Az inkvizítorok mondhattak utoljára olyat, mint Semjén Zsolt

2019. április 28. 9:58

Lendvai Ildikó
Facebook
Szóval az egyház nem emberbarát. És tessék mondani, Jézus Krisztusnak ezt mondták már?

„Semjén Zsolt pár napja a Hír tv-ben: »Sajnos azt látjuk, hogy az egyház, bizonyos egyháziak...úgy viselkednek, mintha egy szakszervezet lennének, vagy egy környezetvédő mozgalom, vagy valamilyen filantróp emberbaráti egyesület. Az egyház nem egy emberbaráti egyesület. Az emberek üdvösségét szolgálja.«

Ilyet utoljára az inkvizítorok mondhattak, akik emberbaráti gátlásoktól nem gyötörve küldtek a máglyára ezreket, állítólag az üdvösségük érdekében. De ők legalább nem voltak egy keresztény párt elnökei.

Szóval az egyház nem emberbarát. És tessék mondani, Jézus Krisztusnak ezt mondták már? Addig is, míg ez a kapcsolat összejönne (nem lesz könnyű, régen nem beszélhettek), kérdezném miniszterelnökhelyettes úrtól, hogy ha az egyháznak Önök szerint nincsenek emberbaráti céljai, mi a csudának tetszenek iskolák sokaságát a fenntartásukba adni? Igaz, lehet, hogy már az államnak sincsenek emberbaráti ambíciói. Akkor meg mindegy.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 84 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Több mint egy 'filantróp emberbaráti egyesület'.

Kedves Ildikó! Gondolja, hogy 500 évvel ezelőtt a kereszténység emberbaráti alapon felléphetett volna az iszlám hódítással szemben? Maguk a kádári időkben emberbaráti módon kezelték kommunizmust elutasítókat, vagy a maguk elődei emberbaráti módon kerültek hatalomra? Miközben pont az emberbarát kommunista társadalmat hirdették.

Nalatok a merce Bangone "embersege", ugye, Ildiko? Vagy Nagy Blankae...
Olyanok is vagytok mind, mint ok!

A Spanyol Inkvizíció időtartama alatt, 1540 és 1700 között körülbelül 87,000 eljárást folytattak le, amelyek eredményeként legalább 1303 embert végeztek ki. (ezerháromszázhárom)
Forrás: az angol nyelvű Wikipaedia közlése 2011 december 16-i állással. (A téma 29 oldalából a 19. oldalon összesített eredmény)
Az eljárások hatékonyságára vonatkozóan érdemes megvizsgálni, hány eljárásra lett volna szükség a Szovjetunió kommunista fennhatósága alatt, hogy arányaiban ennyi kivégzést eredményezzenek.
Mivel a Wikipaedia összesítése „legalább” 1303-at említ, e számot konzervatívan megduplázom, így 2,606 kivégzést kapunk körülbelül 87,000 eljárásra. Tehát halottanként 33.83 eljárásra volt szükség.

Azt tudjuk a Hawaii Egyetem professzorának R J Rummel becsléséből, hogy a szovjet kommunista uralom alatt 61,911,000 volt az idő előtt, erőszakos halállal halt személyek száma. Ezt kell megszorozni 33.83-al ahhoz, hogy megkapjuk a Spanyol Inkvizícióban alkalmazott eljárások száma - halálok száma aránypárt. Az eredmény 2,094,449,100.
Tehát több mint kettő milliárd bírósági eljárást kellett volna lefolytatni a szovjet kommunistáknak, hogy módszertani arányaiban megfeleljenek a spanyol inkvizíciónak.

Ha ennyi nem zajlott le, az azt jelenti, hogy mennyivel volt önkényesebb a szovjet kommunista emberirtás az Inkvizíciónál.
Igaz, elvtársnő?

Annyit cenzúrázott, hgy nem vette észre: a katolikusoknak például külön van emberbaráti szervezete a Katolikus Karitász, tehát nem az egész egyház az.
A megbocsátási procedúrájuk meg keményebb, mint egy büntetőbíróságé.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés