Weber: Nem a múzeumba való a kereszténység

2019. április 27. 19:52
A kereszténység az európai értékrend alapja, amely biztosítja az eligazodást a jövőben – jelentette ki Manfred Weber, az Európai Néppárt EP-csúcsjelöltje Münsterben.

A kereszténység nem a múlt múzeumba való része, hanem az európai értékrend alapja, amely biztosítja az eligazodást a jövőben - hangsúlyozta Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti (EP-) választási csúcsjelöltje a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a bajor testvérpárt, a Keresztényszociális Unió (CSU) közös EP-választási kampányindító rendezvényén szombaton a németországi Münsterben.

Az európai történelem fordulópontjaként számon tartott 1648-as vesztfáliai békeszerződés megkötésének egyik fő helyszínén tartott kampányindítón a CSU-s politikus emlékeztetett arra, hogy a kontinens lakosságának kétharmada valamely keresztény felekezet hívének vallja magát.

A vallásszabadság ugyan a legfontosabb európai vívmányok egyike, de „büszkék vagyunk arra, hogy ezt a földrészt a kereszténység formálta, amely nem múzeumba való, hanem orientációt nyújt a holnaphoz” – emelte ki Manfred Weber.

A CDU és a CSU a közvetlen EP-választások 1979-ben kezdődött történetében először indul közös programmal és kampánnyal a választási küzdelembe.

(MTI)

Összesen 49 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez a figura tényleg német, bajor, keresztény? Ez a mai német konzervatív kínálati paletta? Ennyire elkorcsosultak a németek? Strauss forog a sírjában.....

Válaszok:
Negue | 2019. április 27. 20:28

A kaméleon ehhez a Weberhez képest, egy unalmas szürkeség.

Mint ahogy szegény Kohl, Angéla Merkel láttán...

Szerintem sokan emlékszünk, hogy rajtunk kívül senki nem mondta, hogy az EU alkotmányába be kéne venni a keresztény gyökereket.

Macron leemel a néppártról 10-15 képvielőt, Orbán vagy 30-at, aztán szétnéznek a szocdemek és körberöhögik weberkét, mert az ő frakciójuk nagyobb lesz, mint a kiüresedett néppárt

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés