Thürmer: A Munkáspárt az egyetlen baloldali nemzeti ellenzéki párt

2019. május 1. 11:50
Munkáspárt azért baloldali, mert a dolgozóknak akar jobb életet teremteni. Nemzeti, mert nem támogatja a magyar nemzet felhígulását. Ugyanakkor ellenzéki, mert bírálja a kormányt, amikor a tőke javára dönt a dolgozók ellenében – mondta Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke a párt május elsejei ünnepségén.

A Munkáspárt ma az egyetlen baloldali és egyben nemzeti ellenzéki párt – jelentette ki Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke pártja szerdai budapesti ünnepségén.

Vagyis aki baloldali, nemzeti és ellenzéki pártot kíván támogatni, annak a Munkáspártra kell szavaznia az európai parlamenti választáson – mondta a politikus, aki szerint el kell gondolkodni egy igazi baloldali, vagyis munkáspárti főpolgármester-jelöltről is.

Kifejtette: a Munkáspárt azért baloldali, mert a dolgozóknak akar jobb életet teremteni. Nemzeti, mert nem támogatja a magyar nemzet felhígulását. Ugyanakkor ellenzéki, mert bírálja a kormányt, amikor a tőke javára dönt a dolgozók ellenében – sorolta.

Szerinte nem baloldali az, aki a Jobbikkal szövetkezik, aki patkánynak nevezi azokat, akik nem rá szavaznak, aki nem meri leírni a hazaszeretet szót és helyette azt írja „haza, szeretet, Európa”. Az sem baloldali, aki az Európai Ügyészségtől várja, hogy harcoljon a hazai korrupció ellen, és az sem, aki az európai egyesült államok olvasztótégelyébe akarja lökni a magyar népet – vélekedett.

Thürmer Gyula hangsúlyozta, hogy a Munkáspártnak elege van a migránsbarát politikából, a nemzeti szuverenitás korlátozásából, az Oroszország elleni szankciókból és abból, hogy milliókat kereső hivatalnokok döntenek a dolgozók helyett.

Ezért aki az európai parlamenti választásokon a Munkáspártra szavaz, az a népek demokratikus Európájára szavaz - mondta Thürmer Gyula.

A Kodály köröndön megtartott ünnepség után a résztvevők, akik közül sokan vörös zászlókat lobogtattak, az Andrássy úton a Városligetbe vonultak. A magasba tartott molinókon a többi között az volt olvasható: „Nem akarunk háborút!”, „Ki a NATO-ból!”, „A munka törvény megfojtja a melóst”.

(MTI)

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tiszteletben tartom őket, de nem azonosulok velük. Ugyanakkor nem értem, miért nem nagyobb a támogatottságuk?

Nem fért bele? Akkor az osztályharc micsoda?
Mandíner, 2018. december 23., írta: Szilvay Gergely
"A hagyományos társadalmi rendnek három pillére van: a tulajdon tisztelete, a vallásosság és a nemzeti gondolat. Ezt képviselte a tradicionális parasztság és a vidéki polgárság is, amit a kommunizmus módszeresen, véglegesen felszámolt."

Ugyanakkor sok olyan ember van, aki a kádárizmus biztonságát sírja vissza. Ők lehetnęnek Thürmer támogatói. De valamiért mégsem....

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés