Jobbik: Útelágazás lesz az EP-voksolás

2019. április 29. 12:06
A Jobbik nem látja az európai nemzetek együttműködésének alternatíváját, ám elfogadhatatlannak tartja egy egységes szuperállam, az Európai Egyesült Államok kialakítását – hangsúlyozta Balczó Zoltán, a Jobbik EP-képviselője.

Útelágazásnak nevezte az európai parlamenti (EP-) választást hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Balczó Zoltán, a Jobbik EP-képviselője, mondván, ott a magyar választók a „hűbéri láncolatra és a korrupcióra építő” Orbán-rendszerről is ítéletet mondhatnak.

Az ellenzéki politikus arról beszélt: a következő hétéves uniós költségvetés elfogadása során ronthat tárgyalási pozícióinkon, hogy „Magyarország milyen mértékben vesztette el a hitelét az Orbán-kormány miatt, az Orbán-rendszer működése következtében”.  

Kiemelte: az egyébként járó kohéziós forrásoktól is eleshet az ország, ha nem ellenőrzik megfelelően e források felhasználását, illetve nincsenek megfelelő szankciók a szabályokat megsértők számára.

Hangsúlyozta: a Jobbik nem látja az európai nemzetek együttműködésének alternatíváját, ám elfogadhatatlannak tartja egy egységes szuperállam, az Európai Egyesült Államok kialakítását, amely mellett szerinte az Európai Néppárt is letette a voksát.

„Csupán segítséget nyújtanak”

A migráció kapcsán arról beszélt: közösségi döntés mondja ki, hogy nincsen kötelező áttelepítés, „nem veszik el a határellenőrzés jogát a tagállamoktól, csupán segítséget nyújtanak” a Frontex kibővítésével, erről azonban Magyarországon azért nem esik szó, mert így elveszne a Fidesz egyetlen kampányüzenetének alapja.

Hozzátette: továbbra sem értenek egyet azokkal a politikai erőkkel, amelyek pozitívan értékelik a tömeges Európába vándorlást, mivel a Jobbik célja védeni a kontinens kultúráját, az európai identitást.

A közösségi gazdaságpolitika fő kérdésének azt nevezte, hogy írott malaszt marad vagy változtat az unió liberális gazdaságpolitikáján a szociális pillérről 2017-ben hozott döntés.

Balczó Zoltán hangsúlyozta: e döntés alapján a tavaly decemberben elfogadott „rabszolgatörvény” ellentétes az unió által követendőnek tartott példával.

(MTI)

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tegnap Weber aktívan kvotazott:-)))
Mások büntiket helyeztek kilátásba.......
Az egész jobbikból Balczó a legnagyobb csalódás így kívülállóként.
Miskolcon mennyien voltak?:-)))))))

Már volt egy útelágazások miniszterelnök. Úgy látszik Balczó tanulékony.
https://www.youtube.com/watch?..

Ja, mint annak idején a jelenlegi szövetségesetek:

https://www.youtube.com/watch?..

A Sargentini paktumban még mindig paramilitàris miliciàk masiroznak a cigàny tanyàinkon. Zázri nagy találmánya.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés