Ez nem Magyar Gárda, hanem Nemzeti Légió

2019. május 14. 12:59
Saját hagyományőrző szervezetet alapít a Mi Hazánk Mozgalom, de előtt még a tiltás ellenére felvonulnak Törökszentmiklóson.

Nemzeti Légió elnevezéssel honvédelmi, hagyományőrző szervezetet hozott létre a Mi Hazánk Mozgalom - jelentette be a párt elnöke kedden sajtótájékoztatón, Budapesten. A Nemzeti Légió nem a korábban az MSZP és a Fidesz által aljas módon betiltott és a Jobbik által elárult Magyar Gárda jogutódja, de eszmeiségének és szellemiségének örököse – fogalmazott Toroczkai László.

Azt mondta, az egyesületi bejegyzés alatt álló szervezet alapvető missziója a honvédelmi alapismeretek oktatása, a katonai hagyományok ápolása, illetve katasztrófahelyzetekben, például árvíz idején az élet- és vagyonvédelem. Kijelentette, az elmúlt évtizedben nem szűntek meg, sőt súlyosbodtak azok a tényezők, amelyek korábban a Magyar Gárda megalakulásához vezettek. Vagyis az elszánt, magukért tenni akaró magyar embereknek joguk van ahhoz, hogy megszervezzék saját védelmüket – értékelt.

Toroczkai László szerint aktualitást ad a légió létrehozásának, hogy éppen száz éve alakult meg a Nemzeti Hadsereg, amely Horthy Miklós vezetésével „megtisztította az országot a kommunistáktól”. Csakúgy, mint száz évvel ezelőtt, ma is az anarchia felé halad az ország, hiszen van olyan cigány párt, amelyik cigány tartományt akar leválasztani Magyarországról és olyan település, Törökszentmiklós, ahol cigány klán tartja rettegésben a helybelieket – mondta.

Kijelentette, az anarchia, a bűnözők elleni fellépés mellett a légió feladatának tekinti, hogy támogassák azon magyar emberek ezreit, akiket jogtalanul kilakoltatnak. Ezért jelen lesznek a kilakoltatásoknál is. Toroczkai László közölte, a rendőrségi tiltás ellenére mindenképpen megtartják a Törökszentmiklósra meghirdetett demonstrációjukat.

Arról is szólt, hogy a Nemzeti Légió zászlóbontása június 1-jén Szegeden lesz. A szervezet vezetője Födelmesi László, a Francia Idegenlégió volt katonája lesz, stratégiai szövetségesük pedig a Betyársereg. A sajtótájékoztatót terepszínű egyenruhás „légionáriusok” gyűrűjében tartotta Toroczkai László.

(MTI)

Összesen 48 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"megtisztította az országot a kommunistáktól"

Azért maradt magnak egy pár, igaz-e Tóth Lacika?

Toroczkai legionárius szervezéséről egy légiós vicc jutott az eszembe

Az oázis légiós ezredese látcsővel figyeli a terepet az erődítmény bástyájáról. Egyszer csak valami furcsát lát: az egyik tiszt egy struccal szeretkezik hátulról. Az ezredes szörnyű haragra gerjed, és magához hívatja a tisztet.
- Önt rajtakaptam egy struccal! Szégyent hozott az egész tisztikarra.
A tiszt összecsapja a bokáját, és tiszteleg:
- Ezredes úrnak jelentem, hajlandó vagyok jóvátenni a hibámat. Elveszem feleségül.

Ennyire nem akartam durva lenni, nekem is volt gyerekszobám.
Az életrajzában mindenesetre a Tutsek féle szocializációt tagja.
Ezt, ha akarjuk elhisszük neki, ha akarjuk nem. Sajnos ez egy
ilyen dolog, ezzel együtt kell élnie.

Válaszok:
legyetek | 2019. május 14. 15:43

Én egy 64 vármegyés kempingezésbe csöppentem bele
akaratlanul a 2000-es évek elején. Nézd má', - mondom
magamnak - ki ez a nagyképernyűs csávó? Hát nem a Tóróczkai
volt az? De.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés