Lebontják a Nyugati téri felüljárót

2019. május 16. 22:55
A főpolgármester szerint a felüljáró „városképi szempontból rendkívül csúnya”.

A Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának május 14-i ülésén kiderült, hogy valóban le fogják bontani a Nyugati téri felüljárót – írja a pestbuda.hu.

Tarlós István főpolgármester azt nyilatkozta az ügyben, hogy „városképi szempontból rendkívül csúnya”, ezért kell eltávolítani. A döntést még a kormánynak és a fővárosnak is meg kell erősítenie. A főpolgármester elmondta, hogy a tanács minden eddigi döntését jóváhagyta mindkét testület, így most is bizakodó.

A felüljáró elbontása többször is téma volt az utóbbi években, de mivel csak akkor lehet bontani, ha helyette közúti aluljáró épül, elnapolták az ügyet a költségessége miatt. Tarlós István elmondása szerint a FŐMTERV most olyan javaslattal állt elő, amely szerint mégis megoldható a szintbeli keresztezés, a felüljáró nélkül.

Összesen 70 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bizonyára megoldható, csak visszaduzzasztja a forgalmat a külső körútig vagy Újpestig. Nem hiszem, hogy a hatvanas években, amikor még messze nem volt ekkora forgalom, hülyébbek voltak a közlekedési mérnökök, mint ma.

Szerintem is ez lenne a megoldás.
Münchenben is a föld alá vitték.
Jó drága, a közművekkel is kell kezdeni valami, de az átmenő forgalmat elviszi a felszínről.

Az Erzsébet hídnál a Ferenciek terénél lévő alagutat amikor megszüntették elleneztem, de most szerintem jól működik, hogy megépült.
Lehet jó itt is egy felszíni megoldás.

A forgalom csillapítástól meg rosszul vagyok: nem közlekedési akadályokkal kell növelni az út időt, a dugókat. A forgalmat el kell vezetni vagy ki kell tiltani.

Logikusnak látszik, de a Combinók nagyon sűrűn járnak, így a keresztező zöld szükségszerűen rövid lesz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés