Beigazolódhat a gyanú Basescuval kapcsolatban

2019. május 10. 17:56
Új dokumentumok támaszthatják alá, hogy „szekus” volt.

A volt államfő esetleges besúgói tevékenységének újabb bizonyítékairól a Főtér adott hírt. Mint írják a csütörtök esti cikkükben, mindeddig ötször vizsgálta meg a Securitáté Irattárát Vizsgáló Országos Tanács (CNSAS) a volt államfőt, de egyszer sem sikerült rábizonyítani, hogy együttműködött a hírhedt titkosrendőrséggel. Most azonban – az EP-választások miatti kötelező átvilágítások során – hatodszorra a CNSAS talált valamit a Népi Mozgalom Párt (PMP) listavezetőjénél.

Mint a portál írja, sajtóinformációk szerint az átvilágítást a CNSAS egyik munkatársa, egy korábbi SRI-tiszt egyénileg végezte, aki feljegyzéseket és egy üres hálózati dossziét talált,  a borítóján ügyiratszámmal, valamint az ügynök valódi nevével és fedőnevével. Ugyanakkor mikrofilmekre is történik utalás. Eddig két feljegyzést találtak a borítón szereplő névvel, mások megfigyelési dossziéjában. A cikkben ízt írják, az eredményekről szóló jelentést kedden mutatta be az átvilágító a tanácsnak, amely ezek alapján kérte, hogy állítsák bíróság elé a volt államfőt.

A Főtér szerint azért, mert nem a CNSAS feladata kimondani, hogy Băsescu együttműködött-e a Securitátéval, mindössze annyit tehet, hogy bíróság elé viszi az ügyet.

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés