Állásfoglalás: Ezért bomlott fel a koalíció

2019. május 19. 18:10

Herbert Kickl
Facebook
Az ÖVP ki akarta kényszeríteni a visszavonulásom a belügyminiszteri pozíciótól.

„Kedves Barátaim!

Az ÖVP tegnap egyoldalúan felmondta a kormányzati együttműködést. Ezért várhatóan szeptemberben új választásokra kerül sor. A kancellár szavai szerint ez Ausztriáról szól. Az elmúlt órák és napok eredményei azonban megmutatják, hogy ez nem így van. Ez mindössze Kurz szövetségi kancellár és az ÖVP hatalmáról szól. És nyilvánvalóan egy kormány felrobbantásának áráról is, amely sok éve a legnagyobb elismerést vívta ki a munkájával.

Heinz-Christian Strache és Johann Gudenus privátbeszélgetései, melyek Ibizán illegálisan lettek felvéve, katasztrofálisak és felelőtlenek. Ilyen beszélgetésket és viselkedést folytatni kétségtelenül nagy hiba. A kép katasztrofális. De ez a két érintett képe, nem a párté.

Mindketten vállalták a felelősséget, és minden hivataluktól visszavonultak, melyeket a köztársaságban és az FPÖ-ben gyakoroltak. Ez volt az, amiben Strache több személyes beszélgetés során Kurz kancellárral megegyezett, hogy a kormányzati munka folytatódni tudjon. Ezen felül csak néhány tartalmi pontot kellett volna kidolgozni az újrakezdéshez. Ezzel kapcsolatban szombat délelőttig egység uralkodott a koalíción belül. A Strache-nyilatkozat a megegyezés szerint délben, Kurzé délután egykor, illetve legkésőbb kettőkor következett volna. Az FPÖ tartotta a szavát.

Miért nem lett megállapodás? Az ÖVP-nak titokban más valódi célja volt. Ki akarta kényszeríteni a visszavonulásom a belügyminiszteri pozíciótól. Ez azt jelenti: továbbkormányozott volna, de az FPÖ-t mellőzve a belügyből, anélkül a keményvonalas és konzekvens politika nélkül, amit a biztonság és menekültek terén folytattunk, és amit a népesség széles köre támogatott.

Az ÖVP követelései szerint, amelyeket szombaton állított, másik területre kellett volna kerülnöm, HOGY A BELÜGYMINISZTÉRIUMOT AZ ÖVP FOGLALHASSA EL. A fejlemények emiatt, az ÖVP által a délutáni órákban gyakorolt nyomás okán alakultak úgy, hogy a kancellár nem a tervezett kettő órai időpontban, hanem háromnegyed nyolckor lépett a médiumok elé. A »marhavásárt« visszautasítottuk.

A szabadságpárti belügyminisztérium már régen szálka volt az ÖVP szemében. Elsősorban a tiszta és konzekvens vonal miatt, amit a menekült- és bevándorlsápolitikában osztrák és európai földön képviseltünk, az ENSZ migrációspaktumának elutasítása miatt, a menekültek más országokból Ausztriába való kényszerbetelepítésének világos elutasítása miatt, a kiutazási központok felállítása miatt. Ezeket a kérdéseket az FPÖ – bár az ÖVP mindvégig ellenezte – végigvitte. A legutolsó konfliktus a menekültek óradíjának másféleuróra való csökkentése körül alakult ki. A kancellár az FPÖ ezirányú követelését kezdetben nyíltan támogatta. Később azonban megpróbált rábírni, hogy a csökkentéstől, amelyben megegyeztünk, álljak el. Erre azonban nem voltam kész.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 170 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"A szabadságpárti belügyminisztérium már régen szálka volt az ÖVP szemében. Elsősorban a tiszta és konzekvens vonal miatt, amit a menekült- és bevándorlsápolitikában osztrák és európai földön képviseltünk, az ENSZ migrációspaktumának elutasítása miatt, a menekültek más országokból Ausztriába való kényszerbetelepítésének világos elutasítása miatt, a kiutazási központok felállítása miatt. Ezeket a kérdéseket az FPÖ – bár az ÖVP mindvégig ellenezte – végigvitte. "

Ennyi..

Ugye senki sem hisz a véletlenekben......El kell dózerolni az Európa iszlamizációját akadályozó pártokat, politikusokat, s hatalomban kell tartani a megvásárolható zsoldosokat.

Lehet...Amíg Strache részegen csak magát égette addig meg lehetett volna oldani a dolgot úgy, hogy jön helyette a helyettese Hofer és, ha csikorogva is, de megy minden tovább. Strache viszont a szexpartival annyira belekeverte Kurzot is, hogy kiment a biztosíték és jött a szakítás meg a szeptemberi választások. Strache abszolút amatőr módon viselkedett, egy szép hosszú szőke hajtól nem lehet megbolondulni.

Az előrehozott választás nem a megoldás, hanem az eszköz.
Szeptemberig ugyanis Kurz - Soros DIREKTÍVÁINAK nyomán (tudjuk, tárgyaltak, Kurz fogadta, miután kancellár lett) - szabadon garázdálkodhat, rendeleti kormányzással, nem lesz szüksége parlamenti többségre. Most jött el az ideje, amikor Ausztriát visszafordítják a Faymann-i kapu oldalsó szárnyakkal valóságába.
Jöhet bármilyen kormány, szeptemberben, kész helyzet elé áll.
ÉS EZ A LÉNYEG.

Orbán Viktor nemzetközi szinten is a legfajsúlyosabb közép-európai politikai szereplő.
Tekintélye, súlya a gyalázásával egyenes arányban: NŐ.

Nem attól fog hazánk a romlás irányába haladni, hogy az EU tagjai vagyunk (az építő irány), hanem attól, ha pl. adott morális értékek képviseletét elhajítjuk, mert zavarja köreinket, adott érdekeinket. Ha magunkat nevezzük ki istennek, akkor nagy gondba leszünk, mert az élet, JóIsten be fogja bizonyítani, hogy tévedésben élünk. Nem magunk vagyunk az élet valódi formálói, ahogyan erre az osztrákoknál is rá kellett jönniük némely köröknek. Tisztességre törekvő ember nem tud azonosulni azzal, ami az osztrákoknál formálódott. Ha az ember letér a világosság útjáról, ne csodálkozzon azon, hogy idővel benyújtják irányába a számlát valamely formában.

Igazad lehet, mert ma már nem lehetett Ausztriát úgy kiközösíteni, ahogyan azt 2000-ben tették. Annyiban egészítelek ki, hogy itt az előre hozott választás kikényszerítéséről, kibulizásáról van szó.

Kurz örökös igazodás kényszerben volt, biztos, hogy a belső szocik, liberálisok és Merkel állandóan nyomás alatt tartották. Biztos, hogy keresték a megoldást az osztrák kormány ellehetetlenítésére, megbuktatására.

Már az is elég érdekes, hogy német újságok indították a lavinát. Ilyen botrányokat országon belül szoktak indítani. Ráadásul másfél éve létezik a felvétel, de semmi nem valósult meg abból, amiről ott Strache beszélt. Valóban meg tudta volna mindazt tenni úgy, hogy a koalíciós partner semmit nem vesz észre? Nevetséges feltételezés. Kurz nagyon gyorsan, minden vizsgálat, bővebb tájékoztatás nélkül jött az előre hozott választással. Még az sem érdekelte, kik kémkednek az alkancellár után, pedig ez függetlenül mindentől az első kérdés lenne. Nem kerek a történet, hiányzik belőle valami.

Orvos látott mostanában? Nagyon súlyos tüneteket produkálsz!

Hitler simán és egyszerűen megcsinálta az Anschluss-t. Merkel már okosabban kebelezte be Ausztriát. Épül ki a IV. Német Birodalom, úgy akarják hívni Egyesült Európai Únió. Sajnos nem vagyok benne biztos, hogy meg tudjuk akadályozni.

Nektek az a bajotok, hogy Orbannak igaza volt.
Az osztrák kormány stabil volt, és sikeres.

Ezért kellett lelóni a lovat, mire Orbán tett. Ezt te mind nagyon jól tudod. Álnok vagy, és álszent.

De készülj fel arra, hogy vergődésetek folytatódik, a pénzetek meg fogy, Magyarországon marad a fidesz.

:-)

Ha nem pont a beluyminiszteri szék lett volna a kérdés, valszeg egy új pártelnökkel folytatta volna Kurz a koalíciót.
De szóltak neki......
Az új belügyér migransparti lesz?

Két kérdés van:

1. Miért MOST hoztak nyilvánosságra egy 2 éves felvételt?
2. Ki jár jól ezzel a botránnyal?

Az első kérdés megválaszolása megadja a megrendelők
politikai befolyásának méretét a második kérdés
megválaszolása a megrendelőkre mutató nyíl irányát.

Vagyis keletkezik egy vektor, ami kizárólag egyetlen szereplőre
fog illeszkedni. A többiek csak asszisztensek.

Én a teljes képet nézem, és azon belül Orbán csak egy kis mozaikkő.

Orbánnak teljesen igaza volt. Strache egy bunkó jobbszélsős fazon, de miniszterként jól működött, az egész koalíciós kormány ól működött, ez csípi az európai baloldal szemét. Ezért okádtak epét, és ezért kellett videót készíteni, a MÉG-NEM-kormánytag, tehát ellenzékben lévő Strachéval is. (Egyébként is Strache dörgölőzött Orbánhoz, nem fordítva.)

Strache legnagyobb videós "bűne", hogy médiát akart (50%) "vetetni" orosz tőkével. Nem kell nagy feltáró újságírás ahhoz, hogy lássuk, milyen politikai érdekeket erősítő konzorciumok tuladonolják európa hatalams média-tömörüléseit. Úgyhogy, ha lecseng a hisztéria, hülye-Strache hülye-szereplése helyrebagatellizálódik majd.

Most, a választásra jó nagy gyomros az FPÖ-nek és az ÖVP-nek egyaránt. De szeptemberig még nagyon sok víz folyik le a kék Dunán. Számotokra nem lesz benne hála.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés