Bakondi: 500 milliárd forintot költöttek el a migránskártyákkal

2019. április 26. 08:40

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint a migránskártyák jogellenesek.

Több mint két millióan kaptak névtelen migránskártyát, és 500 milliárd forintnak megfelelő eurót költöttek el így – közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója pénteken az M1 aktuális csatornán.

Bakondi György azt mondta, a migránskártyák jogellenesek, mert az európai állampolgárok nem rendelkezhetnek névtelen bankkártyával, nem lehet őket ellenőrizni, és közbeszerzés sem indult azok kibocsájtására. Ez az „átgondolatlan, jogellenes” megoldás és az Európai Unió az illegális migráció legalizációjáért tett más erőfeszítései – migránsvízum, legális belépési csatornák létrehozása – egészségügyi, gazdasági és kulturális következményekkel járó biztonsági veszélyt jelentenek a magyar és az európai lakosságra – vélekedett.

Szerinte az unió nem megállítani, hanem legalizálni akarja a migrációt, Magyarország viszont nem ért ezzel egyet. Magyarország véleménye az, hogy a problémát nem szabad behozni Európába, hanem segítséget kell nyújtani a problémák helybeni megoldásához – tette hozzá. Bakondi György kitért arra is, a jó idő miatt emelkedett a migránsok száma a balkáni útvonalon.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/147415

Ajánljuk még a témában