszűz, azzal az erővel te is lehetsz nyugdíjas.
Sok van? Mennyi?

Te butuska, nulla a fejed lágya.
A kegyelem sokkal inkább betölti és a szeretet irányában meghaladja a törvények rendelkezéseit. Tehát ha a déli határainkhoz érkezik egy okmányokkal nem rendelkező!!! illegális, nemzetközi embercsempész hálózat segítségével ideutaztatott !!! tömeg, amely nem hajlandó !!! a hatályos magyar törvények szerint kijelölt kapun, legális formában belépni Magyarországra, hanem megpróbálja betörni, átszakítani a kerítést!!! akkor nemhogy joga, de kutya kötelessége a mindenkori magyar hatóságoknak megkérdezni az érkezőket, hogy "honnan jöttek, hová tartanak és hogy mi az előtörténetük". És ha a megkérdezettek nem akarnak válaszolni, akkor a határokat szigorú, nemzetközi szabványoknak megfelelő törvények protokollja alapján védő egyenruhásoknak a törvények szabta úton kell eljárniuk, teljesen függetlenül attól, hogy az adott egyenruhás a maga személyes valójában ateista, mormon, zsidó, buddhista.

Török Gábor mindent tud és mindent jobban tud az EP választásokkal kapcsolatba.

A magyar sziget Európában
https://torokgaborelemez.blog...

ha a politikán néphülyítést értesz, akkor tényleg nem

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés