Nem én szerkesztem a Kurucinfót! – Novák Előd a Mandinernek

2019. május 1. 15:33
Gyurcsány Ferenc őszödi beszédéhez hasonlóan a Szávay István-féle botrányos hangfelvétel esetében sem az a lényeg, hogy ki készítette, hanem, hogy mi van rajta – mondta a Mandinernek Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke, aki szerint a Kurucinfó nem pártjuk szócsöve, de amit beküld nekik, az jó eséllyel megjelenik a portálon. Interjúnk.

Varga-Damm Andrea legfrissebb interjújában azt mondta nekünk, hogy a Mi Hazánk Mozgalom egyik tagja készítette a Jobbik tisztújító kongresszusán a Szávay Istvánról kiszivárgott hangfelvételt, amelyen a politikus egy zsidó nő megverésével dicsekedett. Valóban így történt?

Nem hiszem, és nem véletlen, hogy Varga-Damm nem is mert megnevezni senkit, ez így csak üres vádaskodás. Vona Gábor már évekkel korábban kiszorított engem a vétójával, így én ott sem voltam ezen a Jobbik-kongresszuson, ahol ez a felvétel készült, így ezzel a neojobbikosok kell elszámoljanak. De mint ahogy Gyurcsány Ferenc őszödi beszédénél, itt sem az a lényeges kérdés, hogy ki készítette a felvételt. Arról kell beszélni, hogy mi van azon a hangfelvételen.

Milyen társasággá fajult az a szervezet, amelyben egy nő megverésével kérkedni lehet?

Ilyen szempontból (!) az is mindegy, hogy megtörtént-e az eset, vagy hazugsággal kérkedett Szávay. Az is jellemző, hogy Varga-Damm szerint a CEU melletti – szerintem elvtelen – kiállásával jóvá tette Szávay a zsidó nő megverésével való kérkedést.

A jobbikos politikusnő egyébként jó barátságban van a baloldali ellenzék számos politikusával, sőt kijelentette, hogy baloldali és liberális elemek is vannak a Jobbik programjában. Mit gondol erről?

Ideológiai katyvasz, ami az egyesült balliberális oldalon van, sőt a minden áron való hatalomra kerülés érdekében már a Fidesszel való nagykoalíciót is szorgalmazta Varga-Damm. Ezzel szemben a Mi Hazánk se Gyurcsány, se Orbán rendszeréből nem kér, harmadik utat építünk a MIÉP-pel és az FKGP-vel megvalósított nemzeti összefogásunk keretében. Nekünk már nem rivális szervezet a balliberális oldalra átállt Jobbik, nem is kívánok vele többet foglalkozni.

Varga-Damm a múltkori, kurucinfós sajtóklubról szóló bejegyzéséhez fűzött hozzászólásában azt írta: „Örülök ennek, mert végre látható lesz, hogy kik képviselik ezt a hazudozó bűnbandát. Most legalább végre személyek is láthatók lesznek, akik ellen rágalmazásaik és becsületsértéseik miatt meg lehet indítani az eljárásokat.” Mit szól ehhez?

Folyton pereskedik, de az ő ügyvédi kamarából való kizárásáról nagyokat hallgat, pedig akármiért nem zárnak ki onnan senkit. Engem mindig megtalálhatott, névvel, arccal vállaltam írásaimat, telefonszámom is évtizedek óta nyilvános és változatlan. Ugyanakkor örülök, hogy a Kurucinfó lehetőséget nyújt azoknak is, akik úgy küldenek be egy-egy, például politikusbűnözést leleplező információt a portálnak, hogy szeretnék megőrizni anonimitásukat.

Ezért örülök, hogy

van egy ilyen, akár magyar Wikileaksnek is tekinthető felület,

ahol megjelenhetnek azok a korrupció visszaszorítását segítő bejelentések és olyan információk, amelyek máshol nem. Varga-Dammnak ez a mondata is alaptalan: „Mi nem a Fideszben politizálunk, onnan nem kerülnek ki hangfelvételek, pedig ott ennél súlyosabb mondatok is elhangzanak.” Pont a Kurucinfó közölte 2010-ben az elhíresült Kubatov-hangfelvételt a választók listázásáról, melyet vállaltam is, hogy én szereztem meg és juttattam el a portálnak.

Ha már Kurucinfó: a portál múlt héten a Mi Hazánk irodájában tartotta első nyilvános sajtóklubját, amelyen ön volt a moderátor. Beismerése ez annak a régóta keringő pletykának, miszerint valamilyen formában ön áll a Kurucinfó mögött?

Nem kívánok más tollával ékeskedni. A Mi Hazánk Mozgalom egyik vezetőjeként feladatom a médiával, különösen a pártunknak nagy teret adók Kurucinfóval való kapcsolattartás, de ez önmagában még nem jelent „szerkesztést”, amint az sem, ha küldök be akár exkluzív információkat.

Azt azért kijelenthetjük, hogy amit ön beküld nekik, az biztosan meg fog ott jelenni, nem?

Jó eséllyel. De olykor vitáink is vannak egymással. Például szerintem ők kicsit leragadtak a harmincas években, és

nekem nem tetszik, hogy a napi hírek közt a korabeli lapszemlékkel, vagy a zsidótörvények boncolgatásával találom szembe magam.

Én ettől szeretnék elszakadni, és politikailag is kellemetlen ilyen hírek közt megjelenni, de ettől még természetesen minden megjelenésnek örülünk. Ennél sokkal kevésbé vállalható az ATV-n megjelenni, de mégis elmegyünk, mert ez a feladatunk.

Mondhatjuk, hogy a Kurucinfó a Mi Hazánk Mozgalom szócsöve?

Semmiképpen sem.

A Kurucinfó egy független hírportál.

Persze több szempontból is hasznos a Mi Hazánknak is. Amíg van Kurucinfó, addig nem a mi pártunk a szélsőség. A szólásszabadság végváraként, a közbeszéd határainak kitolásával megkönnyíti a Mi Hazánk helyzetét is, ahogy korábban a Jobbik is jórészt a Kurucinfónak köszönhette, hogy a cigánybűnözést már nem lehetett elhallgatni, sőt a társadalom kilencven százaléka szerint létező jelenség.

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha tanácsadója lennék Elődnek, azt verném a fejébe:
A honfoglalóink, mikor nekiindultak, nem tudták, hová jutnak, mi lesz a vége.
De egyet tudtak: meg akarnak maradni, ezért NAPI FELADATOKBAN gondolkoztak, mert ez biztosította a túlélést.
ha azt megoldod, a másnap eljövetele nagyon esélyes.
Nincs ez ma sem másként.
Hogy is mondtuk annak idején, amikor a probléma megoldhatatlanul tornyosult fölénk?
Fő a nyugalom és a piszkos nagy lezserség.
De közben soha ne feledd a céljaidat és tegyél érte, tetteid vektorai (irányított szakaszai) a cél felé mutassanak.

A kurucinfo szutykai megérdemlik a gnóm, magyar(?) Goebbelst és balfasz csapatát, van az a szint ahová nem süllyedünk, ha jelent még vmit az emberi méltóság.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés